ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

17 • 12 • 2016

Rastorgujevam septītā vieta Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja septīto vietu Čehijas pilsētā Nove Mesto notiekošā Pasaules kausa trešā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Šis ir Rastorgujeva trešais augstākais rezultāts šosezon, jo iepriekš viņš divreiz bija sestais.

Ceturtdien desmit kilometru sprintā Rastorgujevs guva sesto vietu, bet iedzīšanu viņš sāka no piektās pozīcijas, jo trasē slimības dēļ neizgāja norvēģis Ēmils Hegle Svendsens.

Sestdien Rastorgujevs kārtējo reizi ļoti pārliecinoši aizvadīja guļus šaušanu, bet stāvus viņam sekmes bija mazāk veiksmīgas. Guļus Latvijas izlases līderis aizvēra visus desmit mērķus, kas viņam trešajā ugunslīnijā ļāva ieslēpot ceturtajā vietā, tomēr nākamajā viņš aizvēra vien trīs mērķus un atkrita uz 12.pozīciju, tiesa, ātri vien atgriezās desmitniekā.

Ceturtajā šaušanā Rastorgujevs šāva lēnām un uzmanīgi, bet aizvēra visus piecus mērķus un trasē devās septītajā vietā. Kaut distances laikā viņam izdevās pakāpties uz sesto pozīciju, finišā Rastorgujevs tomēr par 0,2 sekundēm piekāpās Beļģiju pārstāvošajam Mihaelam Rešam, kurš sprintā bija vien 30.pozīcijā, bet iedzīšanā aizvēra visus 20 mērķus.

Kārtējo reizi uzvaru izcīnīja titulētais francūzis Martēns Furkāds, kurš šosezon septiņās aizvadītajās individuālajās sacensībās izcīnījis sešas uzvaras. Viņš finišā par pusminūti apsteidza krievu Antonu Šipuļinu, bet trešo vietu izrāva francūzis Kentēns Fijons Majē.

Savukārt Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja minūti un 3,8 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabils līderis ar 408 punktiem ir Furkads, kuram ar 281 punktu tagad seko Šipuļins, bet uz trešo pozīciju atkāpies sestdien piekto vietu guvušais norvēģis Tarjeijs Bē. Savukārt Rastorgujevs ar 145 punktiem pakāpies uz 14.pozīciju.

No pārējiem Latvijas sportistiem pieredzējušais Ilmārs Bricis sprintā ierindojās vien 87.vietā, kamēr Roberts Slotiņš bija pēdējais no 101 startējušā biatlonista. Viņi neieguva iespēju startēt iedzīšanā.

Vēlāk sestdien iedzīšanas sacensības dāmām, tomēr šajās sacensībās jāiztiek bez Latvijas pārstāves Baibas Bendikas, kura piektdien sprintā ieņēma 65.vietu, no kvalificēšanās iedzīšanai atpaliekot vien 3,2 sekundes.

Svētdien paredzētas sacensības ar masu startu, kurās piedalīsies arī Rastorgujevs.

Rastorgujevs Pasaules kausa pirmajā posmā Estešundā, neskatoties uz slimību, sezonu iesāka veiksmīgi, izcīnot sesto vietu 20 kilometru distancē, 18.vietu sprintā un 31.pozīciju iedzīšanā. Savukārt pagājušajā nedēļā alūksnietis sprintā bija tikai 70.vietā, iedzīšanas sacensībām nekvalificējoties.

Iepriekšējo sezonu Rastorgujevs noslēdza 20.vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet aizpērn viņš guva 16.vietu.

Rastorgujevs augstvērtīgākos rezultātus iepriekšējā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas posmos - Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā. Karjeras laikā Rastorgujevs četras reizes izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla viņam vēl nav izdevies kāpt.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona turpināsies janvāra sākumā ar sacensībām Oberhofā, Vācijā.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Avtos: LETA

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv