ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2013

Veterānu sacensību rezultātu, sezonas ranga aprēķināšanas kārtība

Cienījamie d/slēpošanas sporta veida veterāni. Nu jau kādu brīdi ir sākusies jaunā 2012./2013.ziemas sezona. Sākusies ar labvēlīgiem laika apstākļiem mūsu sporta veida attīstībai. Daži no mums jau ir savākuši krietnu noslēpoto km skaitu. Citi jau paspējuši piedalīties sacensībās Latvijā un arī ārzemēs. 

Šis gads nāk arī ar izmaiņām distanču slēpošanas veterānu sacensību rezultātu, sezonas ranga aprēķināšanas kārtībā Latvijas čempionāta ietvaros. Man šķiet, ka vislabāk šīs izmaiņas jūs sapratīsiet, ja apskatīsieties L.Č nolikumu kopā ar vērtēšanas kritērijiem. Bet īsumā mēģināšu paskaidrot:

1. Sacensības notiek saskaņā ar L.Č. nolikumu
12.-13..janvārī  īsās distances klasiskajā un slidsolī gan sievietēm , gan vīriešiem
10.martā garā distance klasiskajā solī.

2. Vīrieši un sievietes  tiek vērtētas katrs savā grupā, rezultātu koriģējot ar vecuma koeficentu. Nebūs vairs grupu M40;M50, S50 u.t.t, Suminās tikai visu grupu uzvarētājus. Tas ir M30;S30;M35,S35 u.t.t. Bet kopvērtējumā būs viena veterānu grupa vīriešiem un viena sievietēm. Un būs tikai viens Latvijas čempions veterāniem.

3. Apbalvoti tiek 1.-3. vietu ieguvēji  veterāniem vīriešiem un sievietēm katrā distancē.

4. Startēt veterānu grupā drīkst no 30 gadu vecuma, izņemot tos sportistus, kuri startējuši  L.Č  elites grupā. Taču, tas neliedz veterāniem starēt L.Č 2.posmā Mailēs, kur nav veterānu grupu.

5. Veterānu reitingu aprēķināšana no 2 labākajiem startiem minētajās sacensībās . 

6. Veterāni, kuri piedalās sacensībās , piedalās arī  balvu izlozē, kuras tiks izlozētas LSS noslēguma pasākumā katrā no distancēm gan vīriešiem, gan sievietēm.

7. Reitingā arī apbalvo 1.-3.vietu ieguvējus gan vīriešiem, gan sievietēm.

8. Vecuma koeficientu tabulu un reitinga aprēķināšanas formulu varēs redzēt www.infoski.lv

Izstrādājot visas šīs izmaiņas  rēķinājāmies , ka iespējams ne visiem tās būs pa prātam. Līdz šim ierasti bija redzēt, ka vecuma grupās startē 3 dalībnieki vai arī mazdrusciņ vairāk, bet varbūtējie godalgoto vietu ieguvēji jau bija diezgan viegli prognozējami. Iespējams, ka šie vecuma koeficienti izbīdīs no godalgotajām vietā vienu otru regulāru godalgoto vietu ieguvēju, bet pacels tuvāk kādu no leģendārajiem slēpotājiem cienījamā vecumā. Līdz pat finiša rezultāta publicēšanai dalībnieks  nebūs pārliecināts par savu vietu kopējā listē. Tas iespējams, ka arī saasinās cīņu distancē. Un nebūs arī runu, ka mums ir neskaitāmi Latvijas čempioni d/slēpošanā veterāniem vienā sezonā. Tam vajadzētu celt izcīnītās vietas un medaļas prestižu.

Iespējams, ka tas var arī samazināt startēt gribošo skaitu. Jo , ko tad startēt, kad ir tikai 3 godalgotas vietas.Un tomēr šīs izmaiņas mums palīdzēs apjaust  labākos veterānus kopējā rezultātu un gadu listē un dos iespēju varbūt nākotnē apzināties veterānu izlases aprises.  Vai tad startēt  lielākā dalībnieku skaitā , stiprākā konkurencē izcīnīta vieta ārpus godalgoto trijnieka, būs mazāk vērtīga par 2. vietu divu dalībnieku konkurencē? Manuprāt nē. Bet to uzzināt varēsim tikai izmēģinot šo sistēmu darbībā.        

Vecuma koeficientu tabula un reitinga aprēķināšanas formula tika saņemta no Krievijas d/slēpošanas amatieru Savienības valdes locekļiem. Krievijā sacensībās veterāniem šādi koeficienti tiek lietoti. Ne visur, bet diezgan bieži. Tieši tad, kad veterānu grupās ir maz dalībnieku līdzīgi kā pie mums. 

Pašreiz  izstrādes stadijā ir programma šo rezultātu ātrai aprēķināšanai. Tā kā dalībniekiem būs zināmi šie koeficienti, tad varēs gan sekot līdzi, gan arī pārbaudīt. Bez tā jau neiztiks. Ieskatieties www.infoski.lv un gan jau atradīsiet visu nepieciešamo informāciju. 

Intereses pēc pievienoju klāt kā būtu sadalījušās vietas pēdējā L.Č posmā Madonā 2012.gada martā veterāniem vīriešiem.

Andis Puida

4 Komentāri

No 30 gadiem veterāns - mazliet smieklīgi skan,kārtīgs veterāns sākas no 40

17 • 01 • 2013 / 11:53
Bet bieži gadās, kad 40 un 50-gadīgiem veterāniem 20 un 30 gadīgi sportisti var tikai ūdeni pienest :))

17 • 01 • 2013 / 22:31
Pasaulē tā skaitās, no 30 gadiem, jo ir daudzas valstis, kuras lielajā FIS ranga
apritē nepiedalās. Kaut arī 30 gadnieku grupa nav d audzskaitlīga.
Andis
17 • 01 • 2013 / 23:31
Andis ir sazinājies ar krievijas kolēģiem un noskaidrojis ka tabulā (kas bija publicēta žurnālā) no kuras tika ņemti koeficienti tiešām ir ieviesusies kļūda.
Tātad rezulāti tiks pārrēķināti, tad arī publicēsim precizējumu.
28 • 01 • 2013 / 14:13
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv