ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

12 • 02 • 2014

Nedēļas nogalē Priekuļos Latvijas čempionāts distanču slēpošanā FIS statusā un Fans tautas slēpojums

Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16.februārī Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā norisināsies Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kas tāpat kā pirmais posms janvārī Madonā arī būs FIS statusā. Slēpotāji sacentīsies vidējā distancē (dāmas 5km un vīri 10km) klasiskajā stilā sestdien, bet svētdien brīvajā stilā. Sacensībās bez abu kaimiņvalstu pārstāvjiem piedalīsies arī brazīlis, kā arī 16 pārstāvji no spēcīgās distanču slēpošanas valsts Kanādas.

Neskatoties uz silto laiku un lietus smidzināšanu, sniega Priekuļos pietiek un sacensības varēs notikt pa mākslīgā sniega sapūsto 2,5km FIS apli. Kā pastāstīja posma organizētājs Mārtiņš Niklass, tad sniega kārta vietām ir 30cm, vietām ap 40cm, tā kā nedēļas nogalē slēpošanas sacensības varēs notikt, kaut arī šoreiz sniega kvalitāte nebūs pati labākā.

Pirmo reizi divi Latvijas čempionāta posmi ir FIS statusā. Pirmais janvārī bija sprints Madonā, bet tagad februāra vidū otrais distancēs Priekuļos. Jau ceturto gadu pēc kārtas šajā Vidzemes slēpošanas centrā norisināsies FIS sacensības. Šobrīd Sočos Olimpiskās spēles tuvojas vidum. Mūsu slēpotāji ir aizvadījuši pirmos startus, bet Latvijas čempionāts sola spēcīgu dalībnieku sastāvu. Uz startu svētdien izies arī Jānis Paipals, kurš pa tiešo ieradīsies no Sočiem. Līdz ar to no mūsējiem nestartēs vienīgi Arvis Liepiņš un Inga Dauškāne (Inga beidz piedalīšanos Sočos pat dienu ātrāk nekā Paipals – aut.piez.).

Ja pirmajā posmā Madonā bez baltiešiem piedalījās tikai marokānis, tad tagad Priekuļos startēs vesela brigāde no Kanādas. No Ziemeļamerikas Latvijā ir ieradušies 16 kļavas lapas zemes pārstāvji, kuri startēs Priekuļos un pēc tam nākošās nedēļas vidū arī Skandināvijas kausa posmā Madonā. Sacensībām pieteicies ir arī Brazīlijas slēpotājs, kā arī soms, igauņi un lietuvieši. Pērn svarīgos punktus kvalifikācijai Sočiem Priekuļos bija ieradušies pelnīt Maķedonijas slēpotāji.

Latvijas čempionāta godalgas sadalīs arī jauniešu un veterānu grupas pārstāvji, sākot no 10 gadus jauniem un beidzot ar vecākiem par piecdesmit gadiem.

Savukārt svētdien pēc FIS Latvijas čempionāta posma turpat Priekuļu trasē un homologētajā, kā arī pietiekoši grūtajā aplī, notiks Fans tautas slēpojums, kas šogad būs pirmais. Sākotnēji Fans tautas slēpojums bija paredzēts arī pirmajā posmā Madonā, bet par cik to nācās pārlikt slikto laika apstākļu dēļ par nedēļu, kā arī sniega vēl nebija pietiekoši masu slēpojumam, to tika nolemts nerīkot.
Fans tautas slēpojuma dalībniekiem starts paredzēts plkst. 15.30. Plānoto 10km (vīriešiem) un 5km (sievietēm) vietā vīriešiem būs jāslēpo 9km (3 x 3km), bet sievietēm 6km (2 x 3km).

20130112_Priekulji_001.jpg




5 Komentāri

Brigāde no kļavas lapas zemes... :) Patīk autora humoriņš :)
Fane
14 • 02 • 2014 / 11:09
Kur LIVE rezultati.
AA
15 • 02 • 2014 / 11:29
Paldies visiem, kas pielika savu roku pie pasākuma veiksmīgas norises! Prieks par kuplo dalībnieku skaitu un spraigajām ciņām Priekuļu kāpumos un nogāzēs!
Mārtiņš
16 • 02 • 2014 / 20:04
Paldies par supper sagatavotu sniega paklāju!!!
Arvīds
16 • 02 • 2014 / 21:13
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv