ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

04 • 09 • 2012

Ogres novada balvu izcīņa garo distanču skriešanā kopā ar olimpietēm

Saistītā informācija

Šogad būs unikāla iespēja skriet kopā ar mūsu olimpietēm – galvenajā distancē savu līdzdalību ir pieteikusi maratoniste Dace Lina, bet kopā ar skolu komandu pārstāvjiem 5,1 km distanci veiks Latvijas labākā soļotāja Agnese Pastare.

Pieteikšanās par pazeminātu dalības maksu līdz 6. septembrim.

Visiem interesentiem gribam atgādināt, ka pasākums ir “tautas skrējiens”, kas domāts gan augsta līmeņa sportistiem, gan tiem, kas piedalās sacensībās veselības uzlabošanai, vai “plezīra pēc”, un šogad būs unikāla iespēja skriet kopā ar mūsu olimpietēm – galvenajā distancē savu līdzdalību ir pieteikusi maratoniste Dace Lina, bet kopā ar skolu komandu pārstāvjiem 5,1 km distanci veiks Latvijas labākā soļotāja Agnese Pastare, kura gatavojas sarptaustiskām sacensībām Zviedrijā.

Debitantiem sniedzam nelielu skrējiena maršruta aprakstu:

Skrējiena starts un finišs paredzēts pašā Ogres centrā, pie Ogres novada kultūras centra, Brīvības ielā 15, kas ir apmēram 150 metrus no Ogres dzelzceļa stacijas un autoostas. Tas nozīmē, ka nokļūšana uz pasākumu ar sabiedrisko transportu ir ideāla!

Skrējiens sākas pa Upes prospektu, pēc tam pa Krasta ielu, gar Ogres upes gleznainajiem krastiem. Turpinot distanci skrējēji paskrien garām slavenajam “līkajam tiltam”, kas ved, uz ne mazāk slaveno, Ogres estrādi, dodas garām Pareizticīgo dievnamam līdz vietai, kur kādreiz bija Ogres vecā estrāde, bet Padomju laikos svētku gājienu “finišs”, ar komunistisku lozungu izkliegšanu un draudzīgu “Urrāā!!!” bļaušanu. Paskrienot garām Luterāņu baznīcai dalībnieki dodas līdz Ogres “baltajam namam”, Ogres novada domei un tālāk pa Tīnūžu ielu, gandrīz līdz pašai Ogres/Ikšķiles ledus hallei. Mālkalnes prospekta un Tīnūžu ielas krustojumā distances sadalās, 5,1 km distances skrējēji dodas pa Zilo Kalnu prospektu, līdz Ausekļa prospektam, paskrienot garām slavenajam “smilšu kalnam”, pa kuru septiņdesmitajos gados lejā brauca motokrosisti, jo tur bija trase. Pa to laiku 11,4 km skrējēji dodas “izmest līkumu un paelpot svaigu gaisu” pa Ogres piepilsētas priežu mežiem, pa ceļam aplūkojot jauno ūdens atdzelžošanas staciju, bērnu sanatoriju un nonākot, līdz Ausekļa prospektam, kur distances atkal apvienojas. Tālāk skrējiena maršruts iet pa Ausekļa prospektu, līdz Blāzmas ielai, pagrieziens pa kreisi, un burtiski pēc divdesmit metriem, pa labi uz Lapu ielu. Pa Lapu ielu skrējēji dodas tikai taisni garām Jaunogres tirgum, šķērso Mālkalnes prospektu, paskrien garām bijušajai šautuvei, kur tagad iemitinājies dzērienu veikals un līdz pašai Brīvības ielai. Finiša taisne atkal pašā Ogres centrā, pa skaisti izbūvēto Brīvības ielas gājēju daļu, līdz kultūras centram.

„Ogres novada balvu izcīņa garo distanču skriešanā”, notiks 8. septembrī ar bērnu startu 10:30 un galveno startu 11:00, paredz ne vien interesantu skrējienu, bet arī balvas uzvarētājiem! Un tās būs:

Grupas SE un VE uzvarētājiem – diplomi un „plaša profila” dāvanu kartes – pirmā vieta LVL 50,00 vērtībā; otrā vieta LVL 30,00 vērtībā un trešā vieta LVL 20,00 vērtībā no Ogres novada pašvaldības un mūsu atbalstītājiem AS „Swedbank” Ogres filiāles, kā arī piemiņas veltes no Ogres novada pašvaldības un FAZER. Vecuma grupu uzvarētājiem – diplomi, vērtīgas balvas no DION SPORTLAB, Ogres novada pašvaldības un FAZER. Otro un trešo vietu ieguvēji vecuma grupās saņems diplomus un balviņas no Ogres novada pašvaldības, kā arī veltes no FAZER, būs arī neliela izlozīte ar finišējušo dalībnieku numuriem, kurā veiksmīgākie saņems atbalstītāju sarūpētās dāvanas. Visi bērnu skrējiena finišētāji saņems gardumus no FAZER.

Pieteikties un dalības maksu samaksāt no 28.08.2012. līdz 06.09.2012. var arī veikalā GoSport t.c. Dauga un nesēdi mājās darbnīcā, Ogrē.


Sporta klubs izturība.lv

4 Komentāri

Hmm, un kāda te saistība ar distanču slēpošanu? Varbūt var aprakstīt kā gāja izlases nometnē Madonā?

04 • 09 • 2012 / 23:38
Atveru organizatoru mājas lapu, un tur pašā priekšā lieliem burtiem rakstīts "Ogres slēpotāju klubs"... ! Pie kam, kā distanču slēpotājam, man nemaz tas nebija jādara, jo to, un šo saistību, jau tāpat zinu.
Hmm
05 • 09 • 2012 / 09:47
Jāpriecājas par ik viena kluba sporta aktivitā'tēm. Lai veicas. Pie Jums ,kā jau centra pilsētai pienākas, gan jau ka būs daudz dalībnieku. Labu laiku un kuplu skaitu!!!!
Andis
05 • 09 • 2012 / 12:29
Un tomēr, kur te ir distanču slēpošana? Šī taču ir skriešana!

05 • 09 • 2012 / 14:56
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv