ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2015

Arī otrajā dienā Madonā Skandināvijas kausā dominē norvēģi

Svētdien Madonā Skandināvijas kausa posmā distanču slēpošanā vīriešiem 30km brīvajā stilā ar masu startu finiša sprintā trīs norvēģu vidū ātrākais bija Magne Hāga, kas par nepilnu sekundi apsteidza vēlreiz otro vietu ieguvušo Matiasu Rundgrēnu un pirmās dienas uzvarētāju Hansu Kristeru Holundu. Sievietēm 20km arī visu goda pjedestālu aizņēma norvēģietes, Katrīnai Rulstedai Harsemai par trim sekundēm apsteidzot savas komandas biedrenes un izcīnot uzvaru otro dienu pēc kārtas.

Vakar Madonas slēpošanas trasē “Smeceres sils” ar otro sacensību dienu noslēdzās Skandināvijas kausa trešais posms distanču slēpošanā, kurā sacentās Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Kanādas, Igaunijas un arī viens Latvijas slēpotājs. Vīrieši veica 30km, slēpojot 5km apli sešas reizes, bet sievietēm bija paredzēta 20km distance. Tā kā Skandināvijas kausa posms pirmo reizi notika sestdienā un svētdienā, tad bija sanākuši vairāk skatītāju nekā parasti, kaut arī 200 interesentu nav tik daudz, ņemot vērā, ka uz daudz mazākas nozīmes pasākumu aiziet vairāk cilvēku. Organizatori bija parūpējušies par labu trases stāvokli un ļoti labu organizāciju, bet aizvietojot tradicionālo komentētāju Ivaru Bāci, ar komentēšanas pienākumiem labi tika galā ierasti FIS tehniskā delegāta funkcijas pildošais Mārtiņš Niklass.

Vīriešiem no 67 dalībniekiem arī otrajā dienā bija tikai viens Latvijas pārstāvis, šoreiz uz starta stājoties Arvim Liepiņam.  Madonietis grūtajā distancē pēc pirmā apļa (5km) bija pamatgrupā, taču otrajā aplī vairs nevarēja turēt līdzi lielajai grupai un sāka pamazām atkrist. Vadošie nekurināja tempu, brauca kā sākumā, bet mūsu slēpotājam tas bija par ātru. Otrajā aplī zaudēta minūte, bet turpmāk katrā aplī aptuveni pusotru minūti, kas beigās sastādīja 7:15 atpalikšanu un 55.vietas ieņemšanu 61 finišējušo dalībnieku vidū. Par Arvi četras minūtes ātrāk noslēpoja labākais igaunis Mortens Priks, kurš ieņēma 38.vietu, bet kurš janvārī FIS sacensībās Priekuļos bija “tikai” trešais, vēlreiz parādot, ka toreiz beigu daļā startējošajiem slēpes nav slīdējušas. Priks par 3 un 25 sekundēm apsteidza Vietalvā pirmās divas vietas ieņēmušos kanādiešus Endiju Šildsu un Kevinu Sandau, kuriem 39. un 43.vieta, bet labākais no kļavas lapas zemes bija 22.vietu ieguvušais Maikls Sompi.

Pēc pusdistances (15km) galvenajā grupā bija 21 slēpotājs – 18 norvēģi un trīs zviedri, bet pēc 20km līderu grupa bija sarukusi tikai par trim norvēģiem. Pēdējā apļa vidū vadošā grupa sāka pamazām “izretoties”, bet uzvarētāja liktenis noskaidrojās finiša sprintā trīs norvēģu vidū, no kuriem visātrākais bija šā gada pasaules čempions skiatlonā U23 grupā 20 gadus jaunais Magne Hāga, kas par 0,7 un 0,8 sekundēm apsteidza pirmajā dienā otro un pirmo vietu ieguvušos Matiasu Rundgrēnu un Hansu Kristeru Holundu. Magne ir viens no trim brāļiem šogad pasaules elitei sevi pieteikušajai Ragnhildai Hāgai, kura pirms diviem gadiem Madonā bija otrā. Uzvarētājam 4 sekundes zaudēja un labāko vietu zviedriem šajā posmā nopelnīja Anderss Svanebo.

Sievietēm 15km no 34 startējušām dalībniecēm pusdistancē kopā turējās 14, bet pēdējā apļa vidū, kad sākās izšķirošie notikumi, kopā bija palicis vadošais desmitnieks. Otro dienu uzvarēt izdevās Katrīnei Harsemai, kas par trim sekundēm apsteidza divas tuvākās sekotājas, kuras aizraujošā duelī ar 0,3 sekunžu starpību sadalīja otro vietu. Šajā cīņā nedaudz ātrāka bija nupat Pasaules kausa posmā Ribinskā skiatlonā 7.vietu un sprinta finālā 6.vietu ieguvusī Astrīda Oira Slinda, līdz ar to šā gada pasaules vicečempionei sprintā U23 grupā Siljai Teodorsenai trešā vieta otro dienu pēc kārtas. Lina Somskara atkal bija labākā no 4 pirmajā piecpadsmitniekā iekļuvušajām zviedrietēm, ieņemot arī otrajā dienā 6.vietu (+10,4 s). Abu Kristofersenu duelī atkal pārāka bija pirms dažiem gadiem pasaules elitē slēpojusī Marte, kurai vēlreiz 4.vieta (+4,5 s), bet Emīlija šoreiz astotā (+19,4 s).

Abas dienas sieviešu konkurencē uz starta neizgāja neviena Latvijas pārstāve, kaut arī Falunā atradās tikai viena mūsu slēpotāja. Svētdien nepiedalījās arī neviena igauniete un lietuviete.


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv