ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 11 • 2010

Kolonja uzvar, Liepiņš krīt un mikromačā šoreiz zaudē lietuvietim

Pasaules kausā distanču slēpošanā Kūsamo (Somija) 10km disatncē klasiskajā stilā ar intervāla startu Arvis Liepiņš 109 dalībnieku vidū ierindojās 107.vietā. Uzvaru izcīnīja šveicietis Dario Kolonja.

Pirmajā distances daļā Arvis Liepiņš, kura autogrāfa astāšanu uz kopējās stikla sienas varēja vērot televīzijas skatītāji, bija priekšā dānim un armēnim, bet distances vidū kāpināja tempu un apsteidza vēl divus slēpotājus, ieskaitot lietuvieti Alekseju Novoseļski. Diemžēl pēdējā pusotrā kilometrā Arvis piedzīvoja kritienu un nācās divas vietas pazaudēt, piekāpjoties arī mikromačā dienvidu kaimiņam Novoseļskim, ko vakar sprintā bija apsteidzis par vienu sekundes simtdaļu. Otrs Latvijas pārstavis Rinalds Kostjukovs šodien nestartēja un līdz ar to neizies uz starta līnijas arī rītdien.

Visu distanci stabili un pārliecinoši veica šveicietis Dario Kolonja, izcīnot uzvaru pasaules kausa posmā pēc pusotra gada pārtraukuma. Pateicoties teicami veiktajai disatnces beigu daļai, uz otro vietu pakāpās krievs Aleksandrs Ļegkovs, uz trešo vietu atbīdot zviedru Danielu Rikardsonu. Norvēģis Rennings ierindojās ceturtajā vietā, bet labāko sešinieku noslēdza vācieši Taihmans un Filbrihs.

Pie pirmajiem punktiem šosezon tika titulētais igaunis Andruss Vērpalu, kas bija labākais no mūsu ziemeļu kaimiņiem, ierindojoties 29.vietā un uzvarētājam zaudējot minūti.

Ļoti labu rezultātu uzrādīja sprinteris Emīls Jonosns (Zviedrija), kas ilgu laiku bija līderis, bet finišā tomēr atkrita uz astoto vietu, uzvarētājam zaudējot 25 sekundes. Vakardienas sprinta uzvarētājs Jons Dāls (Norvēģija), kā arī vēl 16 slēpotāji, ieskaitot Kostjukovu, mīnus 16 grādu aukstumā nestartēja.

Rītdien vīrieši sacentīsies 15km distancē slidsolī ar handikapa startu, kas tad arī noslēgs „Nordic opening” trīs dienu sacensības. Rītdien Arvis Liepiņš būs vienīgais Latvijas pārstāvis.

Pasaules kausa 2.posms Kūsamo (Somija)
10km klasiskais stils ar intervāla startu vīriešiem (109 dalībnieki)

V  Sportists           Valsts       Laiks
1. D.Kolonja          Šveice    23:11.4
2. A.Ļegkovs         Krievija    +6.7
3. D.Rikardsons     Zviedrija  +7.5
4. E.Rennings        Norvēģija +12.4
5. A.Taihmans       Vācija      +18.0
6. J.Filbrihs            Vācija      +23.7
29. A.Vērpalu         Igaunija +1:02.2
33. P.Kummels       Igaunija +1:43.0
40. J.Mae               Igaunija +1:16.0
45. A.Kerps           Igaunija +1:20.4
85. A.Rehemā        Igaunija +1:56.6
93. K.Einaste         Igaunija +2:16.1
106. A.Novoseļskis Lietuva  +3:38.3
107. A.Liepiņš        Latvija   +3:40.1
...    R.Kostjukovs  Latvija      DNS


Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv