ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

25 • 10 • 2017

Rastorgujevs: Vilciens ir ļoti ātrs un nav apturams

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šobrīd tikai uz dažām dienām atgriezies Latvijā, bet jau drīz dosies uz Šveici, kur notiks pēdējais sagatavošanās posms pirms jaunās un ļoti svarīgās olimpiskas sezonas.

Pēc sagatavošanās posma, kas norit pēc plāna, Rastorgujevam priekšā dalība Eiropas un Pasaules kausa posmos, bet gaidāmās sezonas virsotne, protams, ir olimpiskās spēles.

Rastorgujevs norāda, ka situācija ir laba.  “Vilciens ir ļoti ātrs, iet tikai uz priekšu un neapstājas,” tā savu gatavošanos olimpiādei LTV raidījumā “Sporta studija” raksturo pats biatlonists.

Viņš norāda, ka sagatavošanās posmā ir bijuši arī kritumi, taču labāk, lai tas notiek pirms sezonas nekā tās laikā. Sportistu atkal bija piemeklējušas veselības likstas. Taču, runājot par pērn gūto pleca traumu un pēcoperācijas laiku, Rastorgujevs pauž pateicību speciālistiem, kas ar viņu strādājuši, lai plecs atgūtu visas funkcijas.

Sagatavošanās posms šai sezonai Rastorgujevam bijis ilgākais. “Tik liels darbs vēl nebija izdarīts. Visam jābūt kārtībā,” teic sportists. Šogad viņš nopietni trenējies, un īpaši liela vērība pievērsta tieši šaušanai, kas līdz šim bijusi lielākais klupšanas akmens. Beidzot viņš strādājis ar šaušanas treneri – norvēģu speciāliste Hanne Gisova Tūresene strādājusi pēc savas sistēmas, un daudz ielikts arī psiholoģiskā ziņā. Tāpat Rastorgujevam ir arī sparinga partneris.

Par olimpisko spēļu lielāko konkurentu Rastorgujevs nosauc francūzi Martēnu Furkadu. Biatlonists norāda, ka francūzis ir ļoti talantīgs, turklāt tik veiksmīgai karjeras attīstībai pareizi salikušies arī apstākļi.

Šajās olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs ir gatavs piepildīt savus augstākos mērķus un pat nepieļauj domu, ka varētu tos nesasniegt: “Tur nav variantu. Kāpēc mēs esam strādājuši visu šo laiku!” Viņš norāda, ka no sevis gaida daudz un tāpat no viņa gaida arī komanda, atbalstītāji un līdzjutēji. Turklāt, ja salīdzina ar situāciju pirms četriem gadiem, kad olimpiskās spēles risinājās Sočos, Rastorgujeva komanda ir krietni palielinājusies, un nu ir vairāk cilvēku, kas palīdz kustēt vilcienam, kas vairs nav apturams.

Avots: lsm.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv