ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2016

Rastorgujevam viena kļūda šaušanā un 18.vieta PK pirmā posma sprintā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Zviedrijā sezonas pirmā Pasaules kausa (PK) posmā desmit kilometru sprinta distancē pieļāva vienu kļūdu šaušanā, sacensības noslēdzot 18. vietā.

Latvijas biatlonists soda apli nopelnīja stāvus šaušanā, zaudējot izredzes tikt labāko desmitniekā.

Tikmēr Roberts Slotiņš, aizvadot savu pirmo startu šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā, ieņēma 89.vietu, bet veterāns Ilmārs Bricis, kurš Pasaules kausa apritē atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma, ar trīs soda apļu veikšanu palika vēl divas pozīcijas zemāk, abiem netiekot pie iespējas svētdien startēt iedzīšanā.

Ļoti pārliecinošu panākumu svinēja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš izcīnīja otro uzvaru trīs dienu laikā, jo ceturtdien bija labākais arī 20 kilometru distancē. Viņš sprintā šāva bez kļūdām un finišu sasniedza pēc 23 minūtēm un 31,9 sekundēm.

Otro vietu ieņēma zviedrs Frēdriks Lindstrems, kurš arī bija nekļūdīgs ugunslīnijā, bet uzvarētājam zaudēja 41,5 sekundes, kamēr trešais palika vācietis Arnds Peifers, kurš bija vēl par 2,1 sekundi lēnāks.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja minūti un 7,7 sekundes, bet no labāko desmitnieka viņu šķīra vien desmit sekundes.

Pēc pirmās šaušanas Rastorgujevs ieņēma desmito pozīciju, pēc otrās noslīdēja desmit vietas zemāk, taču līdz finišam spēja pacelties par divām vietām.

Rastorgujevs otrajās sacensībās pēc kārtas tika pie PK kopvērtējuma punktiem, jo ceturtdien 20 kilometru individuālajā distancē viņš izcīnīja sesto vietu.

Slotiņš stāvus šaušanā pieļāva divas kļūdas, no uzvarētāja finišā atpaliekot trīs minūtes un 27,6 sekundes, kamēr Bricis netrāpīja jau pirmo šāvienu, bet stāvus šaušanā nopelnīja vēl divus soda apļus, beigās Slotiņam zaudējot 7,5 sekundes.

Sacensībās startēja 105 dalībnieki.

Jau ziņots, ka sestdien 7,5 kilometru sprintā dāmām Baiba Bendika ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 58. vietā, tiekot starp 60 labākajām, kas svētdien startēs iedzīšanas distancē. Sportiste pēc finiša atzina, ka abas kļūdas bijušas tuvu mērķim.

Rastorgujevam šis Pasaules kausa posms sākās neveiksmīgi, jo viņš slimības dēļ nevarēja aizvadītajā svētdienā startēt jauktajā pāru stafetē. Tomēr nākamajās dienās viņam kļuva labāk un ceturtdien Latvijas komandas līderis 20 kilometru individuālajā distancē pārsteidza ar sesto vietu, kas viņam ir otrs labākais rezultāts šajā distancē līdzšinējā karjerā.

Tikmēr Bricis, kurš Pasaules kausa apritē atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma, ceturtdien ieņēma 63. vietu. Vēl pagājušās nedēļas nogalē 46 gadus vecais biatlonists divas reizes startēja IBU kausa pirmajā posmā Norvēģijā, vienā no sprintiem ieņemot 19. vietu, kas viņam ļāva kvalificēties Pasaules kausam.

Iepriekšējo sezonu Rastorgujevs noslēdza 20. vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet aizpērn viņš guva 16.vietu.

Rastorgujevs augstvērtīgākos rezultātus aizvadītajā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas posmos - Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā. Karjeras laikā Rastorgujevs četras reizes izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla viņam vēl nav izdevies kāpt.

Bricis biatlonista karjerai pielika punktu 2012. gadā, bet pēc tam viņš sāka strādāt ar Lietuvas izlasi, kuru vadīja arī Soču olimpiskajās spēlēs. Tomēr pirms šīs sezonas viņš nolēma pats atgriezties biatlona trasē, lai palīdzētu Latvijai ar pilnu stafetes komandu kvalificēties 2018.gada olimpiskajām spēlēm. Uz Phjončhanu ar stafetes komandu varēs braukt pirmās 20 valstis pēc šī gada Nāciju kausa rezultātiem, bet Latvija pērn bija 23. vietā.

Bricis karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos - 2001. gadā 20 kilometru individuālajā distancē un četrus gadus vēlāk desmit kilometru sprintā. Tāpat Bricis piedalījies sešās olimpiskajās spēlēs, kur labākais sasniegums ir 2006. gadā Turīnā izcīnītā ceturtā vieta iedzīšanā.

Latvijas sportists vairākas reizes kāpis uz goda pjedestāla arī Pasaules kausa posmos.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā svētdien dāmas un kungi sacentīsies iedzīšanas distancēs.

Avots: DELFI.LV

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv