ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

09 • 03 • 2017

Muižnieks IBU kausā šauj bez kļūdām un izcīna 42. vietu

IBU kausa astotajā posmā Otepē, Igaunijā šodien sprinta sacīkstēs augstāko vietu no Latvijas sportistiem izcīnīja Oskars Muižnieks, kurš starptautisko biatlona sacensību apritē atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma, kurā vairāk pievērsās riteņbraukšanai. Viņam 42. vieta ar perfektu šaušanu.

Oskars Muižnieks šodien šāva bez kļūdām gan guļus, gan stāvus. Slēpojuma laika ziņā viņš uzrādīja 58. labāko rezultātu, kas kopā ar precīzo šaušanu deva 42. vietu kopvērtējumā 103 sportistu konkurencē. Muižnieks no uzvarētāja atpalika divas minūtes un 40 sekundes. Viņš ar šādu rezultātu būtu ieguvis vietu arī iedzīšanā, taču šajā posmā kalendārā iedzīšana nav paredzēta, tā vietā parīt vēlreiz notiks sacensības sprintā.

Muižniekam starptautiskajās IBU sacensībās šis bija pirmais starts ne tikai šosezon, bet pat kopš 2012./13. gada sezonas. 27 gadus vecais sportists tajā sezonā piedalījās arī pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā, iegūstot 112. vietu sprintā un startējot stafetē. Muižnieks pēdējos gados aktīvāk nodarbojies ar riteņbraukšanu, uzvarot arī vairākos SEB MTB seriāla posmos. Šoziem Muižnieks startējis arī slēpošnas sacīkstēs, kļūstot arī par Latvijas čempionu.

Sprinta sacensībās Otepē piedalījās arī Žans Andrejevs, kurš ar divām kļūdām ierindojās 72. vietā, bet Vladislavs Ņedaivodins ar trim kļūdām bija 80. pozīcijā. Uzvaru svinēja Krievijas biatlonists Aleksandrs Loginovs, kurš nesenajā pasaules čempionātā ieguva bronzas medaļu jauktajā stafetē.

Sieviešu sprintā no trim Latvijas dalībniecēm nevienai neizdevās iekļūt labāko 60-niekā. Žanna Juškāne pieļāva veselas piecas kļūdas šaušanā un palika 70. vietā 90 finišējušo dalībnieču konkurencē. Ingai Paškovskai un Ingai Pūcei klājās vēl sliktāk, lai gan abas pieļāva par divām kļūdām šaušanā mazāk. Paškovska, kas nesen piedalījās pasaules čempionātā slēpošanā, ieņēma 84. vietu, 7.5km distancē zaudējot līderei gandrīz piecas minūtes, bet divas kļūdas mazāk pieļāvušajai Juškānei - minūti. Pūcei savukārt 86. vietā.

Arī sievietēm uzvaru svinēja Krievijas sportiste - Anastasijai Zagoruiko uzvarēt netraucēja arī viens soda aplis. Kopumā Krievijas biatlonistes aizņēma trīs no pirmajām četrām vietām.

Autors: Rolands Eliņš, Avots: sportacentrs.com, Foto: Lietuvas slēpošanas federācija.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv