ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

02 • 04 • 2013

Aizvadīta Smeceres sila Lieldienu balvas izcīņa slēpošanā

Saistītā informācija

Aizvadītas šo sezon pēdējās sacensības distanču slēpošanā Latvijā. Tās norisinājās 30. martā  Madonā, Smeceres sila sporta un atpūtas bāzē, un notika ļoti interesantajās sprinta stafetēs jeb komandu sprintā, kas šoreiz notika brīvajā stilā. Sacensības rīkoja Sporta un atpūtas bāze „Smeceres sils” sadarbībā ar Madonas Bērnu un Jaunatnes Sporta skolu, bet sacensību norisi ar balvām atbalstīja kompānija „Ski go” un kancelejas preču veikals „Papīrs”.  Sacensības notika katrā komandā startējot pa diviem cilvēkiem, un katrs dalībnieks savu etapu veica 3 reizes pēc katra apļa stafeti nododot savam komandas biedram. S; V – 10 grupām, un S; V – 12 grupām katram dalībniekam bija jāveic 700 m. garš aplis 3 reizes, bet S; V – 16, S; V un S; V 30+ grupām katram dalībniekam bija jāpiveic 1200 m. garš aplis 3 reizes. Sacensības bija ļoti spraigas, un azarts dalībniekos valdīja liels, jo cīņa par uzvaru, vai kādu citu augstu vietu bija liela daudzās grupās, un dažās no tām pat uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējos metros.

Prieks par necerēti lielo dalībnieku skaitu, kas pulcējās šajās sacensībās, vislielākā konkurence, 12 komandas, bija V 30+ grupā, kur par godalgoto trijnieku līdz pēdējām etapam cīnījās 4 komandas – Gulbene, SSK Bebra V1, Mūžīgi jaunie sērferi un Lopet team. Pēdējā posmā uzvaru izcīnīja komanda Gulbene, kurā startēja pieredzējušie - Raivis Ančs un Antis Zunda, bet otro vietu izcīnija arī pieredējušie Andis Puida un Edgars Miglāns no SSK Bebra V1, bet 3. vietu ieguva Mūžīgi Jaunie sērferi, kur startēja madonieši Māris Tiltiņš un Uldis Lapsa. Šajā grupā interesanti bija tas, ka komandas kopējām vecumam bija jābūt vismaz 90 gadi, bet neviens dalībnieks nedrīkstēja būt jaunāks par 30 gadiem.

Ļoti sīva cīņa bija manāma arī V – 16 grupā, kur uzvarēja Madonas BJSS 3, bet otro vietu izcīnīja Vecpiebalga, kas no 1. Vietas atpalika tikai 15 sekundes. Madonas BJSS 3 kommandā startēja Niks Pļaviņš un Raimo Vīgants, bet Vecpiebalgai starēja Dzintars Daļeckis un Kristers Slavēns. 3. Vietā palika Madonas BJSS komanda, kurā startēja Reinis Lazdups un Aleksandrs Narkovskis. S -16grupā stiprākas izrādījās Arkādijas 1 meitenes – Laura Elizabete Kvāle un Katrīna Pāvula, aiz sevis 2. Vietā atstājot Madonas BJSS komandu – Līnu Nagli un Madaru Skuruli. 3. Vietā palika Adele Ilga Spigovska un Katrīna Karsa no Arkādija 3 komandas. Daudz komandas startēja arī Vīru un sievīešu grupās, kur dalību ņēma arī kādreizējie olimpieši Jānis Paipals un Linda Savļaka – Bondare. V grupā uzvarēja komanda Vestiena, kurā startēja Rolands Pužulis un Dins Dinārs Gutāns, bet 2. Vietu izcīnija A2 komanda ar Jāni Paipalu un Matīsu Valdbergu, bet trešie palika SSK Bebra komanda – Jānis Puida un Edgars Lielmanis. S grupā arī startēja necerēti liels komandu skaits – 7, jo Lč parasti startē līdz 3 komandām šajā grupā, bet visu trijnieku aizņēma Madonas komandas. 1. Vieta Madonas BJSS 1 komandai ar Lauru Kupču un Daiju Līvu Aivari sastāvā, 2. Vieta Kitijai Auziņai un Karīnai Pētersonei no Madonas BJSS 3, bet trešās bija Krista Kupča ar lauru Beļajevu no Madonas BJSS 2.

Spraiga cīņa valdīja arī divās mazākajās meiteņu un puišu grupās. V – 10 grupā 1. Vietu ieguva Arkādija ar Gustavu Lukstiņu un Bruno Krampi sastāvā, 2. Vietā palika Madona, kuru pārstāvēja Renārs Krūmiņš un Silvestrs Švauksts, bet trešie bija Kusas pārstāvji Uģis Beķeris un Klāvs Pļaviņš. S – 10 grupā startēja tiaki 2 komandas, 1. Vietu ieguva LŠ&AL komanda, kurā startēja Līva Šahno un Agita Lapsa, bet otrās palika CPSS komanda – Kitija Rozenova un ieva Vaļska. V – 12 grupā uzvarēja Madonas BJSS ar Niku Meščerski un Uvi Akmentiņu, 2. Vieta komanda Kima un Niks - Kimai Krūmiņai un Nikam Saulītim, 3. Vieta komandai Jēkabs&Ernests -  Jēkabam Vītolam un Ernestam Damrozem. S 30+ grupā arī startēja tikai 2 komandas, 1. Vietu izcīnija Mežmalas MTB komanda ar Zinaīdu Rācenāju un Daci Anču, bet otrās palika madonietes Dace Saulīte un Dzidra Širve, arī šajā grupā komandas kopējām vecumam bija jābūt 90 gadiem, bet katra dalībniece nedrīkstēja būt jaunāka par 30 gadiem.

Pavisam šajās sacensībās kopā pa visām grupām startēja 60 komandas. Ar rezultātiem sīkāk var iepazīties www.madonassports.lv, vai arī www.infoski.lv sadaļā rezultāti. Liels paldies sacensību atbalstītājiem kompānijai „Ski go” un kancelejas preču veikalam „Papīrs”, kā arī visiem tiesnešiem, Madonas sporta skolai un Smeceres silam par labajām sacensībām. Ceru, ka neviens mājās neaizdevās apbēdināts. Lai veicas atlikušajos startos ārzemēs šosezon, un vēlu visiem labi sagatavoties vasarai un nākošajai ziemai.

Ar cieņu
Madonas BJSS treneris J.Švika

3 Komentāri

arī šobrīd visi slēpot gribētāji laipni aicināti uz Madonu, jo trases ir ļoti labā stāvoklī, vēl šodien retraks izdzina trases. ir arī klasikas sliede.
Jānis Švika
02 • 04 • 2013 / 15:19
Paldies organizētājiem - bija foši!
Bet Vasarsvētku slēpojums tomēr nenotiks???
Arkādija
03 • 04 • 2013 / 10:06
Piedalijos un tiešām bija interesanti. Vajag vēl mačus sarīkot

05 • 04 • 2013 / 08:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv