ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

26 • 11 • 2010

Latvijas slēpotāji PK apsteidz norvēģi, bet paliek ārpus simtnieka

Šodien Kūsamo (Somija) Pasaules kausa otrajā posmā distanču slēpošanā 1,4km sprinta disciplīnā kvalifikācijā abi Latvijas slēpotāji Rinalds Kostjukovs un Arvis Liepiņš palika ārpus pirmā simtnieka, 125 dalībnieku konkurencē ierindojoties attiecīgi 107. un 114.vietā. Aiz abiem latviešiem palika pagājušās sezonas Skandināvijas kausa ieguvējs Kristiāns Tetli Renemo (Norvēģija).

Pirmais no latviešiem startēja Kostjukovs, taču slavenā hokejista Veina Grecka numurs (Rinalds startēja ar 99.numuru) šoreiz nebija tik veiksmīgs un tik kārotajā pirmajā simtniekā neizdevās iekļūt. Līdz labāko trīsdesmitniekam, kas turpina cīņas izslēgšanas slēpojumos, pietrūka 13 sekunžu, bet kvalifikācijas uzvarētājam Rinalds zaudēja 18 sekundes. Taču kopumā rezultāts ir labs, jo jāatceras, ka Rinaldam tuvāks ir slidsolis, turklāt tika pārspēti tādi spēcīgi slēpotāji, kā Livers (Šveice), Babikovs (Kanāda), Kozišeks, Magals (abi Čehija), Kekki (Itālija). Trīs vietas un 1,3 sekundes Kostjukovam priekšā finišēja čehs Bauers, bet par divām sekundēm ātrāks bija un 100.vietā ierindojās slavenais vācietis Tobiass Angerers, kas pirms gada Pasaules kausā sprintā klasiskajā stilā Roglā (Slovēnija) izcīnīja otro vietu, zaudējot vienīgi norvēģim Peteram Nortugam.

Dažas minūtes pēc Kostjukova trasē devās Arvis Liepiņš, taču Arvim neizdevās uzlabot Rinalda rezultātu. Uzrādot par divām sekundēm sliktāku laiku nekā komandas biedram, Liepiņš ierindojās 114.vietā, par vienu sekundes simtdaļu apsteidzot lietuvieti Novoseļski. Arvis sasniedza savu labāko rezultātu sprintā FIS punktu izteiksmē – 131 punkts. Pirms pusotra gada savā pirmajā startā Pasaules kausā sprintā Arvis nespēja uzveikt nevienu sāncensi, bet šoreiz jau apsteigti 11 slēpotāji.

Ļoti ātri kvalifikācijā bija mājinieki somi. Labāko laiku 1,4km distancē uzrādīja Niklass Kolianders – 3:03.95, bet otrais, zaudējot pussekundi, bija viņa tautietis Sami Jauhojervi, kas parasti ir spēcīgs garākās distancēs. Ļoti augsto trešo rezultātu uzrādīja igaunis Keins Einaste, kas Jauhojervi zaudēja tikai četras sekundes simtdaļas. Kvalifikāciju pārvarēja un labāko trīsdesmitniekā iekļuva vēl viens ilgais – Peters Kummels, kuram 12.labākais rezultāts. Šādi rezultāti vieš cerību uz ziemeļu kaimiņu labiem rezultātiem fināla slēpojumos. Gan Einaste, gan Kummels Pasaules kausos jau ir bijuši labāko desmitniekā, Kummels pat vienreiz fināla sešiniekā.

Olimpisko spēļu pirmo divu vietu ieguvēji sprintā klasiskajā stilā Ņikita Krjukovs un Aleksandrs Panžinskis (abi Krievija) nepārvarēja kvalifikāciju, ierindojoties attiecīgi 64. un 49.vietā.  

Sievietēm 1,2km sprinta kvalifikācijā savu pārākumu nodemonstrēja norvēģiete Marita Bjergena, uzrādot laiku 3:06.55 un par 4.5 un 4.8 sekundēm apsteidzot tuvākās konkurentes – polieti Kovaļčiku un slovēnieti Majdiču.

Pasaules kausa 2.posms Kūsamo (Somija)
1,4km sprints klasiskajā stilā; Kvalifikācija (125 dalībnieki)

V  Sportists,             Valsts,     Laiks
1. N. Kolianders,       Somija,   3:03.95
2. S.Jauhojervi,        Somija,   +0.49
3. K.Einaste,            Igaunija,  +0.53
4. M.Strandvals,       Somija,   +0.60
5. E.Jonsons,           Zviedrija, +0.77
6. K.Suns,               Ķīna,        +1.04
12. P.Kummels,       Igaunija,  +3.37
54. A.Rehemā,        Igaunija,  +8.48
55. A.Kerps,            Igaunija,  +8.77
60. A.Vērpalu,         Igaunija,  +9.37
86. J.Mae,               Igaunija,  +12.72
96. M.Vaičulis,         Lietuva,    +16.12
107. R.Kostjukovs   Latvija      +18.25
114. A.Liepiņš         Latvija      +20.17
115. A.Novoseļskis, Lietuva,    +20.18

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv