ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

02 • 07 • 2015

Latvijā atgriežas pasaules kauss rollerslēpošanā

Saistītā informācija

Pēc desmit gadiem Latvijā atkal atgriežas Pasaules kauss rollerslēpošanā, kas no 24. līdz 26.jūlijam norisināsies Madonā un kas būs 2015.gada sezonas otrais posms. No piektdienas līdz svētdienai dalībnieki sacentīsies trīs disciplīnās – sprintā, prologā un iedzīšanā, ietverot abus slēpošanas stilus – klasisko un brīvo stilu. Šāda augsta mēroga sacensībās piedalīsies ne tikai pieaugušie, bet arī juniori (1996.-2000.g.), kuriem būs atsevišķs vērtējums.

Tā nebūs pirmā reize, kad mūsu valstī notiks šāda augsta mēroga sacensības rollerslēpošanā, jo jau 2004. un 2005.gadā, galvenokārt pateicoties toreiz Latvijas Slēpošanas savienībā atbildīgā par distanču slēpošanu un šobrīd FIS rollerslēpošanas apakškomisijas priekšsēdētāja Mārtiņa Niklasa iniciatīvai, Cēsu ielās un arī Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā rollerslēpotāji sacentās pasaules kausa posmā. Tagad pēc desmit gadiem Pasaules kausa posms atkal atgriežas Latvijā, bet šoreiz tas notiks citā vietā – Madonā, kur pēdējos piecus gadus ziemā ir noticis Skandināvijas kausa posms.  2014.gada jūlijā Madonā Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Madonas pašvaldību un sporta klubu “A Maodna” rīkoja FIS sacensības rollerslēpošanā, kas bija kā izmēģinājums pasaules kausam un kurās bez mūsu slēpotājiem piedalījās arī pārstāvji no Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas. Toreiz bija divas sacensību dienas, kad pirmajā dienā dalībnieki noskaidroja ātrāko sprinteri klasiskajā stilā, bet otrajā dienā notika sacensības vidējā distancē brīvajā stilā. Tā kā šīs FIS sacensības bija veiksmīgi noorganizētas, tad Latvijai pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal tika uzticēts rīkot pasaules kausa posmu.

Madonā notiks pasaules kausa otrais posms, kurā tāpat kā citos posmos arī paredzētas trīs sacensību dienas ar trim disciplīnām. Piektdien dalībnieki sacentīsies 200m sprintā, kas šoreiz būs parocīgākajā brīvajā stilā. Sprints notiks Madonas centrā Raiņa ielā, kur dalībniekiem būs jāsprinto kāpumā. Nākamās divas dienas sacensības norisināsies Smecersila trasē noasfaltētajā 2,5km aplī. Sestdien būs prologs (5km sievietēm un 7,5km vīriešiem) klasiskajā stilā ar intervāla startu, bet svētdien pasaules kauss noslēgsies ar iedzīšanu brīvajā stilā (10km sievietēm un 15km vīriešiem). Prologam un iedzīšanai organizatori nodrošinās SKI GO rollerus (Zviedrija), jo SKI GO ir sacensību atbalstītājs.

Kā būtisks jaunums jāpiemin, ka šīs sezonas FIS rollerslēpošanas sacensībās tiek aprēķināti FIS distanču slēpošanas punkti, kas tiks iekļauti FIS “Distanču slēpošanas” rangā jeb punktu listēs.

Saskaņā ar FIS noteikumiem organizatori nodrošinās arī balvu fondu, kas kopā sastāda 4500 EUR. Pie naudas balvām tiks pirmo trīs vietu ieguvēji gan pieaugušajiem, gan arī junioriem katrā disciplīnā.

6 Komentāri

Lai godam izdodas!:)

03 • 07 • 2015 / 13:43
kad parādīsies LČ nolikums jūlija posmam?

03 • 07 • 2015 / 16:48
Jauki, ka beidzot parādījies nolikums LČ rolleriem vasaras sezonai, taču te nu parādās atbildīgo personu attieksme un darba kvalitāte. Tad nu notikusi apmaldīšanās trīs priedēs un tomēr būtu labi kārtīgi pasekot tam kas tiek publicēts...
1) atverot infoski. lv sacensību sadaļu 13/09 tiek publicēts, ka plānotas sacīkstes F stilā garā distance, atverot nolikumu - C stilā garā distance .... kādā stilā tad īsti būs sacīkste?
2) atverot infoski. lv sacensību sadaļu tiek publicēts, ka 2. posma sacīkstes plānotas 13/09, savukārt nolikumā sākuma sadaļā rakstīts, ka 2. posma sacīkstes plānotas arī jau minētajā 13/09, taču turpat zemāk nolikumā tabulā pie vecuma grupām datums 2. posmam jau 22/08 ... tad kad tad īsti notiks tas 2. posms?

10 • 07 • 2015 / 13:01
ir jau vēl vesala kaudze interesantu momentiņu šajā nolikumā...

10 • 07 • 2015 / 20:46
un tie būtu..

11 • 07 • 2015 / 21:41
EDruva
25 • 07 • 2015 / 08:56
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv