ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2015

Jauniešu slēpotājiem trīs uzvaras Swedbank kausā Igaunijā

Lielākajās Igaunijas distanču slēpošanas sacensību seriāla “Swedbank kauss” trešajā posmā, kas norisinājās Mammastē un kurā dalībnieki sacentās sprintā brīvajā stilā, visveiksmīgāko posmu līdz šim aizvadījuši Latvijas jaunie distanču slēpotāji, kuri izcīnīja četras godalgotas vietas, no kurām trīs uzvaras un viena trešā vieta.  Nepārspēti bija Raimo Vīgants, Gustavs Lukstiņš un Samanta Krampe, bet Bruno Krampem trešā vieta.

Kamēr sestdien un svētdien Madonā Smeceres sila trasē Skandināvijas kausa trešajā posmā sacentās norvēģi, zviedri, somi, kanādieši un igauņi, vismaz Latvijas jaunie distanču slēpotāji bija gana aktīvi un startēja spēcīgajās Swedbank kausa sacensībās Igaunijā, kur piedalās visi spēcīgākie mūsu ziemeļu kaimiņzemes jauniešu un junioru slēpotāji. Uz Mammasti bija devušies SS ”Arkādija”, Madonas BJSS un Cēsu pilsētas SS audzēkņi. Vislabāk kā parasti nostartēja SS “Arkādija” pārstāvji, nopelnot trīs godalgotas vietas, bet viena uzvara arī Madonas kontā. Šis bija pirmais posms, kurā dalībnieki sacentās sprintā, jo iepriekšējos divos bija distances.

1999.gadā dzimušajiem puišiem kvalifikācijā 25 dalībnieku vidū 1,2km Raimo Vīgants vienīgais veica zem trim minūtēm (2:57,4) un par astoņām sekundēm apsteidza otro laiku uzrādījušo igauni. Finālā ziemeļu kaimiņi arī nebija pretinieki madonietim, un Raimo svinēja uzvaru, bet viņa komandas biedrs Toms Zvirgzdiņš, kas kvalifikācijā bija par 40 sekundēm lēnāks, palika 20.vietā.

Jaunākajās grupās finālbraucieni nenotika, un rezultātus rēķināja pēc kvalifikācijas.  2003.gadā dzimušajiem puišiem 1km 30 dalībnieku konkurencē visātrāko laiku (2:40,1) uzrādīja SS “Arkādija” pārstāvis Gustavs Lukstiņš, kurš par 1,2 sekundēm apsteidza igauņu vadošo slēpotāju un iepriekšējos divos posmos uzvarējušo Kasparu Lē, bet par 9,5 sekundēm savu komandas biedru un trešās vietas ieguvēju Bruno Krampi. Meitenēm šajā vecumā 32 dalībnieču vidū ļoti līdzīgā cīņā pie otrās uzvaras šosezon tika Bruno māsa Samanta Krampe, kura 1km nosprintoja 2:55,1 un tikai par vienu sekundes desmitdaļu apsteidza igaunieti Merli Utsalu, kura pirms Ziemassvētkiem Samantai 1km distancē zaudēja 17 sekundes. Cēsniece Signe Miķelsone Samantai zaudēja 18 sekundes un ieņēma 8.vietu. Ja mūsu puiši, salīdzinot ar pirmo posmu decembrī, ir gājuši uz augšu, tad meitenēm igaunietes ir kļuvušas labākas.

2002.gadā dzimušajiem 1,2km madonietis Uvis Akmentiņš veica četrās minūtēs un par 36 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja, ierindojoties 9.vietā un apsteidzot 19 konkurentus. Savukārt, 2001.gadā dzimušajiem, kur bija viskuplākais dalībnieku skaits (45 slēpotāji), Latvijā šosezon dominējošais madonietis Niks Saulītis  piekāpās 10 igauņiem un palika 11.vietā, 1,2km veicot 3;46,0 (+27,7 s). Visjaunākajā grupā (2004.g. jaunāki) 13.vietā ierindojās vēl viens madonietis Gustavs Sināts, bet 2000.g. dzimušo grupā 12.vieta Kalvim Krīgeram.

6 Komentāri

Neliels precizējums autoram.
Visvairāk slēpotāju (54) gan bija visjaunākajā zēnu grupā, tā ka madonieša Gustava Sināta un cēsinieka Emīla Zaķa 13. un 20. vietas ir visnotaļ labas.

25 • 02 • 2015 / 11:10
Nav sliktas tās vietas mazajiem, bet laika ziņā zaudējuši daudz.

25 • 02 • 2015 / 12:11
Rīgas domes sporta portāls
25 • 02 • 2015 / 22:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv