ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2012

Pirmais nakts slēpojums „Lūšu nakts” Līgatnes dabas takās noslēdzies

9.martā Līgatnes dabas takās notika pirmais nakts slēpojums „Lūšu nakts”. Šauboties par savām spējām slēpot tumsā, bet gūstot adrenalīnu no šīm bažām, uz starta līnijas stājās 21 dalībnieks – 5 bērni un jaunieši un 16 pieaugušie.

Visi dalībnieki, ņemot vērā diennakts laiku, startēja “bruņojušies” ar galvas lukturiem. Cik nu kuram spoži tie spīdēja, bet tumšajā mežā viena otrai sekojošas gaismiņas trasē bija pamanāmas jau pēc 18 minūtēm no starta brīža.

Organizatori bija parūpējušies par trases noformējumu atbilstoši diennakts laikam un tam, ka dzīvnieki mežā sastopami tieši tad. Dalībniekiem nācās aizdomāties, kam pieder acu pāri, kas dažviet trases ielokos vērās uz viņiem, tāpat varēja satikt gan meža cūku, vilku, gan arī stirnu.

Bērnu un jauniešu grupām bez slēpošanas krēslā, pirms finiša, bija jāpārvar šķērslis – “jātiek cauri” trasē stāvošai stirnai. Jāatzīst, ka nevienam no mazajiem slēpotājiem šis meža dzīvnieks problēmas vai bailes nesagādāja un finišs ātri vien tika sasniegts. Pirmo vietu bērnu grupā un A/S Tallink Latvija dāvāto kruīzu četrām personām uz Stokholmu ieguva Oskars Veits. Jauniešu grupā pirmo vietu ieņēma Viesturs Veits.

Open jeb tautas grupa bija visplašāk pārstāvētā, kam starts bija kopā ar Sporta grupas dalībniekiem. Pirmo vietu Open grupā sievietēm ieguva Baiba Beitika, bet vīriešu konkurencē – Normunds Orlovs. Sporta klasē pirmās vietas ieņēma Veitu ģimenes pārstāvji – Toms un Kristīne.

Visjaunākā dalībniece trasē Open grupā devās kopā ar apņēmīgo mammu – Elīnu Markuss, kura, ragaviņās sēdošo, meitu vilka sev līdzi. Tā viņas abas, ar nelielu pārējo dalībnieku atbalstu, pievarēja lielāko trases daļu, līdz beidzot, sniega motocikla „mugurā” un līdzjutēju skaļu gaviļu pavadībā, trasi atstāja pēdējās.

Patīkams pārsteigums dalībniekiem bija zirgu nomas „Laimes zeme” un Līgatnes dabas taku apmeklējuma dāvanu karšu izloze, kas deva iespēju gūt gandarījumu par paveikto ne tikai pirmo vietu ieguvējiem.

Slēpojuma organizatori saka lielu paldies ikvienam dalībniekam, kas devās pretī izaicinājumam, pārvarēja paši sevi, lai gūtu pozitīvas emocijas, slēpojot nakts melnumā. Paldies visiem darbiniekiem, kas ieguldīja lielu darbu trases sagatavošanā un nodrošināja slēpojuma norisi!

Liels paldies atbalstītājiem: A/S Tallink Latvija, Zirgu nomai "Laimes zeme", maiznīcai Flora, Vola un pārējiem!

Nakts slēpojums aizvadīts, bet aktivitātes Līgatnes dabas takās turpinās! Informācijai sekojiet līdzi mājas lapā www.gnp.lv vai jautājiet Līgatnes dabas taku Apmeklētāju centrā, m.t. 28328800.


1 Komentāri

Paldies par lielisko atpūtu!
12 • 03 • 2012 / 09:28
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv