ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2013

Pārējo grupu rezultāti Latvijas čempionātā slēpošanā Madonā

Par elites grupu rezultātiem Latvijas čempionātā distanču slēpošanā Madonā jau informējām iepriekšējā rakstā, bet šajā būs par bērnu, jauniešu, V un S30+ grupu rezultātiem klasiskā stila distancē ar intervāla startu.

Ja pieaugušo grupas distanču garumi atbilda vidējo distanču garumiem, tad dažu jauniešu grupas pārstāvju slēpotos gabalus varētu jau saukt par garajām distancē viņu vecumiem.

Abās jaunākajās grupās V un S12 (2001.g. un jaunāki) sestdien stafetēs uzvarēja SS „Arkādija”, taču svētdien šīs sporta skolas pārstāvjiem nācās samierināties ar otro vietu, jo līksmot varēja Aizkraukle un Gulbene. Meitenēm 2,5km distancē, izcīnot jau ceturto uzvaru šosezon, pirmā bija Enia Kaņepēja (Aizkraukles NSS), kas par 23 sekundēm apsteidza pirmo reizi otro vietu ieguvušo Patrīciju Kaminsku (SS „Arkādija”), kas ar savu rezultātu varēja būt ļoti apmierināta. Tikai trešā šoreiz palika visjaunākā šīs grupas pārstāve, kas cīnās par vadošajām vietām un kas līdz šim šajā gadā zemāk par otro vietu nebija ierindojusies, Samanta Krampe (SS „Arkādija”), kura ir dzimusi 2003.gadā un vēl nākamās divas sezonas varēs startēt S12 grupā. Puišiem V12 grupā 5km distancē, vairāk spēka saglabājot uz distances beigām, uzvaru izcīnīja Gulbenes novada BJSS pārstāvis Jānis Jermacāns, ar 15 sekunžu pārsvaru aiz sevis otrajā vietā atstājot šosezon trīs reizes pirmo vietu ieguvušo Niku Saulīti no SS „Arkādija”, kas pēc 2,5km bija vēl vadībā par divām sekundēm. Sīvajā cīņā par trešo vietu madonietis Niks Mešcerskis par pussekundi apsteidza rīdzinieku Gustavu Lukstiņu, abi no uzvarētāja atpaliekot vienu minūti.

S14 grupā (1999./2000.g.) meitenēm CPSS pārstāve Vineta Pētersone apliecināja, ka ir spēcīgākā savā grupā, izcīnot pārliecinošu uzvaru 5km distancē un ierasto sāncensi Patrīciju Eiduku no Aizkraukles NSS apsteidzot par 50 sekundēm. Patrīcijai ir divas uzvaras šosezon, bet vienā no tām Vineta nestartēja, bet otrā aizbrauca pa nepareizu trasi. Kaut arī viņu starpā ir tikai gads, Vineta ir fiziski daudz spēcīgāka, kas šajā gadījumā klasiskā stila distancē nospēlē lielu lomu, un ne velti viņa izrāda līdzvērtīgu konkurenci labākajām elites grupā. Patrīcija var līdzvērtīgāku konkurenci Vinetai izrādīt brīvajā stilā un arī garākās distancēs. Trešo vietu ieguva SS „Arkādija” pārstāvošā Ieva Pūce, kas arī sestdien stafetē ļoti labi noslēpoja. V14 grupā puišiem 7,5km distancē atkal pārliecinoši pirmais bija Raimo Vīgants no Madonas BJSS, kas izcīnīja piekto uzvaru piecos individuālajos startos šīgada čempionātā, plus vēl viena uzvara stafetē pie V16 grupas, kurā startējot nākamajā sezonā, viņš atkal būs stabils līderis, jo Valts Eiduks pāries uz V18 grupu. Interesanta cīņa notika par otro vietu  starp diviem CPS audzēkņiem. Pēc 2,5km un 5km mazāk par sekundi priekšā Kristeram Slavēnam bija Rūdis Balodis, bet pēdējā aplī Kristers tomēr bija ātrāks un finišā Rūdi apsteidza par 21 sekundi.

S16 grupā meitenēm (1997./1998.g.) 7,5km distancē par uzvaru, mainoties līderpozīcijām, cīnījās Krista Razgale (CPSS) un Karīna Pētersone (Madonas BJSS), bet beigās Krista bija ātrāka par 25 sekundēm un izcīnīja trešo uzvaru šajā sezonā, bet Karīnai, kura bieži ir trešā, otrā vieta ir labs panākums, taču šoreiz nestartēja viena no līderēm Annija Sabule. Arī par trešo vietu bija interesanta cīņa, kur tomēr beigās madoniete Līna Nagle pārspēja alūksnieti Regīnu Rudzīti. V16 grupā puišiem jau piekto reizi šajā sezonā Latvijas čempionāta posmos nepārspēts palika Valts Eiduks Aizkraukles NSS, kurš tuvākos konkurentus 10km distancē apsteidza gandrīz par 4 minūtēm. Aizraujošā cīņā par otro vietu beigās nedaudz ātrāks bija krāslavietis Ojārs Vanags, kuram otrā vieta klasikā arī janvārī Priekuļos, atstājot cēsnieku Alvi Šķēpu trešajā vietā.

S30+ grupa startēja trīs dāmas, kuru vecumi krietni atšķīrās, jaunākajai Līgai Berkoldei šogad paliek 31 gads, bet vecākajai Zinaīdai Rācenājai tikmēr aprit apaļi 70. Visātrāk 5km distanci noslēpoja vidējā pēc Inese Zvirgzdiņa, uzrādot labu laiku 17:56,2., par 2:16 apsteidzot Berkoldi, bet par 4:28 Rācenāju. Piemērojot jaunieviestos senioru grupas koeficentus, par uzvarētāju tika atzīta Rācenāja. V30+ grupā vīriem 15km visātrāk noslēpoja Ainis Kanaviņš – 45:44,6, par 58 sekundēm apsteidzot otro laiku uzrādījušo Gati Neimani, bet tikai divas sekundes beigās līdz otrai vietai pietrūka Andim Puidam, kurš no Neimaņa pēc 10km atpalika 26 sekundes. Kanaviņš un Neimanis izrādījās par jaunu, jo piemērojot koeficentu, pirmā vieta sanāca par septiņus gadus vecākajam Puidam.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv