ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

04 • 10 • 2011

Baltijas kausa intriģējošais noslēgums Priekuļos

Šo svētdien, 9.oktobrī, Priekuļu biatlona un slēpošanas trasē ar sacensībām garajās distancēs brīvajā stilā noslēgsies Baltijas kauss rollerslēpošanā. Šīs sacensības būs vienlaicīgi arī „Rollertour” sērijas pēdējais ceturtais posms.

Kamēr pasaules kauss rollerslēpošanā jau noslēdzies, tikmēr Baltijas valstīs viss vēl norit pilnā sparā, jo rūdītos baltiešus neuztrauc rudens vēsmas. Pirms desmit dienām Anikščiai (Lietuvā) norisinājās Baltijas kausa rollerslēpošanā otrais posms, bet šo svētdien Priekuļos notiks trešais jeb noslēdzošais posms, kuru organizē biedrība „Rollertour” un Mārtiņš Niklass. Tā jau ir izveidojusies par tradīciju, un trešo gadu pēc kārtas Baltijas kauss rollerslēpošanā noslēgsies ar sacensībām Priekuļu biatlona un slēpošanas trasē. Sacensības atbalsta slēpošanas un biatlona komplekss „Priekuļi”, VAS „Latvijas dzelzceļš”, Cēsu novada pašvaldība un „Profilsport”.

Tāpat kā pirmajos divos posmos Igaunijā un Lietuvā, arī Priekuļos dalībnieki distanci veiks brīvajā stilā, taču šoreiz ar intervāla startu. Distances garums vīriem elites grupā būs 41,6km, tādējādi asfaltēto lielo apli (2,6km) būs jāveic veselas 16 reizes, kas slēpošanā nav ierasta parādība. Sievietēm elites grupā divas reizes īsāka distance. Sacensību sākums paredzēts plkst.11.30, kad trasē dosies paši mazākie – S12 un V12 grupas (2000.gadā dzimušie un jaunāki), lai veiktu attiecīgi 3,6km un 5,4km. Elites grupām sacensību sākums paredzēts plkst.13.00. Visiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties „Eagle-sport” rollerslēpju izlozē.

Sacensības solās būt ļoti interesantas, jo Baltijas kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem vīriešiem ir ļoti blīvi rezultāti, un teorētiskas iespējas uzvarēt ir jebkuram no pirmā desmitnieka, kurā pagaidām ir tikai trīs Latvijas pārstāvji.  Visaugstāk  no mūsējiem ir Daumants Lūsa, kas ar 60 punktiem dala piekto un sesto vietu, Jānim Puidam par desmit punktiem mazāk un dalīta 7.-8.vieta, bet labāko desmitnieku noslēdz Jānis Teteris ar 45 punktiem. Vadībā ar 80 punktiem atrodas igaunis Kovaļovs un lietuvietis Strolia. Atgādinām, ka par uzvaru var iegūt 80 punktus, par otro vietu 70, par trešo 60 utt.  Savukārt dāmu konkurencē ir pavisam savādāka situācija, un uzvaru kopvērtējumā jau faktiski ir nodrošinājusi Zane Eglīte, kas atrodas pārliecinoši pirmajā vietā ar 140 punktiem. Lai saglabātu līderpozīcijas, Zanei nepieciešams tikai finišēt.  Otrajā vietā ar 80 punktiem atrodas lietuviete Ardišauskaite, bet trešā ir vēl viena Latvijas pārstāve Natālija Kovaļova, kuras kontā ir 70 punkti. Toties „Rollertour” kopvērtējumā dāmām diezgan drošā vadībā ir Kovaļova, kas Eglīti apsteidz par 38 punktiem, bet vīriem līderpozīcijās ar 165 punktiem atrodas Jānis Teteris, kas par 25 punktiem ir priekšā otro un trešo vietu dalošajiem Jānim Puidam un Arvim Liepiņam. Šo trīs sportistu starpā tad arī noskaidrosies „Rolletour” uzvarētājs.

Atgādinām, ka iepriekšējo divos gados Baltijas kausa kopvērtējumā vīriem triumfēja Latvijas pārstāvji (Pāvels Ribakovs 2009.gadā, Jānis Teteris 2010.gadā), bet dāmām uzvaras laurus pagaidām ir plūkušas igaunietes.

Sīkāka informācija par sacensībām www.rollertour.lv

5 Komentāri

Lielākās šanses uzvarēt izskatās Stroliam. Dāmām tur viss skaidrs.
rollex
05 • 10 • 2011 / 10:59
Raksts par Baltijas kausu Priekuļos ir parādījies arī FIS lapā.

http://www.fiscrosscountry.com/news/exciting-final-roller-skiing-baltic-cup-expected-latvia,2450.html
IB
05 • 10 • 2011 / 17:33
galvenais lai labākie mūsējie varētu izšaut arī ziemas sezonā starptautiskajos mačos!!!
patriots
05 • 10 • 2011 / 22:01
Estiņi un leiši lēni ar pieteikšanos, cerams, ka tādi paši būs arī trasē:)
rollex
07 • 10 • 2011 / 11:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv