ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

25 • 03 • 2013

Raimo Vīgants labākais Igaunijā

Trīs dažādās vietās, trīs dažādās trasēs, Igaunijā norisinājās  aizraujošākās slēpošanas sacensības jauniešiem, kas norisinājās skolēnu brīvdienās, kas ir nedēļu ātrāk nekā Latvijā. Šīs sacensības dod iespēju pārbaudīt jauniešu spējas trīs dienu sacensību tūrē, iedvesmojoties no ļoti populārā, pasaulē zināmā Tour de Ski sacensībām. Visas dienas  sacensības norisinājās brīvajā solī un pirmajā dienā jaunieši visās vecuma grupās sacenšas sprintā, kas norisinājās Igaunijas pilsētā Tartū. Otrajā dienā jaunieši sacenšas masu startā un tā norises vieta ir sniegiem bagātākā  Haanja un trešā diena jaunieši sacentās iedzīšanā, kas norisinājās netālu no Otepes, kalnu slēpošanas trasē.

Kā jau minēju, sacensības jauniešiem tika veidotas pēc populārā Tore de Ski scenārija, tāpēc arī šeit jaunietis krāja bonus sekundes startējot pirmās divas dienās ,un trešajā dienā ņemot vērā pirmo divu dienu startus un sakrātās bonus sekundes, sportists izcīnīja vietu iedzīšanas sacensībās, turklāt trešās dienas sacensībās pēdējie 200m bija jānoslēpo pret stāvu kalnu ( kalnu slēpošanas trasi), kur pašā augšā tika ierīkots finišs.

Ļoti labu izturību un meistarību šajās sacensībās parādīja šā gada V14 grupas seškārtējais Latvijas meistarsacīkšu uzvarētājs Raimo Vīgants, kurš 1999./2000. jauniešu grupā  palika kopvērtējumā nepārspēts un izcīnīja šo jauniešu vidū prestižo sacensību kausu.
Pirmajā dienā Raimo pārliecinoši uzvarēja sprinta distancē, uzvarot gan kvalifikāciju, gan arī A finālu. Otrajā dienā vairs neveicās tik labi, jo pievīla slēpju slīdamība un masu startā 3km distancē tika izcīnīta otrā vieta, kas gan kopvērtējumā pēc divām sacensībām saglabāja viņam līdera krekliņu un 5 sekunžu handikapu no tuvākā konkurenta.

Trešajā dienā Raimo bija jāveic 2,5 km un pēdējie 200m pret kalnu (kalnu slēpošanās trasē). Pēc nobrauktajiem 2,3km Raimo 5 sekunžu pārsvars saglabājās un priekšā bija 200m stāvais kalns, kur otrā vietā esošais igaunis Roberts Heldna strauji tuvojās. Igauņu slēpotājām šīs sacensības nebija pirmās un viņš tajās piedalījās jau iepriekšējos gadus, tāpēc  gan īsākas slēpes un nūjas , kā arī pieredze šādās sacensībās deva viņam iespēju strauji pietuvoties Raimo, tomēr mūsu sportista cīņas spars un neatlaidība nedeva igaunim apsteigt Raimo un vien par nieka 0,9 sekundēm Raimo bija ātrāks un izcīnīja uzvaru un līdz ar to kopvērtējuma kausu. Pēc finiša mūsu sportists bija ļoti priecīgs un uzsvēra to, ka šīm sacensībām ir jāgatavojas īpaši un treniņos jāstrādā pie braukšanas stāvā kalnā, kas ir ļoti specifiska.

Vel piebildīšu, kad igauņu treneri pēc Raimo uzvaras nāca klāt un apsveica mūsu jauno sportistu ar panākumu un uzaicināja arī nākamgad piedalīties šajās prestižajās sacensībās.

20130217_mailes_050_Raimo_Vīgants.jpg
Raimo Vīgants

Par prestižo kausu V18 grupā cīnījās arī Madonas sporta skolas audzēknis Dins Dinārs Gutāns, kas kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu un  kam līdz trešajai vietai pietrūka vien 20 sekundes. Pēc pirmās dienas Dinārs bija 9. vietā  un ar katru distanci savas pozīcijas uzlaboja. Masu startā 10km distancē Haanjā, Dinārs izcīnīja 6. vietu un kopvērtējumā pacēlās uz 7.vietu. Iedzīšanā Dinārs vel uzlaboja savu pozīciju  un pirms smagā finiša kalna atradās 6.vietā un atpalika no 3.vietas aptuveni 30 sekundes un strauji tuvojās konkurentiem, tomēr vairāk par 10 sekundēm sadeldēt atstarpi neizdevās un Dinārs izcīnīja ļoti augsto 6. Vietu. Par uzvarētāju  V18 grupā pārliecinoši kļuva Tomass Kollo.

Vel var atzīmēt Madonas jaunāko sportistu veikumu V10 2003.g.dz. un jaunāku zēnu grupā 1km masu startā Haanjā, kur trešo vietu izcīnīja Silvestrs Švausts, 4.vietā Renārs Krūmiņš, 8.vietā Gustavs Sināts un 10.vietā Lauris Kaparkalējs. Pavisam otrajā dienā masu starta sacensībās uz starta dažādās vecuma grupās izgāja sešpadsmit Madonas BJSS slēpotāji.

20130217_mailes_047_Silvestrs_Švauksts.jpg
Silvestrs Švauksts

Ar rezultātiem var iepazīties mājas lapā www.suusaliit.ee


Madonas BJSS treneris Dainis Vuškāns.

6 Komentāri

Ne tikai madonieši, bet arī cēsinieki izbaudīja šo pārbaudījumu. Krista Razgale šjā tūrē piedalījās trešo reizi, Madara Zaķe un Daniels Eglītis otro reizi. Krista kbeidzamajā etapā uzrādīja trešo labāko laiku savā grupā un kopvērtējumā ieguva sesto vietu. Daniela kritiens pēdējā posmā simts metrus pirms finiša atvirzija viņu no piektās vietas uz septīto. Arī Madaras rezultāts pēc sprinta kvalifikācijā lauztās nūjas un pārējiem startiem ar garākām nūjām ir pozitīvi vērtējams. Paldies bērnu vecākiem, ar kuru atbalstu un palīdzību bija iespējams izbaudīt šīs trīs dienas. Nākamgad Mēs tur būsim atkal...
Aigars Skrastiņš
26 • 03 • 2013 / 11:59
Nu Madonieši Jums ari tādi būtu jauzrīko.Sniega vēl pietiekoši.
ES
26 • 03 • 2013 / 18:16
Madonieši jau rīko mačus 30 martā.
Jānis
29 • 03 • 2013 / 18:24
Raimo Vīgants ir sīks lohs kas no sevis ir iedomājies baigo veci.
03 • 04 • 2013 / 08:17
To Jānim... , personīgi zinu Raimo, viņš neko no sevis neiedomājās, visi viņa rezultāti ir sasniegti ar neatlaidīgu darbu un smagiem treniņiem vasarā, protams arī TALANTS ir vajadzīgs un Raimo viņš ir. Žēl ka Kārlis no Cēsīm bija spiests atstāt Latviju, nav ar ko mačoties. Un tas ko viņš paveica Igaunijā ir vērā ņemami panākumi. Tā, kā tu pats Jāni esi vēl lielāks lohs
Zinātājs
05 • 04 • 2013 / 12:13
ha ha labs zinātāj ,lai vien janka apraujas ,jo pats zinu pēc pieredzes ka daudziem skauž ko Raimo ir sansniedzis pa šiem gadiem.:D
ablom
05 • 04 • 2013 / 19:39
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv