ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

09 • 01 • 2013

Latvijas slēpotāji uzvar Lietuvas čempionātā Madonā

Pagājušajās brīvdienās Madonas slēpošanas un biatlona kompleksā „Smercersils” norisinājās Lietuvas čempionāts distanču slēpošanā, kurā startēja arī vairāki spēcīgi Latvijas slēpotāji. Dāmām 5km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu uzvarēja Inga Dauškāne, bet vīriem 15km distancē slidsolī ar intervāla startu nepārspēts bija Juris Ģērmanis.

Kamēr daļa Latvijas izlases dalībnieku bija devušies uz Zviedrijas biatlona centru Estersundu, lai startētu Skandināvijas kausa otrajā posmā distanču slēpošanā, tikmēr citi no vadošajiem mūsu slēpotājiem „Smecersila” trasē Madonā divas dienas sacentās ar mūsu dienvidu kaimiņiem Lietuvas čempionātā. Lietuviešiem uz to laiku Madonā bija treniņnometne, un tā kā Lietuvā šobrīd ir problēmas ar sniegu (un arī nav tik laba līmeņa trases, kā pie mums – aut. piez.), tad leiši nolēma savu čempionātu rīkot Madonā.

Pirmajā dienā notika sacensības klasiskajā stilā. Dāmām 5km distancē uz starta kopā ar sešām lietuvietēm, starp kurām bija arī spēcīgās juniores Ingrida Ardišauskaite un Kristina Kazlauskaite, izgāja arī Inga Dauškāne, kura šajā sezonā dēļ darbiem un studijām ir krietni mazāk ir trenējusies nekā parasti. Viņas mērķis bija nostartēt klasikā, jo tajā stilā ir maz braukts un tas ir vairāk jāuzlabo nekā slidsolis. Un jāteic, ka sanāca ļoti labi, jo Inga bija ātrākā un izcīnīja pirmo vietu, distanci veicot 17;13 un otrajā vietā esošo Kazlauskaiti apsteidzot par 14 sekundēm un revanšējoties par zaudējumu pērn klasikā Priekuļos Latvijas čempionātā.. Negaidīti trešā, Dauškānei zaudējot 28 sekundes, palika pasaules kausa posmos startējusī Ardišauskaite, kura līdzšinējās savstarpējās cīņās Ingu bija pārspējusi un pirms divām nedēļām pamanījusies „izskriet” zem 100 FIS punktiem. Inga lietuviešu pārspēšanu skaidroja ar labāku funkcionālo gatavību, tāpēc ātrāk esot „uzskrējusi” kāpumos, taču tehniskais izpildījums vēl esot daudz jāslīpē.

Vīriešiem 10km distancē 23 dalībnieku vidū pārliecinoši pirmais bija lietuviešu līderis, 20 gadus janais Vitautas Strolia, kurš uzrādīja laiku 27:22, par 1:50 pārspējot un otrajā vietā atstājot 16 gadus jauno Stepanu Terentjevu. Trešajā vietā ierindojās Lukas Jekeliūnas, kurš Terentjevam piekāpās par četrām sekundēm. Piektajā vietā bija mūsu juniors Indulis Bikše, kurš no Strolias atpalika tieši trīs minūtes, savukārt par gadu jaunākajam Terentjevam piekāpās par 1:10, bet vienaudzim Drūsim, kurš bija ceturtais, Indulis zaudēja 38 sekundes. Septītajā vietā ierindojās Mārcis Jakovičs, kurš šobrīd lielāko uzmanību velta mācībām. Mārcis bija par 37 sekundēm lēnāks nekā Indulis. Linards Veips uzvarētājam zaudēja 9:30 un ierindojās 15.vietā.

Otrajā dienā slidsolī dāmām 10km distancē Ingu bija nomainījušas māsas Kovaļovas no Krāslavas. Natālija noslēpoja 31:04, par 2:02 atpaliekot no uzvarētājas un ierindojoties 4.vietā, bet Olga bija par 3:42 lēnāka nekā vecākā māsa un ierindojās 12.vietā. Par uzvaru cīnījās jau iepriekšminētās Kazlauksaite un Ardišauskaite, kurām vienīgajām izdevās noslēpot ātrāk par pusstundu. Šoreiz Ardišauskaitei izdevās reabilitēties un izcīnīt uzvaru, distanci veicot 29:02 un par pusminūti apsteidzot Kazlauskaiti.

Vīriešiem 15km distancē mūsējo rindas papildināja spēcīgie A2 pārstāvji Juris Ģērmanis un Jānis Paipals, kuri noteiktu apstākļu dēļ nedevās uz Zviedriju. Ģērmanis apliecināja, ka ir labā formā un pārspēja lietuviešu līderi Stroliu par 12 sekundēm. Juris distanci veica 35:42 un izcīnīja uzvaru, Stroliu atstājot otrajā vietā, bet trešais, no Ģērmaņa atpaliekot 51 sekundi, bija jauniņais Terentjevs. Jānis pēc kritiena treniņā un galvas sasišanas vēl nebija īsti atguvies, tāpēc tikai piektā vieta, no Jura atpaliekot 1:07. Motosportistam Kasparam Stupelim, kas iecienījis distanču slēpošanu, 7.vieta (+2:33), bet Viesturam Eglītim, kam ar Kasparu sekundēs identisks laiks, 8.vieta. Vēl no latviešiem startēja un šādas vietas ieguva: 11.Raivo Kivlenieks 9+3:59), 14.Jānis Ģērmanis (+4:25), 34. Ojārs Vanags (+12:30). Labi sacensības bija uzsācis Arnis Pētersons, bet distances otrajā pusē viņam palika slikti un nācās izstāties.

Šajās brīvdienās būs Latvijas čempionāts Piekuļos, kur, cerams, mūsējie neļaus lietuviešiem revanšēties, bet mēģinās pārspēt spēcīgos igauņus, kas ir pieteikušies startēt.

5 Komentāri

"Juris Ģērmanis un Jānis Paipals, kuri noteiktu apstākļu dēļ nedevās uz Zviedriju"
Kas ir noteikti apstākļi?

09 • 01 • 2013 / 13:14
nav jau tā, ka kādu var piespiest braukt uz sacensībām?! :D
mm
09 • 01 • 2013 / 20:00
pec rezultata spriezot Juris, trenejoties individuali un stradajot, varetu sastadit konkurenci ari Arvim, kadi var but komentari par nebrauksanu uz sacensibam, ja rezultats ir un vins merktiecigi iet uz savu izvirzito merki

10 • 01 • 2013 / 10:40
Nemaku spriest par citiem komentariem, bet manuprat jautajums ir normals. Vinji gribeja tur piedalities un nepiedalijas? Tad kapec, kadi bija tie iemesli?
Un gribetos zinat kads ir Jura izvirzitais merkjis uz kuru vinjs merkjtiecigi iet? Ta vienkarshi, bez kasishanas, bet intereses pec. Ja pareizi saprotu no ieprieks lasita, tad izlase vinju neinterese. Tad kas tad interese, kadi ir tie merkji?
Aivars
11 • 01 • 2013 / 09:07
A2 sportisti J.Ģērmanis un J.Paipals pēc kluba lūguma bija pieteikti Skandināvijas kausa sacensībām Zviedrijā (lai gan kluba A2 trenera A.Gailīša iepriekš uz LSS atsūtītajos plānos šajā laikā bija paredzēts starts Kontinetālajā kausā Vācijā).
30.12. no A.Gailīša saņēmu īzsiņu "Sveiki, Atsaucu A2 sportistu dalību Ostersundā, jo vakar treniņnometnē Madonā, treniņa laikā Jānis krita, uz galvas uzlika šuves + smadzeņu sastricinājums. Lūgums viņu netraucēt. Priecīgu Jauno gadu!"
Attiecīgi arī atteicām organizatoriem šo sportistu startu Zviedrijā.
Ceru ka Jānis izveseļosies ātri vai acīmredzot jau ir izveseļojies.
11 • 01 • 2013 / 13:57
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv