ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

31 • 01 • 2014

Klasiskā stila distancē mūsējiem pieticīgi rezultāti

Saistītā informācija

Vakar Valdifiemmi Pasaules junioru čempionātā U23 grupā klasiskā stila distancē ar intervāla startu Roberts Slotiņš 80 dalībnieku vidū ierindojās 73.vietā, bet Anda Muižniece no 51 startējušās dalībnieces ieņēma 47.vietu. Par čempioniem kļuva soms Ivo Niskanens un norvēģiete Martina Eka Hāgena.

Pēc pirmās dienas „iesildīšanās” ar sprintu otrajā dienā čempionātā cīņā gāja mūsu U23 grupas pārstāvji Roberts Slotiņš un Anda Muižniece. Ja Robertam labāk padodas slidsolis, tad Andai tieši klasiskais solis ir tuvāks. Kā pastāstīji izlases treneris Jēkabs Nākums, tad mūsu slēpotāji ir aklimatizējušies, jūtas labi, jo Valdifiemmi ir pavadījuši un trenējušies gandrīz divas nedēļas.

Slotiņš 15km distanci uzsāka piesardzīgā tempā, pie pirmās kontrolatzīmes (2,3km) no līdera atpaliekot 53 sekundes un uzrādot 75.laiku. Turpinājumā prātīgais sākums atmaksājās, jo Roberts, kaut arī likumsakarīgi ar katru kontrolatzīmi no vadošajiem atpalika arvien vairāk, tomēr līdzīgo konkurentu pārāk ātrais sākums lika manīt un Roberts sāka vietu ziņā pamazām „kāpt uz augšu” un no 3km viņš jau atradās pirmajā septiņdesmitniekā, kur noturējās līdz 10km, esot priekšā diviem igauņiem Avo Samblam un Matisam Jāmam, kuri mūsu slēpotājam bija priekšā pašā sākumā. Tomēr pēdējai distances trešdaļai Robim spēkam nepietika, un viņš pamazām sāka atkrist. Nosargājot pārsvaru par Samblu, bet priekšā par vienu sekundi tomēr palaižot Jāmu, Roberts Slotiņš ieņēma 73.vietu, uzvarētājam zaudējot 6:14. Lai tiktu septiņdesmitniekā bija jāslēpo pusminūti ātrāk, bet līdz sešdesmitniekam pietrūka pusotra minūte. Iegūtie 150 FIS punkti ir divas reizes sliktāk nekā viņa reitings, bet spēcīgā konkurencē ar to jārēķinās. Tomēr tik un tā bija gaidīts labāks rezultāts, neskatoties uz to, ka slidsolis ir spēcīgāks. Arī pagājušajā gadā Liberecā Roberts 15km slidsolī nostartēja ļoti līdzīgi, ieņemot 76.vietu un nopelnot 146 FIS punktus. Arī pārējie Baltijas valstu pārstāvji neko atzinīgu neizcīnīja. Vislabāk sāka lietuvietis Vitautas Strolia, kuŗš līdz trešdaļai distances vienīgais no baltiešiem turējās pirmajā piecdesmitniekā, bet beigās tomēr atkrita uz 59.vietu (+4:36). Pretēju tendenci rādīja igaunis Johannes Alevs, kurš no 58.vietas pusdistancē beigās pakāpās uz 51.vietu (+4:16).

IMG_7442.JPG
Roberts Slotiņš. Foto: Aldis Šuriņš

Izvirzījies vadībā jau pašā sākumā, savu pārsvaru noturēja un uzvaru svinēja soms Ivo Niskanens, uzrādot laiku 38:26,6. Niskanens no 2010.gada līdz 2012.gadam labi ir startējis pie junioriem, allaž iekļūstot labāko desmitniekā, bet šī viņam ir ne tikai pirmā uzvara, bet arī medaļa junioru un U23 grupas čempionātā. Sprinta uzvarētājs Sergejs Ustjugovs izcīnīja otro vietu, no soma atpaliekot 17 sekundes. Vēl 10 sekundes lēnāks bija norvēģis Matiass Rundgrēns, tiekot pie pirmās juniora čempionāta individuālās medaļas.

Fiemme2014-1.jpg
Ivo Niskanens. Foto: Fiemme2014

Dāmām 10km distancē pēc reitinga Anda varēja apsteigt četras līdz piecas konkurentes, jo tuvākajām priekšā esošajām bija jau par 20 punktiem labāks reitings. No 51 dalībnieces 35 FIS punktu reitings ir zem 100, tā kā neskatoties uz ne tik lielo dalībnieču skaitu, konkurence ir ļoti spēcīga. Anda sāka prātīgi un sākumā ieņēma priekšpēdējo vietu, bet līdz finišam spēja apsteigt dažas konkurentes un pakāpties uz 47.vietu. Uzvarētājai mūsu slēpotāja zaudēja 5:42 un nopelnīja 181 FIS punktu, kas ir par 70 labāk nekā pērn pieaugušo čempionātā 5km kvalifikācijas distancē. Neko daudz – 1:27 un 1:13 – Andai priekšā bija igauniete Kati Tamjarva un lietuviete Ingrīda Ardišauskaite, kuras ierindojās attiecīgi 43. un 45.vietā.

IMG_7312.JPG
Anda Muižniece. Foto: Aldis Šuriņš

Līdzīgi kā vīriem arī dāmu konkurencē distances sākumā vadībā izvirzījās (tikai pārsvars pār tuvāko sekotāju bija daudz mazāks nekā vīru konkurencē Niskanenam pār Ustjugovu – aut.piez.) un līdz finišam pārsvaru nosargāja viena slēpotāja – norvēģiete Martina Eka Hāgena, kura atzina, ka jau distances pašā sākumā sajuties lieliski un sapratusi, ka tā ir viņas diena. 2012.gadā Skandināvijas kausā Madonā dominējusī pievilcīgā norvēģu slēpotāja 10km veica 29:18,4 un otrās vietas ieguvēju Selī Eimonjē no Francijas apsteidza par 15 sekundēm. Pusdistancē francūziete atpalika tikai 4 sekundes. Aizvakardienas čempione sprintā Elizabete Šičo no Vācijas zeltam pievienoja bronzu, no uzvarētājas atpaliekot pusminūti.

Fiemme2014-3.jpg
Martina Eka Hāgena. Foto: Fiemme2014

Izlases treneris Nākums izteicās, ka realitāte nav spoža. „Nav tas, kam bija jābūt,” lakoniski rezultātus novērtē Jekābs, norādot, ka fiziskā sagatavotība nav tik laba, kā gribētos.

Šodien junioriem skiatlonā startēs Indulis Bikše, kurš mēģinās parādīt labāku rezultātu nekā U23 grupas pārstāvji.


13 Komentāri

būtu ļoti labi, ja Bikše tiktu 50niekā. Jāturas līdzi.

31 • 01 • 2014 / 12:47
Jāturas visiem!

31 • 01 • 2014 / 15:27
Nenoturējās līdzi jau no paša sākuma. Varbūt šādos laika apstākļos ar smēriem kaut kas bija, jo ļoti daudz leišiem zaudējis.

31 • 01 • 2014 / 15:30
spriezot pec Arvja pedejiem rezultatiem, pec rezultatiem PJC un sizeta televizija Jekabam ir laiks sakt rakstit gramatas un beigt trenet....

31 • 01 • 2014 / 17:13
Ja katrs ,treneris, kura audzēkņiem ik pa brīdim ir rezultātu kritums mestu plinti krūmos, tad iepriekšējam rakstītājam būtu jāstājas trenera amatā. Bet iespējams, ka viņš jau tāds ir , ka tik labi visu saprot.????
Bet ar Arvi un Jēkabu viss būs kārībā. dzīvosim redzēsim
Andis
31 • 01 • 2014 / 20:07
Anda sprintā tikai iesildoties.Nu labāk jābeidz,nemaz nesākot.Visu novembri uz sniega un tādi rezultati.Labāk mācies
UD
31 • 01 • 2014 / 23:33
spriezot pec komentariem mums Latvija ir vismaz desmit ljoti gudri treneri, kas esosos un seit kritizetos sportistus sagatavotu par vismaz pusi labaak un vēl vismaz 10 sportisti kas jau ir labaki par shiem...
jautaajums tikai kapec nekur jus neredz realitate ne sacensiibas ne ikdiena?? kur ir jusu ieguldijums vai pienesums sleposanai?? jus savieniba ir atstumusi nav ljavusi stradat? nav paicinajusi izlase vai negribi patreneties?
beidziet vienreiz smirdet! shie ir labaakie Latvijas slepotaji uz sho bridi un labāku vienkārsi nav! Un vinji trenejas un starte lai kaut ko uzlabotu. Un ari uzlabo!

01 • 02 • 2014 / 00:53
iesaku noskatīties ltv 1 olimpieša portrets. gan par slēpošanu, gan par biatlonu. Katram sava veida un līmeņa problēmas.Un cepuri nost to priekšā, kuri ziedo savu laiku sportististiem un sporta veidam, nedomājot par pašlabumu un rebēm.Un forši ja arī ir šī piešprice no Sporta federāciju pārvaldes, LSS, LOK, sponsoriem. UN tad tur nemaz tik mazs cipars priekš mūsu platuma grādiem nesanāk. Vismaz 1. numuriem. Lai veicas Sočos.

01 • 02 • 2014 / 12:35
pedejiem diviem komentariem.... varbut vienam
nepatik patiesiba, realitate tada ka ir?
Neviens neko neparmet sportistiem, kuri trenejas un dazi ari bez federacijas atbalsta un finansejuma. Runa ir par sistemu. Ka izlases treneris var pateikt, ka vins nevar but kopa ar komandu, jo jasaimnieko majas, tad esi tik godigs un labak necakare citus , bet paej mala. Acimredzot federacija kadam tas ir izdevigi , ka tas tiek akceptets. Runa soreiz ir tikai un vienigi par to, ka nav sistemas, vai pareizak sakot esosa sitema ir degradejosa nevis motivejosa. Protams Jekabs runa pareizi, bet kada ir realitate, pilnigi preteji, nav nekadas kopibas, katrs par sevi .... Kur mums ir jaunatnes, junioru izlase, treneri? Un rezultati? Realus rezultataus sogad ir uzradijis tikai Paipals!!!! Un pie tam normalos macos, nevis zemaka limena macos. Un kads grib pateikt, ka viss ir kartiba.

01 • 02 • 2014 / 13:09
pieļauju, ka izlases treneris nemaz negribēja taa teikt, bet apstaakļu kopums viņu piespieda taa teikt. Komentaariem nav ne vainas.

01 • 02 • 2014 / 13:40
Jā tomēr tie labākie pasaules slēpotāji arī mūsu junioriem ir ļoti tālu priekšā...

02 • 02 • 2014 / 08:40
Šobrīd diemžēl ļoti tālu....

02 • 02 • 2014 / 09:10
Labi ka ir komentāri un diskusijas un nav vienaldzība par visu šo.

01•02•2014/13:09 Komentāra autoram
Lai nebūtu tukša runāšana, te ir mans e-pasts [email protected], telefons 29283000, labprāt uzklausīšu padomus par sistēmu un jaunatnes, junioru izlasi, treneriem. Varbūt ir labs piedāvājums nākt un strādāt un ieviest to visu dzīvē. Gaidīšu.
02 • 02 • 2014 / 14:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv