ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2012

Tautas slēpojums „Līgatnes ķepa” pulcēja 38 dalībniekus

28.janvārī Līgatnes dabas takās notika trešais tautas slēpojums „Līgatnes ķepa”. Spītējot pirmajam lielajam šīs ziemas salam, uz starta līnijas stājās 38 dalībnieki – 5 bērni un 33 pieaugušie ar mērķi, aktīvi sportojot, atbalstīt jaunas mājas būvniecību lācenei Ilzītei.

Iekasētā dalības maksa – 144 lati - tiks novirzīta sacensību labdarības mērķim. Katrs sacensību dalībnieks saņēma piemiņas uzlīmi.

Daži dalībnieki bija ņēmuši vērā organizatoru aicinājumu un startēja ar dzīvnieku atribūtiku. Dalībnieku vidū bija redzami tikai Latvijas dzīvnieki – vilki, lapsas, zaķi, kaķi un peles. Lai popularizētu šo ieceri, balvu saņēma visatraktīvākais dalībnieks –– Inta Bula – Biteniece, kas bija tērpusies zaķa kostīmā.

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, slēpojuma laiks tika fiksēts tikai „Plēsēju” grupas dalībniekiem, kas slēpoja divas „Lielās cilpas” – 11 kilometrus. Šīs grupas pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma diplomus un individuālās balvas no GNP Informācijas centra. Pirmo vietu 11 kilometru distancē izcīnīja Kaspars Stupelis. Šoreiz „Plēsēju” grupā startēja gan dāmas, gan kungi, tāpēc īpaši jāatzīmē Sanita Vītola, kura saņēma titulu „ātrākā dāma” Tautas slēpojumā „Līgatnes ķepa” un bija vienīgā daiļā dzimuma pārstāve „Plēsēju” grupā.

Titulu „visjaunākais dalībnieks” sīvā konkurencē ieguva  Reinis Burtnieks, savukārt, Līgatnes novada domes īpašo balvu – lielu grozu ar augļiem un saldumiem saņēma viskuplāk pārstāvētā ģimene – Burtnieku ģimene.

Gaujas nacionālā parka fonds aicina gan uzņēmējus, gan privātpersonas atbalstīt jaunas lāču mājas būvniecību, lai lācenes Ilzītes tagadējā dzīvesvietā turpmāk varētu izmitināt trīs vecākos Līgatnes dabas taku lāčus.

Slēpošana Līgatnes dabas taku 1,4 un 5,5 kilometru distanču slēpošanas trasēs turpinās. Darbojas arī slēpju noma, iepriekš piesakoties, ir iespēja izbraukt ar sniega motocikla vilktām kamanām, apmeklētāji var iznomāt ragaviņas, kas ļaus pietaupīt spēkus mazākajiem Līgatnes dabas taku apmeklētājiem.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv