ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

02 • 11 • 2017

Pļaviņu novadā ar vasaras biatlona sacensībām atklāj jaunu rollerapli

Sestdien, 4. novembrī, plkst.10.15 Pļaviņu novada slēpošanas un biatlona sporta bāzē “Jankas - Jaujas” tiks atklāts rolleraplis, informē Pļaviņu novada dome.

Svinīgajai apļa atklāšanai sekos vienas no lielākajām biatlona sacensībām valstī. Atklātās sacensības vasaras biatlonā paredzētas visām vecuma grupām, un tajās piedalīsies dalībnieki no visas Latvijas.

Šovasar izveidotais rolleraplis ir 800 metrus gara un 3,5 metrus plata sporta trase ar asfalta segumu. Trase pievilcīga sportistiem un fizisko aktivitāšu cienītājiem, jo tā ir apgaismota, ved caur šautuvi, pirms šautuves izveidots kāpums, ir starta un finiša zona, četras virāžas un divvirzienu kustība, kas organizēta ar krāsainu marķējumu palīdzību.

Jaunais rolleraplis izmantojams visu gadu. Skujkoku šķeldas nomales ļauj trasē sportot arī ziemā un slēpot.

Šobrīd Latvijā šī ir vienīgā trase ar šķeldu nomaļu risinājumu. Būvdarbus veica SIA “Ošukalns”.

“Ar salīdzinoši nelieliem ieguldījumiem iegūta labas kvalitātes un sacensību noteikumiem atbilstoša trase dažādiem sporta veidiem. Arī nākotnē tās uzturēšana neprasīs lielus izdevumus”, atzīst treneris un “Jankas – Jaujas” pārzinis Jānis Eiduks.

Rolleraplis un “Jankas – Jaujas” teritorija paredzēta dažādiem fizisko aktivitāšu veidiem: skriešanai, slēpošanai, skrituļslēpošanai, biatlonam, šaušanai, orientēšanās sportam, riteņbraukšanai, nūjošanai. To izmantot var gan profesionāli sportisti, gan iesācēji un tautas sporta cienītāji treniņiem, sacensību organizēšanai, jaunsargu  mācībām, bērnu un pieaugušo atpūtai un veselības nostiprināšanai, aktīvai brīvā laika pavadīšanai. Pļaviņu novada iedzīvotājiem sporta bāzes apmeklēšana un izmantošana ir bezmaksas, nepieciešams vien sporta veidam atbilstošs inventārs, apģērbs un apavi.

Avots: lsm.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv