ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

28 • 11 • 2010

Pēdējā dienā PK Kūsamo tomēr bez Latvijas slēpotājiem

Vakardien Kūsamo (Somija) Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā „Nordic opening” ietvaros 10km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu vienīgais Latvijas pārstāvis Arvis Liepiņš uzvarētājam Dario Kolonjam (Šveice) zaudēja pārāk daudz laika ziņā, tāpēc saskaņā ar noteikumiem tomēr nevarēs piedalīties šodien handikapa startā.

Pirmo reizi Kūsamo Pasaules kausa posma ietvaros tiek rīkotas trīs dienu sacensības pēc „Tour de ski” formāta, kad katram sportistam pirmo divu dienu uzrādītos laikus summē un pēc tā nosaka secību pēdējā dienā handikapa startam. Taču ir viens būtisks nosacījums - lai varētu turpināt startēt, katrā posmā nedrīkst zaudēt vairāk nekā 15% no uzvarētāja laika. Vakardien uzvarētājs Kolonja uzrādīja laiku 23:24.8, un tas nozīmē, ka Arvis nedrīkstēja zaudēt vairāk nekā trīsarpus minūtes. Diemžēl madonietim pietrūka tikai 10 sekunžu, jo viņš uzvarētājam zaudēja 3:40. Līdz ar to saskaņā ar noteikumiem, Liepiņš nevarēs startēt šodien sacensībās ar handikapa startu. Šajā limitā Arvis noteikti būtu iekļāvies, ja vien nepiedzīvotu kritienu pēdējā nobraucienā, kas viņam „maksāja” krietni vairāk nekā 10 sekundes. šodien netiek pielaisti arī jauniņais armēnis Mikaeļjans un lietuvietis Novoseļskis, kuri bija tikai pāris sekunžu ātrāki nekā Liepiņš. Līdz ar to, iespējams, šodienas starts bija pēdējais Latvijas slēpotājiem šajā gadā Pasaules kausa posmos.

Pēc divām sacensību dienām vadībā ir zviedru spirnteris Emīls Jonsons, kuram, starp citu, vakardien 10km distancē tādi pati vieta (astotā) kā vakar sprintā. Piecas sekundes aiz zviedra startēs kazahs Poltoraņins, bet vēl pēc piecām – šveicietis Kolonja, kuram ir vislielākās izredzes uz uzvaru kopvērtējumā. Detalizētāku šodienas starta kārtību var apskatīt fis-ski.com

Ivars Bācis

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv