ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2013

Slēpošanas veterānu pirmsolimpiskā sezona

2013. gada ziemas sezona sāk tuvoties finišam, kaut arī pati ziema vēl nebūt negatavojas atkāpties. Vēl būs dažas sacensības tuvākajās nedēļās, kur veterāni varēs piedalīties un parādīt savu cīņas sparu.

Šis gads Latvijas čempionāta skatījumā ienesa izmaiņas veterānu gala rezultātu vērtēšanas sistēmā, jo nebija vairs grupu, kurās reizēm bija tikai pa vienam dalībniekam , bet tika pielietots vecuma koeficents. Līdz ar to mums ir mazāk čempionu un medaļnieku, bet ir kopā tikai 3 čempioni vīriem  5km klasiskajā stila solī , slidsolī un 15km klasiskā stila slēpojumā un 3 čempiones sievietēm 2,5km klasikā, slidā un 5km klasiskajā solī. LČ pirmajā posmā aprēķinot  rezultātus nepamanījām kļūdu koeficientos vecumā no 40 līdz 48 gadiem, bet vēlāk skaitļi tika laboti un Madonas posmā viss bija kārtībā.  Mēģinājām arī apbalvot veterānus un veterānes par sasniegtajiem reālajiem laikiem distancē, saskaņā ar starptautiskajām veterānu vecuma grupām. Taču daudzi tā arī neieradās uz apbalvošanas ceremoniju. Tā ka nākošajā gadā  jādomā par šāda vērtējuma nepieciešamību.

Šogad no 14. līdz 22. Februārim notika arī Pasaules veterānu čempionāts Itālijā Asiago. Tajā 10km un 30km klasiskajā solī grupā M03 piedalījās arī Ainis Kanaviņš izcīnot attiecīgi 15v. - 29.47 - 60,41 FIS punkti un 10.v. -1:34,23 - 73,36 FIS punkti un grupā M05 Andis Puida attiecīgi 21.v. - 31.20 - 76,96 FIS punkti un 17.v. - 1:38,33 - 105,17 FIS punkti. Savu varējumu Ainis pierādījis arī LČ posmos sasniedzot  teicamus rezultātus starp veterāniem. Ja Madonas posmā klasiskajā stilā veterāni startētu VE grupā, tad iespējams kādi 4 būtu desmitniekā un kāda veterāne SE grupā arī iespējams godalgotajās vietās.

Arī 2014. gadā janvārī notiks Pasaules čempionāts veterāniem Pillerseetal Austrijā. Un tajā dalību plāno  arī atsevišķi Latvijas distanču slēpošanas veterāni.

Ja kādam ir priekšlikumi kā mēs kopīgi varētu pilnveidot un attīstīt d/slēpošanas veterānu aktivitātes LČ ietvaros, tad rakstiet.

Un neaizmirstiet par LSS 2013.gada ziemas sezonas noslēguma pasākumu, kurā būs kopsavilkums, sumināšana un arī veterānu apbalvošana.

Andis Puida
Veterānu kustības vadītājs
[email protected]

1 Komentāri

Tā ir - Ainis ir stiprs uz dažu izlases sportistu fona.
Vai kādam būtu bijušas pretenzijas, ja Ainis vai Mareks pie reizes noskrietu arī PČ Valdifiemmē 50km?
Man noteikti nē.
Roberts Raimo
15 • 03 • 2013 / 01:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv