ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2013

Ģērmanis un Dauškāne labākie arī distancē ar masu startu

Svētdien Vietalvā „Maiļu” trasē ar masu startu brīvajā stilā noslēdzās Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā. Elites grupās labākie bija tie paši, kas sprintā – dāmām 7,5km distancē uzvarēja Inga Dauškāne, bet vīriešiem divas reizes garākā distancē nepārspēts palika Juris Ģērmanis.

Latvijas čempionāta otrā posmā formāts bija identisks 2011.gadam, un slēpotāji arī šoreiz otrajā sacensību dienā sacentās distancē brīvajā stilā ar masu startu. Daļai Latvijas izlases dalībnieku tas bija pēdējais starts pirms pasaules čempionāta, kas sākas 20.februārī Valdifiemmi Itālijā. Pavisam kopā 12 grupās Vietalvā otrajā dienā startēja ...slēpotāji. Atkal visaizraujošākie notikumi risinājās vīru elites grupā, kur uz starta izgāja 14 slēpotāji, izņemot abus labākos pirms mēneša pirmajā posmā Priekuļos – Arvi Liepiņu un Robertu Slotiņu, kuriem pirms čempionāta bija dota atpūta. Pēc pirmā apļa (5km) bija izveidojusies līderu grupa septiņu cilvēku sastāvā, kurā bija visi favorīti, izņemot abus talsiniekus Juri Damškalnu un Kārli Vanagu. Temps nebija ātrs, un tāds saglabājās līdz pat pēdējiem pāris kilometriem (Liepiņā klātbūtne noteikti būtu veicinājusi citādu scenāriju – aut. Piez.). Pēc otrā apļa (10km) no līderu grupas par 13 sekundēm sāka atpalikt V20 grupas pārstāvis Arnis Pētersons, tādējādi izšķirošos notikumus pēdējā aplī atstājot kārtot sešiem, kuru vidū bija arī V20 grupas sprinta uzvarētājs Viesturs Eglītis. Pēdējā kilometrā atrāvienu veikt mēģināja Pāvels Ribakovs, un viņam tas izdevās, izveidojot ap 50m atstarpi, taču pēdējā nobraucienā viņš krita, pazaudējot līderpozīcijas. Pēdējos 300m priekšā izvirzījās Juris Ģērmanis un pāris metru  vadību noturēja līdz pat finišam, izcīnot otro uzvaru divās dienās.  Otro vietu izcīnīja Oļegs Andrejevs, bet trešo vietu, pēdējos metros aizsteidzoties garām no kritiena atgūties nepaguvušajam Ribakovam, ieguva Artūrs Koļesņikovs. Sestais palika šīs distances uzvarētājs Vietalvā pirms diviem gadiem Jānis Paipals, kura otrā vieta sestdien sprintā ir pagaidām vienīgais godalgotais trijnieks daudzkārtējam valsts čempionam šajā sezonā Latvijas čempionātā. Piektais finišēja V20 grupas uzvarētājs Viesturs Eglītis, kuram tāpat kā kluba biedram Ģērmanim divkārša uzvara Vietalvā. 

Dāmām7,5km distancē jau pēc pirmajiem metriem Inga Dauškāne sāka palielināt pārsvaru pār Andu Muižnieci, kas pēc pieciem kilometriem bija pieaudzis līdz 48 sekundēm, bet finišā līdz pat pusotrai minūtei. V20 grupā labākā pārstāve Natālija Kovaļova no Dauškānes atpalika četras minūtes. V18 grupā ātrākā bija Natālijas māsa Olga. S16 grupā 5km distancē par zaudējumu sprinta duelī Regīnai Rudzītei revanšējās Annija Sabule, tas pats arī S12 grupā pret Samantu Krampi izdevās Eniai Kaņepējai 2km distancē. S14 grupā 3km distancē pārliecinoši pirmā bija Patrīcija Eiduka, kas ilgu laiku turējās turpat aiz līderpozīcijās esošās Vinetas Pētersones, taču diemžēl Vineta distances pēdējā daļā aizslēpoja pa nepareizo trasi. 

Puišiem trijās jaunākajās grupās  panākumu sprintā atkārtoja un pie uzvaras distancē ar masu startu tika attiecīgi Niks Saulītis (V12 grupa 3km), Raimo Vīgants (V14 grupa 5km) un Ralfs Eiduks (V16 grupa 10km).  V18 grupā ātrākais bija Dmitrijs Ulinskis. Līdzīga liksta kā Vinetu Pētersoni piemeklēja arī V12 grupā līderpozīcijās slēpojošo Renāru Birkentālu.

Noslēdzošais trešais posms Latvijas čempionātam notiks 9. un 10.martā Madonā Smecersila trasē, kad pirmajā dienā paredzētas stafetes, bet otrajā dienā distance klasiskajā stilā ar intervāla startu.

13 Komentāri

9-10.03. Smecersilā vienlaicīgi pārklājas 3 pasākumi http://www.smeceressils.lv/ Tā kā Izskatās, ka Vietalvā uzkrātās iemaņas trases meklēšanā varēsim pilnveidot Madonā. Būs pamatīgs burziņš.

19 • 02 • 2013 / 13:51
Jā, es kritu pēdējā nobraucienā, bet ne savas, bet gan tiesnešu / organizatoru kļūdas un neizdarības dēļ! Jo līkumotā nobraucienā pa visu trasi man pretī slēpoja 6-7 bērni - atlika vien notriekt kādu no viņiem, vai krist un izvairīties no sadursmes - izvēlējos otro. Sacensību laikā trasē vispār neviens nedrīkst atrasties!
Ar izlases treneri Nākumu iesniedzām protestu. Ceru, ka tiesneši savu kļūdu labos. Jo manis iekrātais 50-100m pārsvars par pārējiem, turklāt līdz finišam atlika 300m - nobrauciens un finiša taisne, bija vairāk kā pietiekami, lai finišētu pirmajam.
19 • 02 • 2013 / 15:39
Ja protests netika obektīvi izskatīts/apmierināts no sacensību žūrijas puses noteiktā laikā, tad faktiski vajadzētu vērsties kaut kādā apelācijas institūtcijā LSS. Vispār "interesants" LČ. Nekur nav atrodama oficiālā sacensību programma un nekur nav redzams, vai vispār bija nozīmēta žūrijā, kas bija žūrijas locekļi utt. http://www.infoski.lv/files/aptuvena_dienaskartiba_vietalva.pdf

19 • 02 • 2013 / 16:21
Madonā pasākumu nepārklājas, jo starta laiki ir ļoti atšķirīgi, un sacensību atrašanās vietas arī atšķiras, bet Vietalvas kļūda bija tā, ka pārāk maza tiesnešu brigāde, būtu sarunājuši 3 cilvēkus trasē un viss būtu ok. Un Madonā tiesnešu brigāde ir nokomplektēta un apmācīta labu labā - ar starptautisku pieredzi (Pč orientēšanās ziemā, Skandināvijas kauss, Baltijas kauss biatlonā) un daudzas Latvijas sacensības. Tā kā problēmām nevajadzētu būt.
Janis
19 • 02 • 2013 / 19:42
pirmajam komentētājam... lai nesatraucas tikai 8. martā orientieristi būs Smeceres silā, 9.-10. 03 viņiem distances Gaiziņa apkārtnē. Nekas nepārklājas.
orientierists
19 • 02 • 2013 / 19:45
Lasot Pāvela teikto, jāsaka ļoti nepatīkami, akmens trases saimnieku un organizētāju dārziņa. Tā nedrīkst viennozīmīgi notikt.

19 • 02 • 2013 / 23:36
Ja tie bija50-100m nobraucienā,kāpēc J.Ģērmanis neredzēja nevienu no septiņiem bērniem-slēpotājiem? Varbūt Tev vienkārši rēgojās...
līdzjutējs Pāvelam
19 • 02 • 2013 / 23:50
Nav viennozīmīgs tas gadījums. Ja Ģērmanis nav redzējis, tas vēl nenozīmē, ka nebija. Tāpat arī 100% paļauties uz Pāvela stāstīto arī nevar.

20 • 02 • 2013 / 08:00
līdzjutējam: Kas teica, ka Juris neredzēja? Pēc tam viņi, protams, pagāja malā un nevienam netraucēja.
Daudzi treneri un līdzjutēji, kas stāvēja tuvāk finišam, arī redzēja un dzenāja tos bērnus - daži redzēja arī to gadījumu... Tā kā, ja gribat pie kaut kā piesieties, tad šis nebūs īstais gadījums.
20 • 02 • 2013 / 10:24
Jau pirmā sacensību diena nebija nekāda izcilā-dzenāja mazos bērnus uz startu ar pieciem piegājieniem. Pilnīgs bezsakars!!!
Un otrā diena bij vienkārši šausmīga! Žēl to sportistu, kuri gatavojās un piedalijās sacensībās, bet vińu sniegumu izbojāja DEZORGANIZĀCIJA no tiesnešu puses. Cerams, ka vismaz šie rezultāti netiks ieskaitīti kopīgā reitingā, jo rezultāti nav objektīvi. Būtu tikai normāli, ja organizatori atzītu savas kłūdas un nākošajā reizē tās novērstu! Visi ir tikai cilvēki un visi var kłūdīties, tāpēc jau nevajag gan sportistus, gan trenerus pataisīt par mułkīšiem!!!

20 • 02 • 2013 / 12:26
Attieciba uz Pavela gadijumu, nezinu noteikumu nianses un iespejas, bet nedomaju ka pat staprtautiskas un nozimigas sacensibas ir iespeja ka sada gadijuma, ne savas vainas del nokritusajam sportistam atdod pirmo vai vienalga kadu vietu kada vins bijis pirms kritiena/traucejuma. Liekas ka vienkarsi ko tur var izdarit, ir atvainoties sportistam par negadijumu un atzit kada vainu.
Kas attiecas uz to vai kads tic vai netic Pavelam un apstiprina vai ne vina versiju, tad ja tur kads tiesam staveja Pavelam vajadzea vinus ari palugt ka lieciniekus. Ja tadu nav, tad ka lai notic, ko kads cits neapstiprina. Butu liecinieki, butu vismaz Pavelam morals gandarijums ka tiesam ir ta ka vins saka un ne vina vainas del.
Kas attiecas uz Germani, kuram ka izklausas, noteikti vajadzeja to redzet, tad te pat video sizeta var redzet ka vins pasapmierinati smaidot sniedz komentaru par to gadijumu - prieksa viens "nolohojas" pieredzes trukuma del. Te der atgadinat no iepriekseja raksta vienu komentaru:
"Juris Ģērmanis parāda raksturu ne tikai trasē, bet arī ārpus tās - malacis. Netaisās skriet pakaļ brīža izdevīgumam ko sola tie, kuri notīsies pie pirmām grūtībām. Olimpieša vārda cienīgs."
Tiesam istena olimpiesa varda cienigs ...
!?
20 • 02 • 2013 / 13:00
Pāvelam iztraucēja un cik dzirdēts, to bija redzējuši paris cilvēku.
Un protams ka Pāvels būtu vinējis, ja bērni nebūtu iztraucējuši un manuprāt te netikai ir vainojami tiesneši, bet arī šo bērnu TRENERI kuriem ir jāmāca kā uzvesties trasē sacensību laikā!
Un intervijā ar Ģēmani var redzēt "kurš ta asti cels jan ne pats sev " :D

20 • 02 • 2013 / 15:15
Šī LČ posma rezultātus tāpat ir jāiekļauj rangā, tas būtu tikai godīgi pret pārējiem sportistiem, kas gatavojās šim posmam. Vienkārši LSS vadībai kārtīgi jāpārdomā kam uzticēt LČ rīkošanu turpmāk.
Kas attiecas uz Pāvela kritienu, tad skaidrs ir tas, ka viņš būtu vinnējis, ja ne organizatoru nolaidība. Ko darīt ar viņa rezultātu reitingam - jālemj tiesnešiem un LSS.

21 • 02 • 2013 / 22:28
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv