ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

26 • 07 • 2015

Latvijas čempionāta rezultāti rollerslēpošanā jauniešiem brīvajā stilā [papildināts]

Otrajā dienā jauniešu grupas vairs nebija „iesildītāju” lomā, jo valsts čempionātā rollerslēpošanā viņi uz startu izgāja pēc pasaules kausa dalībniekiem. Sacensības viņiem sākās pusseptiņos vakarā, un sestdien jaunajiem slēpotājiem atšķirībā no pieaugušajiem un junioriem bija jāsacenšas brīvā stila distancē ar intervāla startu. Latvijas pārstāvjiem vairākās grupās konkurenci sastādīja kaimiņvalstu Krievijas un Lietuvas slēpotāji.

V16 grupā šoreiz nepiedalījās līderis Raimo Vīgants, jo divas dienas pēc kārtas startēt gan valsts čempionātā, gan pasaules kausā – tas jau būtu par daudz. Ja sprintā to varēja izdarīt, tad distancē tas ir sarežģītāk. Ņemot vērā Raimo pārākumu par citiem, viņš arī saguris visticamāk būtu uzvarējis, taču jāņem vērā, ka svētdien pasaules kausā junioriem vēl ir iedzīšana, un spēki ir jātaupa. Līdz ar to pie uzvaras varēja tikt kāds cits. Ilvars Bisenieks 5km nobrauca visātrāk un nodrošināja, ka Madonas BJSS atkal ir pirmajā vietā šajā grupā. Aizraujošajā cīņā par otro vietu distances pēdējā kilometrā Reinis Upens spēja apsteigt madonieti Kalvi Krīgeru, bet Reinim Cīrulim atkal nācās samierināties ar ceturto vietu. Meitenēm 4km visātrākā bija Nadežda Derendjajeva no Lietuvas, bet Latvijas meiteņu vidū otro gadu pēc kārtas nepārspēta palika Elīna Radziņa (CPSS). Tikmēr cīņā par sudraba godalgām madoniete Karīna Pitkeviča par 5 sekundēm apsteidza Lauru Kvāli (SS „Arkādija”).

V14 grupā puišiem 4km pārākumu otro gadu pēc kārtas nodemonstrēja Jegors Godarevs no Krievijas, tikmēr Niks Saulītis (Madonas BJSS) ar Jāni Ramu (CPSS) atkal sīvi cīnījās par uzvaru valsts čempionātā tāpat kā pērn, tikai šoreiz virsroku ņēma madonietis Niks. Tā kā trešo laiku no mūsējiem uzrādīja Artis Zvaigznītis (CPSS), tad sanāca identisks trijnieks ar piektdienas sprintu. Meitenēm Krievijas pārstāve tika atstāta piektajā vietā, bet par uzvaru valsts čempionātā 2km distancē arī bija līdzvērtīga cīņa kā puišiem, turklāt tā bija vēl interesantāka, jo šajā cīņā iesaistījās trīs dalībnieces, septiņām  sekundēm šķirot pirmo un trešo vietu. Dzimšanas dienas dāvanu ar pirmo vietu sev sarūpēja Madonas BJSS audzēkne Kima Krūmiņa, bet pēdējā aplī Evelīna Rama no CPSS apsteidza Katrīnu Rudus (SS „Arkādija”), pārspējot rīdzinieci par vienu sekundi.

Jaunākajā V12 grupā atkal bija vislielākais dalībnieku skaits (20 slēpotāji), kuru savā ziņā palīdzēja kuplināt septiņi Krievijas pārstāvji. Par kaimiņzemes slēpotāju spēcīgumu liecina četru Krievijas jauno sportistu iekļūšana sešiniekā, taču rezultātu protokola galvgalī varēja ierakstīt Latvijas vārdu, jo stabili pārāks par visiem 1km distancē bija Gustavs Lukstiņš. Vienīgi šoreiz izpalika Gustava ierastais duelis ar komandas biedru un pagājušā gada pirmās vietas ieguvēju Bruno Krampi, jo Bruno pēc uzvaras piektdienas sprintā sestdien nepiedalījās. Otrs labākais no Latvijas bija Pēteris Radziņš (CPSS), kuram kopējā ieskaitē ceturtais laiks, par vienu un divām sekundēm piekāpjoties attiecīgi otro un trešo vietu ieguvušajiem krieviem. Pētera komandas biedrs Vaino Kārkliņš otro dienu pēc kārtas tika pie bronzas godalgas. Meitenēm ātrāk par visām 1km nobrauca krieviete Marija Kopilova, kas ne pirmo reizi startē Latvijā un uzvar. Tā kā nestartēja Samanta Krampe, tad izpalika revanša mēģinājums par zaudējumu piektdienas sprintā. Latvijas pārstāvju vidū pirmās trīs finišēja piecu sekunžu robežās. CPSS audzēkne Kitija Rozenova par sekundi pārspēja mājinieci Līvu Šahno, bet trešā bija Ieva Vaļska (CPSS).

V40 grupā dominēja Ivo Caune, kas apsteidza Lietuvas pārstāvi Vjačelsavu Rumjancevu, bet mūsu otram labākajam šajā grupā Uldim Lapsam trešais rezultāts no četriem dalībniekiem 5km.

Papildināts ar informāciju par U12 grupu. 26.07.2015 plkst. 19:14.

3 Komentāri

Kāpēc ir jāraksta, ja nezin kā būtu? Par Raimo.
A
26 • 07 • 2015 / 18:32
Un kāpēc ne? Ir vieglāk izprast situāciju, ja tiek izteikti daži apsvērumi, kāpēc un kā varētu būt

26 • 07 • 2015 / 19:24
Kāpēc ir jārunā par gaidāmo laiku, ja nezin kā būs patiesībā ??
to A
28 • 07 • 2015 / 12:40
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv