ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 01 • 2013

Latvijas izlases slēpotāju starti Skandināvijas kausā Estersundā

Saistītā informācija

Pagājušajā nedēļas nogalē no piektdienas līdz svētdienai pazīstamajā Zviedrijas slēpošanas un biatlona centrā Estersundā norisinājās Skandināvijas kausa otrais posms distanču slēpošanā, kur piedalījās arī daži Latvijas izlases dalībnieki. Augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Arvis Liepiņš, kurš 15km slidsolī 288 dalībnieku vidū iekļuva simtniekā, izcīnot 97.vietu un iegūstot 100 FIS punktus.

Skandināvijas kausa otrā posmā bija paredzētas trīs sacensību dienas, kas piektdien sākās ar 10km distanci dāmām un 15km distanci vīriem klasiskajā stilā ar intervāla startu. Labāki rezultāti tika gaidīti no mūsu puišiem, taču uz jauniem punktu rekordiem vai tuvu tam sasniegumiem nebija īsti pamata domāt, jo sacensību sezona tika uzsākta jau novembra vidū, decembra sākumā tika sasniegti augstvērtīgi FIS punkti, un ļoti labu formu nav iespējams noturēt ilgstošā periodā, turklāt mūsējiem priekšā vēl divi pasaules čempionāti – Junioriem un U23 janvāra beigās Čehijā un pieaugušo februāra otrajā pusē Itālijā, kur jācenšas parādīt labākais sniegums, un vēl jau arī Skandināvijas kausa posms februāra sākumā Madonā.

15km klasiskajā stilā no mūsējiem startēja tikai Arvis Liepiņš, kuram bija jācīnās vēl ar strutojušu zobu. 147 dalībnieku konkurencē viņš spēja tomēr iekļūt simtniekā un iegūt 93.vietu, distanci veicot 44:45,1 un no uzvarētāja atpaliekot 4:47, kas deva 110 FIS punktus. Pirmajā trijniekā bija tikai norvēģi, no kuriem divi medaļu ieguvēji pēdējā Pasaules čempionātā šajā distancē – uzvarēja bronzas ieguvējs Martins Jonsruds Sunbī, bet vicečempions Eldars Rennings finišēja trešajā vietā, atpaliekot 25 sekundes, bet otro vietu ieguva Didriks Tensets, kas uzvarētājam zaudēja 18 sekundes. No igauņiem labākais bija Ēri Vahtra, kurš ierindojās 52.vietā, Liepiņu apsteidzot par 1:15. Dāmām 10km distancē uzvarēja norvēģiete Martina Eka Hāgena, bet mūsu Anda Muižniece 69 dalībnieču vidū, no kurām trīs nefinišēja, uzrādīja 66.rezultātu, uzvarētājai zaudējot nepilnas desmit minūtes un iegūstot 286 FIS punktus.

Otrajā dienā sprintā klasiskajā stilā Liepiņš ar Muižnieci nepiedalījās, bet startējušajiem abiem Latvijas pārstāvjiem nepadevās labs starts, jo neizdevās iegūt zem 200 FIS punktiem. Pāvels Ŗibakovs ierindojās 175.vietā, bet Oļegs Andrejevs bija 201., labākā laika uzrādītājam zaudējot attiecīgi 26 un 31 sekundi. Uzvarēja vairākkārtējs Pasaules kausa posmu godalgotu vietu ieguvējs sprintā Teodors Petersons no Zviedrijas, bet igaunis Peters Kummels izcīnīja ceturto vietu. Dāmām ātrākā bija jaunā zviedru „raķete” Stīna Nilsone, bet igauņiem varēja atkal priecāties par vietu finālā, jo piektā bija Trīne Ojaste.

Pēdējā dienā notika distances slēpojums slidsolī. Vīriem 15km Arvis Liepiņš tomēr izgāja uz startu. Kaut arī šoreiz sanāca ierindoties par četrām vietām zemāk nekā klasiskajā stilā, tomēr atkal SS „Arkādija” pārstāvis bija simtniekā 288 dalībnieku konkurencē, uzvarētājam zaudējot 3:30 un iegūstot 100 FIS punktus. Septiņpadsmit sekundes par Arvi lēnāks bija Roberts Slotiņš, kuram 113.vieta un 106 FIS punkti. Aiz Arvja un Roberta palika pazīstamie igauņu sprinteri Timo Simonlatsers un Keins Einaste. Pāvelam Ribakovam un Oļegam Andrejevam gan neizdevās apsteigt nevienu no astoņiem startējušiem igauņiem. Pāvels slēpoja minūti un 40 sekundes lēnāk par Arvi un ierindojās 173.vietā (141 FIS punkts), bet Oļegam Andrejevam 191.vieta un 155 FIS punkti, kas ir otrs labākais rezultāts viņam šajā sezonā. Atkal uzvaru svinēja Sunbī, distanci veicot 32:55,4 un par 19 sekundēm apsteidzot zviedru Andersu Sēdegrēnu.

Uz Zviedriju bija paredzēts doties arī A2 pārstāvjiem Jānim Paipalam un Jurim Ģērmanim, bet abus piemeklēja nepatīkami gadījumi, bet par laimi ne ar nopietnām sekām.
Šajā nedēļas nogalē mūsu vadošie slēpotāji startēs Latvijas čempionātā un FIS sacensībās Priekuļos.

fis2-133.jpg

1 Komentāri

Euuuu veci, uz Ostersundu bija ari izlases treneris Nakums , ka vins vareja atlaut startet sportistam ar strutojosu zobu!!!!

08 • 01 • 2013 / 10:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv