ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

30 • 08 • 2011

Rollerslēpošanas sprints Cēsu ielās

Saistītā informācija

Šo sestdien, 3.septembrī, Cēsu pilsētā, L.Paegles ielā pie Cēsu sporta kompleksa, norisināsies rollerslēpošanas sprints, kas būs „Rollertour 2011” sērijas trešais posms. Distances garums būs 200m, kuru rollerslēpotāji veiks brīvajā stilā.

Šovasar abi Latvijas čempionāta posmi rollerslēpošanā gan brīvajā stilā, gan klasiskajā stilā ir jau aizvadīti, bet rollerslēpošanas sezona ar to nav beigusies, jo šo sestdien Cēsīs notiks „Rollertour 2011” sērijas trešais jeb priekšpēdējais posms, kura ietvaros norisināsies 200m sprinta sacensības brīvajā stilā. Rollerslēpošanas sprints Cēsu ielās nebūs kaut kas jauns, jo arī pagājušajā gadā septembra pirmajā sestdienā vienā no visvecākajām Latvijas pilsētām norisinājās „Rollertour” organizētais sprints rollerslēpošanā, turklāt 2004. un 2005.gadā Cēsu ielās norisinājās pat pasaules kausa posms. Pagājušajā sezonā bija divi sprinta posmi, ieskaitot arī Rīgā Pārdaugavas parkā notikušo, taču šajā sezonā Cēsu pilsētā organizētais būs vienīgais, tāpēc gaidāmas aizraujošas cīņas, jo kurš gan nevēlēsies pierādīt, ka ir labākais slēpošanas sprinteris uz asfalta.

Sieviešu konkurencē savu pagājušā gadā izcīnoto uzvaru mēģinās atkārtot mājiniece Zane Eglīte, taču to viņai būs ļoti grūti izdarīt, jo šoreiz startēs Inga Dauškāne, kas neatstāja cerības konkurentēm pagājušajā posmā Priekuļu trasē 5,2km distancē klasiskajā stilā. Par labāko trijnieku noteikti pacīnīsies sezonas kopvērtējuma līdere Natālija Kovaļova no Krāslavas. Vīriešu konkurencē droši būs jauns uzvarētājs, jo pagaidām aktīvās sportiskās gaitas pārtraucis pāgājušajā gadā Cēsu sprintā pirmo vietu izcīnījušais un SS „Arkādija” pārstāvošais madonietis Rinalds Kostjukovs. Uzvarēt mēģinās ziemas sezonā Kostjukovam sīvu konkurenci izrādījušais un arī madonieti pārspējušais Juris Damškalns no Talsiem, kā arī pirms pāris nedēļām pasaules čempionātā Aurē/Kristiansundā (Norvēģija) startējušais Artūrs Brants, kurš savu skatītāju priekšā noteikti gribēs apliecināt, ka ne velti bija vienīgais Latvijas pārstāvis Norvēģijā, un reabilitēties par netikšanu finālā pagājušajā gadā. Kaut arī vasaras sezonā viņam nav konkurentu pašmāju sportistu vidū garākās distancēs, tomēr madonietis Arvis Liepiņš (SS „Arkādija”) iepriekš ir spējis apliecināt, ka ir labs sprintā, kaut vai ar otro vietu Cēsu sprintā pērn. Latviešu cīņās par uzvaru mēģinās iesaistīties arī ierastie konkurenti no Lietuvas un Igaunijas. Komandu ieskaitē visticamāk savu pārsvaru kopvērtējumā palielinās Cēsu pilsētas sporta skolas audzēkņi, kas „Rollertour” posmos arī ir visplašāk pārstāvēti. Kaut arī reģistrācija posmam sākās tikai pirms pāris dienām, jau pietiekušies vairāk nekā 30 dalībnieki, bet tā kā parasti lielākā aktivitāte vērojama pēdējās dienās, tad domājams, ka dalībnieku skaits būs vismaz divtik liels. Šovasar viskuplākais dalībnieku skaists bija vērojams Madonā, kad startēja 90 rollerslēpotāji.

Sacensību sākums, kad dalībnieki ar 20 sekunžu intervālu pa vienam veiks prologu, paredzēts plkst. 12.00.  Pēc prologa rezultātiem katras grupas labākie astoņi, kas būs sadalīti pāros pa divi (pirmais pret astoto, otrais pret septīto utt.), sākot ar ceturtdaļfināliem, turpinās cīņu izslēgšanas braucienos (sākums plkst.12.50), kuros tālāk tiek pāra uzvarētājs. Sacensības organizē biedrība „Rollertour” Mārtiņa Niklasa personā, kā arī Cēsu pilsētas sporta skola, bet atbalstītāju vidū ir „SKI GO” un Latvijas dzelzceļš.

4 Komentāri

Kopveerteejums vareetu buut interesants peec shii posma.
Skonto
31 • 08 • 2011 / 15:39
Interesanti kā šoreiz veiksies meitenēm

31 • 08 • 2011 / 15:51
Droshi vien, ka kaada no Ceesiim vinnees, ja neatbrauks kaada speeciiga lietuviete vai igauniete.
Skonto
31 • 08 • 2011 / 16:10
Darmškalns takš nepiedalīsies

31 • 08 • 2011 / 17:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv