ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 11 • 2012

Latvijas izlases slēpotāji startēs FIS sacensībās Kontiolahti un Lapinlahti

Šajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Kontiolahti un nākošās nedēļas nogalē citā Somijas vietā Lapinlahti norisināsies FIS sacensības distanču slēpošanā, kurās startēs lielākā daļa vadošo Latvijas distanču slēpotāju. 

Liela daļa Latvijas izlases slēpotāju 18.novembrī devās uz Somiju, lai izlases trenera Jēkaba Nākuma vadībā aizvadītu treniņnometni uz sniega un sagatavotos jaunajai sezonai. Pēc divu nedēļu treniņiem uz sniega ir plānots startēt FIS sacensībās Kontiolahti, un vēl pēc vienas nedēļas treniņiem mūsējie startēs citās FIS sacensībās Lapinlahti. Vairāki slēpotāji, kas pārstāv SS „Arkādija”, uz Somiju devās jau oktobra beigās, tā kā viņi uz sniega ir pavadījuši vēl par trim nedēļām vairāk. Tā jau ir izveidojusies par tradīciju, ka decembra sākumā ar nedēļas starpību FIS distanču slēpošanas sacensības notiek Somijas vidusdaļā - vispirms Kontiolahti, kas atrodas netālu no robežas ar Krieviju, bet pēc tam 140km attālajā Lapinlahti. 

Šobrīd Somijā izlases sastāvā atrodas, trenējas un gatavojas piedalīties sacensības – Roberts Slotiņš, Pāvels Ribakovs, Juris Damškalns, Reinis Korsunovs, Oļegs Andrejevs, Indulis Bikše un Artūrs Ivanovs, kā arī Arvis Liepiņš, kurš jau šodien startēs Pasaules kausa posmā Kūsamo. Sacensībās Kontiolahti plāno startēt arī kluba A2 sportisti Jānis Paipals un Raivo Kivlenieks. Kontiolahti pirmajā sacensību dienā paredzēta 15km distance slidsolī ar intervāla startu, bet otrajā dienā 10km distance klasiskajā stilā ar intervāla startu. Juniori un pieaugušie startēs abas dienas, bet abi jaunieši – Bikše un Ivanovs – vienu dienu, attiecīgi slidsolī un klasikā. Savukārt, Lapinlahti sacensību programmā ir tikai slidsolis – pirmajā dienā sprints, bet otrajā dienā 10km distance ar intervāla startu. Lapinlahti mūsējiem pievienosies arī Arvis Liepiņš. Starp citu, viņš ir pieteikts arī svētdien 10km klasikā Kontiolahti, bet gribētos ticēt, ka Arvi Kontiolahti neieraudzīsim startējam, un slēpošanas līdzjutēji zina kāpēc – Arvim ir jāmēģina kvalificēties iedzīšanai 15km klasikā Pasaules kausa posmā Kūsamo, kas arī notiks svētdien. 

Kontiolahti pazīstama ne tikai ar FIS sacensībām slēpošanā, bet arī kā augstākā līmeņa  biatlona sacensību norises vieta, it īpaši ar 1999.gada Pasaules čempionātu, kas priekš Latvijas bija ļoti īpašs un var notikti tikt dēvēts par leģendāro, un ko noteikti daudzi slēpošanas un biatlona fani labi atceras. Un šādu īpašu statusu tam piešķir 10km sprinta distance, kurā tā laika mūsu „zelta četrinieks”, ieskaitot šobrīdējo izlases treneri Jēkabu Nākumu, visi iekļuva labāko piecpadsmitniekā (!) – 5.v. Oļegs Maļuhins, 10.v. Jēkabs Nākums, 12.v. Ilmārs Bricis, 14.v. Gundars Upenieks. Kaut ko tādu tuvākos gadu desmitus ir grūti iedomāties. Un šobrīd arī tikai pāris vadošās biatlona valstis pie labākās sakritības varētu ko tādu sasniegt. Turklāt, Oļegs Maļuhins bija piektais ar četriem (!!!) soda apļiem, priekšā tādiem ātrajiem biatlonistiem kā Svens Fišers un Ule Einārs Bjerndālens, kuriem  bija pa trim soda apļiem (pēdējos gados ar četriem soda apļiem sprintā Bjerndālens ir spējis ierindoties 17.vietā (Olimpiskajās spēlēs Vankūverā 2010.gadā), un biatlona „komēta” norvēģis Laršs Bergers arī ar četrām kļūdām 14.vietā Pasaules čempionātā. 2007.gadā Itālijā – aut. piez.). Lai trenera Jēkaba Nākuma padomi un viņa un pārējo mūsu biatlonistu fantastiskais sasniegums Kontiolahti iedvesmo mūsu slēpotājus.

4 Komentāri

lai veicas!!!

P.s. ļoti patīk pēdēja rindkopa, kas par atmiņām!!!
30 • 11 • 2012 / 14:02
Paldies par ļoti labiem un informatīviem rakstiem!
Veiksmīgus startus mūsējiem!

30 • 11 • 2012 / 22:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv