ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

23 • 10 • 2017

Bricis pretendēs uz dalību savās septītajās olimpiskajās spēlēs

47 gadus vecais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis kā sportists kandidēs uz vietu Latvijas komandā 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, kas viņam var kļūt jau par septītajām karjerā.

Kopš pagājušās sezonas izskaņas Briča statuss nebija līdz galam skaidrs. Pagājušajā sezonā viņš piedalījās sacensībās kā sportists un vienlaikus bija arī Latvijas labākās biatlonistes Baibas Bendikas treneris. Pēc sezonas kļuva zināms, ka izlases galvenā trenera amatā nepaliks Vitālijs Urbanovičs, tādējādi klīda runas, ka tieši Bricis olimpiskajā sezonā stāsies viņa vietā. Taču Bricis vasarā un rudenī turpināja braukt uz nometnēm kopā ar Bendiku, tādējādi nevarēja pilnvērtīgi ieņemt izlases galvenā trenera amatu.

Bricis pretendēs uz dalību olimpiskajās spēlēs kā sportists un vienlaikus turpinās strādāt par Baibas Bendikas treneri," pašreizējo situāciju portālam Sportacentrs.com skaidro Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Gundars Upenieks. Viņš piebilst, ka novembra sākumā paredzētajā valdes sēdē tiks lemts par Latvijas izlases galvenā trenera amatu. Šobrīd esot skaidrs, ka uz Pasaules kausa posmiem kā treneri dosies Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis un Vitālijs Urbanovičs.

Latvijai vīriešu biatlona sacensībās ir divas dalībnieku vietas. Skaidrs, ka vienu no tām aizņems Rastorgujevs, bet pārējie pieci sportisti līdz pat Pasaules kausa 6. posma pēdējai disciplīnai 21. janvārī Antholcā cīnīsies par atlikušo ceļazīmi. To iegūs biatlonists, kurš, vai nu nopelnīs visvairāk punktu Pasaules kausa ieskaitē (jātiek Top 40) vai iegūs vismazāk, tā sauktos, individuālos IBU reitinga punktus. Iekšējā atlasē tiks vērtēti divu labāko posmu rezultāti. Jāpiebilst, ka pagājušajā sezonā otrais aiz Rastorgujeva bija tieši Bricis. Vasarā un rudenī ātrākais bijis Oskars Muižnieks, bet vēl konkurenci veidos Daumants Lūsa, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks.

Bricis līdz šim startējis sešās olimpiskajās spēlēs (1992., 1994., 1998., 2002., 2006. un 2010. gadā). Lielākie sasniegumi olimpiādē viņam ir ceturtā vieta iedzīšanā 2006. gada Turīnā un piektā vieta 20 kilometru klasikā 1998. gadā Nagano. Pagājušajā sezonā Bricim labākais rezultāts bija 44. vieta sprintā Pasaules kausa posmā Rūpoldingā.

Avots: LETA

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv