ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 02 • 2015

Jauniešu starti Latvijas čempionāta otrā dienā Vietalvā

Vakar saulainos laika apstākļos, kad lielākā daļa no mūsējiem slēpotājiem devās ceļā uz pasaules čempionātu, Vietalvā „Maiļu” trasē savas sacensības Latvijas čempionāta distanču slēpošanā otrā posma otrajā dienā uzsāka jauniešu un veterānu grupu pārstāvji, sacenšoties brīvā stila distancē ar intervāla startu. Svētdien slidsoļa distancē dalībnieku pulks bija krietni lielāks nekā sestdien klasiskā stila sprintā, uz starta izejot 128 jauniešu grupas pārstāvjiem un 14 veterāniem, kuri pirmajā dienā sprintā nesacentās. Pusē jeb trijās no sešām jauniešu grupām bija citi uzvarētāji nekā sprintā, vienā no grupām tas notika tādēļ, ka līdere bija jau ceļa jūtīs uz Falunu.

V16 grupā (1999./2000.g.) puišiem 10km madonietis Raimo Vīgants tika pie kārtējās pārliecinošās uzvaras, tikmēr otro dienu pēc kārtas trijniekā iekļuva un Priekuļu slidsoļa distances panākumu atkārtoja otrās vietas ieguvējs Rūdis Balodis, bet otro reizi sezonā trijniekā ielauzās grupas jaunpienācējs Reinis Upens. Meitenēm, klāt neesot Vinetai Pētersonei, 5km uzvaru svinēja iepriekš pamatā otrās vietas ieguvusī madoniete Ieva Pūce, kurai tikai 14 sekundes zaudēja un pēc ilgāka pārtraukuma trijniekā iekļuva otrās vietas ieguvēja Laura Kvāle no SS „Arkādija”, parādot progresu pēc formas krituma pēdējā pusgadā. Elīna Radziņa ar trešo vietu parūpējās par medaļu cēsniekiem, bet viņas komandas biedrenei un iepriekš trijniekos tikušajai Rebekai Raskai Vietalva izvērtās par neveiksmīgu posmu.

V14 grupā (2001./2002.g.) puišiem 5km atkal pirmais bija Niks Saulītis, nodrošinot Madonai trešo uzvaru jauniešu grupās otrajā dienā. Nedaudz viņam zaudēja otrās un trešās vietas ieguvēji talsinieks Renārs Birkentāls un cēsnieks Mikus Cimdiņš, bet otro dienu pēc kārtas tūdaļ aiz trijnieka palika madonietis Uvis Akmentiņš. Meitenēm 3km krietnu soli uz priekšu bija spērusi un par pārsteigumu parūpējās siguldiete Kristīne Brunere, izcīnot pirmo uzvaru Latvijas čempionātos. Viņai nedaudz zaudēja un kārtējo reizi otrajā vietā bija Kima Krūmiņa no Madonas BJSS, bet trijnieku noslēdza Elizabete Paura. Negaidīti, ka pirmā posma abu dienu uzvarētāja Evelīna Rama Vietalvā gan sprintā, gan distancē  palika ārpus trijnieka.

Jaunākajā grupā puišiem V12 (2003.g. un jaunāki) 3km īsta cīņa abu komandas biedru starpā nesanāca, jo Gustavs Lukstiņš uzvarēja, Bruno Krampi apsteidzot par 22 sekundēm un revanšējoties par „sakāvi” sprintā. Līdz ar to Gustavs izcīnīja trešo uzvaru šosezon un apliecināja, ka „brīvāk jūtas” intervāla startos, bet masu startos viņš piekāpjas Bruno. Šosezon ierasto trešo vieto vietu ieguva Edijs Eiduks, taču šoreiz Aizkraukles sporta skolas pārstāvis vairāk zaudēja abiem „arkādiešiem”. Meitenēm bija jāslēpo 2km un tos visātrāk veica grupas līdere Samanta Krampe, bet ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu abu CPSS pārstāvju starpā Signe Miķelsone par 1 sekundi apsteidza Kitiju Rozenovu.

Dāmām S40 grupā 5km pirmā bija 1974.gadā dzimusī Ļubova Pavļukova, ļoti pārliecinoši apsteidzot savas konkurentes Ingu Stabulnieci un Ilzi Lūkinu, bet S50 grupā 3km par minūti un divām minūtēm savas krietni vecākās kolēģes Zinaīdu Rācenāju un Dzidru Širve apsteidza Inguna Eglīte.

Vīriem V40 grupā arī uzvarēja 1974.gadā dzimušais slēpotājs, Andrejam Matjuhinam izcīnot pirmo vietu un aiz sevis atstājot Gintu Šķēpu un Uldi Lapsu.V50 grupā Latvijas čempionātos turpina dominēt Antis Zunda, kuram konkurenci šoreiz nesastādīja ierastais sāncensis Jānis Neimanis. Otrajā vietā ierindojās pazīstamais triatlonists Anatolijs Ļevša, bet trijnieku noslēdza Aldis Suriņš. V60 grupā atkal pirmais bija Aivars Gabliks, bet otrā vieta tika Vilnim Ķurenam.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Kur var apskatīties FANS tautas slēpojuma rezultātus?
A.
17 • 02 • 2015 / 23:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv