ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 08 • 2013

Rollerslēpošanas sprints Cēsu ielās

Saistītā informācija

Cēsu pilsētas Sporta skola sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību un SBK” Cēsis” 8.septembrī organizē tradicionālās rollerslēpošanas sprinta sacensības pilsētas ielās ar vairāku vadošo Latvijas slēpotāju dalību. Distances garums būs ierastais – 200m, tikai šoreiz sacensības notiks citā vietā – pie sporta kompleksa Piebalgas ielā.

Ar Latvijas čempionātu klasiskajā stila distancē Madonā 20.jūlijā tika atklāta rollerslēpošanas sezona, bet tieši mēnesi pēc sprinta sacensībām Rīgā, Uzvaras parkā, kas notika 10.augustā un kur bija jāsacenšas puskilometra distancē, rollerslēpošanas sacensības atkal atgriežas Vidzemes pusē, jo septembra otrajā svētdienā Cēsīs rollerslēpotājus gaida vēl vienas sprinta sacensības brīvajā stilā, šoreiz vēl īsākā distancē – 200m, kas ir ļoti līdzīgi kā Pasaules kausa posmos rollerslēpošanā un arī atbilstoši sprinta nosaukumam. Tā jau ir izveidojusies par tradīciju, ka septembra sākumā Cēsu ielās notiek  sprints, kas iepriekšējos gadus bija arī viens no pazīstamās rollerslēpošanas sērijas „Rollertour” posmiem. Šogad sacensībām, kuru nosaukums ir „Cēsis-2013”, mazliet ir pamainīts formāts, proti, notiks nevis viens, bet gan divi kvalifikācijas braucieni. Pēc pirmā kvalifikācijas brauciena rezultātiem divi ātrākie no katras grupas kvalificējas izslēgšanas braucieniem un otrā kvalifikācijas braucienā nepiedalās. Otrā kvalifikācijas braucienā startē visi pārējie, cīnoties par atlikušajām sešām vietām ceturtdaļfinālā.
Izslēgšanas braucienos iekļūs kvalifikācijas astoņi labākie katrā grupā.

Cēsu sprinta galvenais favorīts uz uzvaru, tāpat kā iepriekšējos gadus būs mājinieks Artūrs Brants, kurš arī šovasar ir piedalījies Pasaules kausa posmā rollerslēpošanas sprintā, kas notika Krievijas pilsētā Novgorodā, un, tāpat kā pērn Grieķijā arī izcīnījis 8.vietu, atkārtojot savu labāko sasniegumu šāda līmeņa sacensībās. Pirms mēneša Rīgā viņš ļoti pārliecinoši pārspēja Arvi Liepiņu un Pāvelu Ribakovu. Artūrs šobrīd vēl aizvada pēdējo sagatavošanās posmu pasaules čempionātam, kas no 4.-8.spetembrim notiks Vācijā, bet tā kā sprints tur ir ceturtdien, 5.septembrī, tad uz Cēsīm svētdien ir reāli tikt. Spēcīgs konkurents viņam būs pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Edgars Ozols, kas pērn finālā tikai knapi piekāpās Artūram un kurš šogad pasaules kausā Novgorodā ieguva 13.vietu. Pēdējos gadus Cēsu ielās ātrs ir bijis un trijniekā iekļuvis biatlonists Daumants Lūsa, bet varbūt izdodas „izšaut” kādam no Latvijas izlases dalībniekiem (trīs no viņiem – A.Liepiņš, R.Slotiņš, P.Ribakovs, šobrīd trenējas SS „Arkādija” rīkotājā nometnē uz sniega Ramzavā (Austrija) – aut.piez.). Taču intriga solās būt ne tikai finālos, bet jau kvalifikācijā, jo pagājušajā gadā par pēdējo kvalifikācijas vietu sīvi cīnījās četri dalībnieki, satilpstot 0,3 sekundēs.  Dāmu konkurencē pērn Inga Dauškāne finālā pārspēka Kitiju Auziņu.

Iepriekšējos gados Cēsu sprinta laikā ir bijuši dažādi laika apstākļi – aizpagājušo gadu lija spēcīgs lietus, bet pērn bija saulains laiks, uz ko organizatori cer arī šogad, lai dalībniekiem būtu drošāk un izdotos parādīt lielākus ātrumus. Kvalifikācijas braucienu sākums plkst.11.00, kur dalībnieki startēs pa vienam. Savukārt izslēgšanas braucieni sāksies plkst.12.20, kur katrā braucienā startē divi. (Ja grupā ir mazāk par 8 dalībniekiem, tad izslēgšanas braucieniem kvalificējās 4 dalībnieki, kas sacenšas uzreiz pusfinālā – aut. piez.).

Sīkāka informācija nolikumā un pieteikšanās līdz 6.septembrim plkst.15.00 organizatoru mājas lapā www.cesusportaskola.lv


DSC_1417.JPG

4 Komentāri

Sportacentrs.com
06 • 09 • 2013 / 09:15

06 • 09 • 2013 / 15:13
Pāvels Ribakovs
24 • 09 • 2013 / 09:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv