ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 02 • 2012

Aizvadīta FIS nometne Čehijā

No 14. janvāra līdz 28. janvārim Čehijas pilsētā Harrachov norisinājās Starptautiskās Slēpošanas Federācijas (FIS) organizētā nometne valstīm, kuras īpaši neizceļas uz kopējā fona slēpošanā. Galvenais vadītājs bija Jiri Erben, kas organizācijā SkiComp atbild par projektu organizāciju. Paralēli Harrachov’ā (bet atsevišķi no slēpotājiem) notika FIS organizētā nometne ziemeļu divcīņniekiem ar līdzīgiem parametriem. Nometnes mērķauditorija ir gados jauni slēpotāji, kuriem ir jau izvirzīti kādi mērķi slēpošanā un, ir saprašana, kāpēc viņi ar sportu nodarbojas. Latviju pārstāvēja Kitija Auziņa (Madonas BJSS) un Olga Kovaļova (Krāslavas sporta skola). Abas meitenes uz Čehiju un atpakaļ nogādāja, kā arī sekoja līdzi treniņu procesam, Jānis Puida (SSK „Bebra”). Vēl bija pārstāvji no Argentīnas, Bulgārijas, Rumānijas, Serbijas, Ungārijas, Īrijas, Lietuvas, Indijas, Bosnijas un Armēnijas.
 
Uz divām nedēļām par mājvietu kļuva trīszvaigžņu hotelis „FitFun” 1km attālumā no Harrachov’as. No treniņiem brīvajā laikā turpat uz vietas tika piedāvātas iespējas apmeklēt masāžas, trenažieru zāli, saunu, baseinu, hotelī esošās kafejnīcas, boulinga un biljarda zāli, uzspēlēt galda tenisu un galda hokeju. Daļu no šīm iespējām apmaksāja arī FIS, lai gan daudz brīva laika nemaz nebija, jo grafiks bija diezgan pieblīvēts ar treniņiem.
 
Galvenokārt treniņi notika Polijas pilsētas Jakuszyce trasē, kas bija 8km attālumā, tikai daži sanāca turpat Harrachov’ā. Savstarpējais komunikācijas un treniņprocess norisinājās Angļu valodā, reizēm varēja izlīdzēties ar Krievu valodu, jo daudziem tā izrādījās krietni spēcīgāka. Bija piesaistīti vietējie slēpošanas speciālisti, kas palīdzēja saprast tehnikas kļūdas, ne tikai tam speciāli paredzētos treniņos. Prieks, ka Latvijas pārstāvji saņēma ļoti maz aizrādījumus. Pa starpu bija 3 kontroltreniņi un tika piedāvāta iespēja startēt arī „Jilemnicka 50” slēpojumā.
 
Otrās nedēļas otrdienā pēc pirmā treniņa bija izbrauciens uz Liberecu, kur Olimpiskajā centrā tika uzrīkotas Starptautiskas zāles futbola un florbola izspēles. Latvijas un Igaunijas (Ziemeļu divcīņa) apvienotā komanda īpaši izcēlās abos sporta veidos, lai gan nesanāca samēroties ar Argentīnas komandu futbolā. Pēc aktivitātēm bija noorganizētas vakariņas Liberecas augstākā kalna viesnīcā Ješted.
 
Divos no vakariem bija prezentācijas angļu valodā. Vienu pasniedza Doc. PaeDr. Tomas Peric, kurš stāstīja, kā jāveido treniņi, lai attīstītu ātruma dotības. Otru vadīja Čehijas slēpošanas un biatlona izlases fizioterapeits, kurš stāstīja par specifiskām muskuļu problēmām attiecīgajos sporta veidos un praktiski rādīja arī vingrinājumus, kā nostiprināt, atslogot dažādas muskuļu grupas un paātrināt atjaunošanos pēc smagiem treniņiem un sacensībām.

Nometnes organizatori un visi 3 piesaistītie treneri atzinīgi izteicās par Latvijas sportistu nopietno treniņu pieeju un būs priecīgi redzēt Latvijas sportistus arī nākamajās ziemas un vasaras FIS organizētajās nometnēs.

Jānis Puida
SSK „Bebra”

P1080558.JPG
Nometnes dalībnieki

P1080665.JPG
Treneri (no kreisās) Joseph Meiner un Jiri Erben

8 Komentāri

īpaši neizceļas!

07 • 02 • 2012 / 19:52
Labais. Kas tad izverteja ka tiesi vinas brauc?Ja nemaldos tad Kitija jau reizes tris ir braukusi pa nometnem.Kaut kas tur nav tirs.Vai nu radi vai draugi federacija.

08 • 02 • 2012 / 19:38
Ha, hāa jāa, kitija Brīzem krutmeita! ;DDD
ha, hahhh
08 • 02 • 2012 / 21:24
nav jau baigā izvēle, ko varētu aizsūtīt :(
nez, sūtīja jau labākos
dīvaini
10 • 02 • 2012 / 15:07
Ko ta tagad tikai rakstat ka Kitija jau reizes trīs braukusi, ta ka vajadzēja braukt neviens jau nepieteicās tāpēc sūtija tos kuri pieteicās!!!;)
soma;DD
12 • 02 • 2012 / 19:34
Kur tad vareja pieteikties?Varbut par nakamajam nometnem pazinojiet infoski lapa,domaju ka daudziem intrese.Bet nevis kad jau bijusi.

13 • 02 • 2012 / 00:50
Ir sākusies pieteikšanās SEB SIGULDA tautas slēpojumam, kurš notiks 26. februārī Silciemā. Info www.ba2.lv
Jānis
13 • 02 • 2012 / 07:18
Kitijai šitā bija otrā nometne, un neviens nav vainīgs, ka treneri nepiesaka šai nometnei savus audzēkņus, jo visiem treneriem par šādu nometni ir zināms jau laicīgi vienmēr.
Janis
14 • 02 • 2012 / 20:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv