ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

02 • 08 • 2013

Rollerslēpojumā pret kalnu vīriem ātrāki slēpotāji, dāmām biatloniste Mekereinena

Vakar Norvēģijā Lisefjorda krastos notikušajās tradicionālajās rollerslēpošanas sacensībās pret kalnu vīru konkurencē 7,5km distancē brīvajā stilā ar masu startu uzvaru svinēja Šveices distanču slēpošanas izlases dalībnieks Kurdins Perls, kamēr pasaules labākais slēpotājs Peters Nortugs, kurš šovasar izstājās no izlases un trenējas viens pats, finišēja necilajā 55.vietā. Dāmām ātrākā izrādījās somu biatloniste Kaisa Mekereinena.

Rollerslēpošanas sacensības Norvēģijā pret kalnu, kas saucas „Lysebotn opp”, jau ir kļuvušas par tradīciju. Tās ir daļa no vairāku dienu garā Blinkfestivāla un katru gadu jūlija otrajā pusē notiek Norvēģijas ziemeļu rietumos esošā pazīstamā Lisefjorda krastos netālu no trešās lielākās pilsētas Stavangeras un pulcē pašmāju un vairākus vadošos citvalstu distanču slēpotājus. Šajās sacensībās spēkus izmēģināt iecienījuši arī daži pasaules elites biatlonisti. Trases garums ir 7,5km, no kuriem pirmais kilometrs ir līdzens, bet pēc tam 6,5km ir jāslēpo ar rolleriem kalnā ar kopējo kāpumu virs 600 metriem.

Pavisam neveiksmīgs starts savās pirmajās sacensībās pēc sadarbības pārtraukšanas ar Norvēģijas izlasi izvērtās Peteram Nortugam, kurš nespēja iekļūt labāko piecdesmitniekā, finišējot 55.vietā 6:28 aiz uzvarētāja (Nortugs, starp citu, ne pirmo reizi, atzina dāmu pārspēku slēpojumā pret kalnu, šoreiz par četrām sekundēm piekāpās labākajai dāmu konkurencē – aut.piez.). Pēc finiša Nortugs atzina, ka ir par resnu un smagu, lai ātri uzstumtos kalnā, un esot jāstrādā pie tehnikas.

Ātrākais vīriem bija Kurdins Perls, kurš 7,5km distanci veica 29:16,7, par 6 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Rolandu Klaru no Itālijas un par 11 sekundēm 2011.gada uzvarētāju Martinu Jonsrudu Sunbī (Norvēģija), kuram trešā vieta. Labāko desmitnieku noslēdza trīs pazīstamie norvēģu biatlonisti – Tarjei Bē, Larš Bergers un Ule Einārs Bjerndālens, ierindojoties attiecīgi 8., 9.. un 10.vietā, bet šī gada pasaules čempionāta galvenais varonis  Emils Hegle Svendsens ieguva 22.vietu (+2:45).

Dāmām, nestartējot pagājušā gada uzvarētājai un kalnu speciālistei Terēzei Juhaugai un pārējām Norvēģijas izlases līderēm (atrodas treniņnometnē pazīstamajā kalnu slēpošanas kūrortā Kvitfjelā – aut.piez.) , pie uzvaras tika viena no vadošajām un ātrākajām pasaules biatlonistēm Kaisa Mekereinena, kura šogad pasaules čempionātā distanču slēpošanā 10km brīvajā stilā palika 14.vietā. Mekereinena izvirzījās līderpozīcijās jau no paša sākuma un vadību droši nosargāja līdz pat beigām, 7,5km veicot 35;40,2 un otrās vietas ieguvēju Karolinu Hugi no Francijas apsteidzot par 20 sekundēm. Trešā negaidīti bija itāliete Debora Agraitera.


Sundby.jpg
M.J.Sunbī. Foto: Norges Skiforbund

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv