ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2012

Latvieši labi sākuši Skandināvijas kausa posmu Norvēģijā

Saistītā informācija

Šodien Norvēģijas pilsētiņā Nēsē sākās Skandināvijas kausa trešais posms distanču slēpošanā, kurā startēja arī vairāki Latvijas pārstāvji. Pirmajā sacensību dienā 15km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu 165 dalībnieku konkurencē vīriešiem labākais no latviešiem bija Jānis Paipals, kas izcīnīja 97.vietu, bet dāmām 10km distancē 45 dalībnieču vidū Inga Dauškāne bija 39.vietā. Uzvaras svinēja zviedrs Fredriks Karlsons un norvēģiete Martine Eka Hāgena.

Slēpotājus pirmajā dienā pārsteidza pēkšņi uznākušais lielais sals, kas dienas pirmajā pusē  sieviešu sacensību laikā bija ap -16 grādiem. Uz startu 64 dalībnieču vietā izgāja vien 45, kuru vidū bija arī trīs Latvijas pārstāves. Vislabāk veicās Ingai Dauškānei, kas 10km veica 30:16,1 un ierindojās 39.vietā, uzvarētājai zaudējot piecas minūtes. Anda Muižniece zaudēja 8:26 un ierindojās priekšpēdējā vietā, bet Natālija Kovaļova bija vēl par minūti lēnāka un palika aiz Andas. Trešo uzvaru izcīnīja Skandināvijas kausa līdere Martine Eka Hāgena, kas distanci veica 25:18,7 un otrās vietas ieguvēju Lauru Ahervo no Somijas apsteidza par 31 sekundi. Trešo vietu izcīnīja norvēģiete Mārena Vangenstēna, kas no uzvarētājas atpalika 56 sekundes. Šoreiz tikai 13.vietā iepriekšējās sezonas Madonas posma uzvarētāja Hilde Lauvhauga. „Trase bija ļoti grūta, kā arī bija dikti auksts. Tās bija vienas no visgrūtākajām sacensībām,” par iespaidiem stāsta Inga Dauškāne, kas pēc nesenās slimošanas vēl nejūtas īsti formā, jo uz sniega ir būts pamaz. Vienīgi var pabrīnīties par dažām norvēģietēm, kas slēpoja ar uzlocītām piedurknēm, it kā būtu kādā saldētavā turētas. „Trasē dabīgais sniegs vietām mijies ar mākslīgo, bet slēpes kopumā slīdējušas ļoti labi,” smērētāju Vanaga un Bērziņa veikumu uzteic Dauškāne, un beigās piebilst, ka no Andas un Natālijas tika gaidīts labāks starts, jo abas ir trenējušās Madonā.

Vīriešu sacensību laikā bija palicis nedaudz siltāks, bet tik un tā termometra stabiņš rādīja -12 grādus.  Uz startu neizgāja 35 slēpotāji, kuru vidū bija liela daļa spēcīgāko norvēģu ar Tomasu Alsgordu, Tordu Asli Jerdālenu un Šjūru Rēti priekšgalā, taču dalībnieku sastāvs tik un tā bija spēcīgs. Kā jau to varēja gaidīt, labāko rezultātu no mūsējiem uzrādīja Jānis Paipals, kuram vienīgajam izdevās iekļūt labāko simtniekā. 15km Jānis noslēpoja 36:45,0, no uzvarētāja atpaliekot trīs minūtes, un šāds rezultāts viņam deva 97.vietu un 92,7 FIS punktus, kas ir labākais rezultāts kopš 2009.gada novembra. Pusminūti lēnāks par Jāni bija mūsu jaunākais dalībnieks Roberts Slotiņš, iegūstot 116.vietu. Pāvels Ribakovs Robertam zaudēja minūti un ierindojās 130.vietā, bet Juris Damškalns bija vēl par 25 sekundēm lēnāks un ierindojās 134.vietā. Vietējiem „pogas izgrieza” un uzvaru izcīnīja zviedrs Fredriks Karlsons, kas Vuokati (Somija) bija tikai 27.vietā. Vienpadsmit sekundes zviedram zaudēja pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Fins Krogs, bet trešajā vietā bija vēl viens mājinieks Didriks Tonsets (+16,2).

„Vidū nedaudz sāku „plīst”, bet beigās atkal „uzdevu”. Nostartēju labāk nekā pirmajā posmā Somijā, pamazām „sāku mosties,” savu sniegumu komentē Jānis Paipals, kas atzinīgi izsakās par sadarbības atjaunošanu ar treneri Andri Gailīti. „Aukstums mani neietekmēja, varbūt bija drusku grūtāk elpot, bet visiem jau apstākļi bija vienādi. Slēpes slīdēji vienkārši ideāli,” pateicīgs smērētājiem ir arī Jānis, jo viņa galvenais starts bija šodien distancē, un gulbēnietis ir ar to apmiernāts un pozitīvi raugās nākotnē.

Sestdien notiks sprints klasiskajā stilā.

IMG_3518.JPG

5 Komentāri

ciešams rezultātas, būtu stabīli jānostiprinās 80-90 punktu robežās, tad varētu sākt domāt par kaut kādu progresu. Pagaidām arī šie rezultāti liekas pietiekoši labi, bet uz kopējā fona (PK, PČ, OS) tas ir top 10-15 no beigām... .
JG
21 • 01 • 2012 / 10:07
Sākums bija labs, bet otrā diena gan šausmīga. Kauns

22 • 01 • 2012 / 20:58
It kā jau rezultāts labs, bet PK tas dotu vairāk par simts punktiem.
Nākamie divi posmi mājās un kaimiņos, tad jau var startēt, bet meitenēm gan nevajadzētu braukt uz SCAN posmiem Skandināvijā, Labāk tad ieguldīt treniņos, jo nav jēga braukt, ja 10km zaudē ap 10 minūtēm.

22 • 01 • 2012 / 22:41
Sievietēm tur nav ko darīt, Latvijā ir sniegs un sacensības, lai izskrien dāmas 120 FIS punktus un tad dodas uz SCA kausu, ir jaunieši kuros ir vērts iegūldīt naudu.

23 • 01 • 2012 / 10:20
jaunieši jau tiešām skrien labākus punktus nekā dāmas

23 • 01 • 2012 / 12:50
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv