ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2014

Pirmajā čempionāta dienā sprintā labākais rezultāts R.Slotiņam

Saistītā informācija

Vakar Valdifiemmi (Itālija) sākās Pasaules čempionāts junioriem un U23 grupai slēpošanā. Sprintā brīvajā stilā labāko rezultātu no mūsējiem uzrādīja Roberts Slotiņš, kurš U23 grupā 77 dalībnieku konkurencē ieņēma 67.vietu un nopelnīja 155 FIS punktus. Indulim Bikšem junioros 76.vieta 95 dalībnieku vidū, bet Anda Muižniece no 49 dalībniecēm spēja apsteigt vienu, tomēr uzrādot labāko rezultātu sprintā FIS punktu izteiksmē.

Vakar vienīgo reizi visas grupas sacentās vienā dienā. Pirmā čempionāta disciplīna bija sprints brīvajā stilā. Labu rezultātu sasniegt nebija gaidīts, jo neviens no mūsējiem nav „sprinteris” un arī sprints speciāli nebija trenēts. Vīriem U23 grupā uz starta izgāja 77 dalībnieki, no kuriem desmit Robertam Slotiņam izdevās apsteigt. Mūsu slēpotājs 1,5km sprintu veica 3:20,93 un no labākā laika uzrādītāja Sergeja Ustjugova atpalika 20,43 sekundes. Tas Robertam deva 155 FIS punktus, kas ir viņa sprinta reitinga robežās.  Labākais no baltiešiem bija igaunis Johannes Alevs, kurš nosprintoja par 9 sekundēm ātrāk nekā Slotiņš un ieņēma 35.vietu. Tikai 2,7 sekundes ātrāks par Robertu bija labākais lietuvietis Vitautas Strolia, kuram 57.vieta. Finālā uzvaru izcīnīja Ustjugovs, kurš pirms divām nedēļām bija uzvarējis sprintā arī pasaules kausā. Ustjugovs pirms diviem un trim gadiem bija nepārspēts junioru čempionātā sprintā, bet pagājušajā gadā U23 grupā tieši sprintā viņš vienīgajā disciplīnā palika bez uzvaras, ierindojoties tikai 17.vietā.

IMG_6818.JPG
Roberts Slotiņš. Foto: Aldis Šuriņš

Junioros piedalījās 95 slēpotāji, un Indulis Bikše, uzrādot laiku 3:26.32 un uzvarētājam zaudējot 21,64 sekundes, ieņēma 76.vietu un nopelnīja 175 FIS punktus, kas ir viņa sprinta labākais rezultāts. Ātrāko laiku no baltiešiem uzrādīja Stepans Terentjevs, kurš bija 9 sekundes ātrāks nekā Indulis un ierindojās 46.vietā, bet pussekundi lēnāks par Terentjevu bija igaunis Andreas Vērpalu. Finālā ļoti līdzīgā cīņā francūzis Žans Tiberžēns par 0,06 sekundēm pārspēja zviedru Oskaru Svensonu.

IMG_7024.JPG
Indulis Bikše. Foto: Aldis Šuriņš

Dāmām U23 grupā Anda Muižniece pasaules kausu finālistei Džesikai Diginsai no ASV zaudēja 27,87 sekundes un ieņēma priekšpēdējo vietu. Kaut arī vietas ziņā tas varētu šķist vāji, tomēr Andu var apsveikt ar to, ka ieguvusi sprintā savas karjeras labākos punktus – 207 FIS punktus, kas ir vairāk nekā par simts punktiem labāk nekā pagājušajā gadā pieaugušo pasaules čempionātā turpat Valdifiemmi iecienītākajā klasiskajā stilā. Finālā nepārspēta palika vāciete Elizabete Šičo, bet Diginsai otrā vieta. Igauniete Kati Tamjarva vienīgā no baltietēm pārvarēja kvalifikāciju un izcīnīja 20.vietu, bet lietuviete Ingrīda Ardišauskaite bija 8,7 sekundes ātrāka par Andu un ieņēma 41.vietu (pirms gada klasikā viņa Andu apsteidza par 18 sekundēm – aut.piez.).

Kaut arī uzsvars nebija likts uz sprintu, tomēr izlases treneris Jēkabs Nākums atzina, ka mūsējie ir nostartējuši salīdzinoši labi, punkti to parādot, bet citādi tomēr esot gribējies redzēt labāku sniegumu un nav vēlamā fiziskā sagatavotība.

WJCH2014_S.jpg
Uzvarētāju trijnieks U23. Foto: Fiemme2014

4 Komentāri

Ja interesē bildes no šī pasākuma - iedodiet kādu adresi kur nosūtīt

31 • 01 • 2014 / 09:52
Mājas lapā ir visa kontatinformācija. Vai tiešām arī šādi komentāri ir jāraksta anonīmi? Ko no šā teikuma var saprast?
31 • 01 • 2014 / 10:27
Agri, No šī uzbraucošā komentāra var saprast, ka ir kāds latvis Val di Fiemme, kuram ir bildes no PČ. Un viņš prasa kādu epastu uz kuri tās nosūtīt.

31 • 01 • 2014 / 15:25
To es nojaušu, bet taču lapā ir LSS kontaktinformācija. Tiem kas nemāk atrast - [email protected] Tāpat arī vajag kritiski novērtēt tekstu ko rakstīt. Tas kas pašam izliekās vienkāršs un saprotams, citiem, tas var likties pilnīgi savādāks.
Tik pat labi, tas teksts var nozīmēt ļoti daudz ko... ir gadījumi kad komentē zem neatbilstoša teksta par neatbilstošu tēmu. Var arī saprast ka bildes piedāvā sportistiem kas tur piedalās, varbūt viņam pašam interesē bildes no šī pasākuma...
31 • 01 • 2014 / 16:43
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv