ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2017

Latvijas jauniešiem pieticīgs sniegums PČ stafetēs - 20. un 22. vieta

Pasaules čempionātā jauniešiem un junioriem, kas risinās Slovākijā, Latvijas jauniešu izlases ar pieticīgiem rezultātiem aizvadījušas staferes distances. Meiteņu izlase 22 izlašu konkurencē ieguva 20. vietu, bet puišu komanda 23 izlašu vidū bija priekšpēdējā, 22. vietā.

Latvijas meiteņu komandas sastāvā startēja Ieva Pūce, Krista Razgale un 15 gadus vecā Inese Golubeva. Pūce savu posmu pabeidza bez soda apļiem, taču ar piecām rezerves patronām un triju minūšu atpalicību no līderes, ieņemot 20. vietu. Razgale un Golubeva pēc tam katra atstāja trīs mērķus neaizvērtus, līdz ar to Latvijas izlasei kopumā seši soda apļi.

20. vieta tika saglabāta arī finišā, par astoņām sekundēm apsteidzot septiņus soda apļus veikušo Horvātiju, bet par minūti tika pārspēta Lietuva. Šīs bija divas vienīgās valstīs, kurām Latvija bija priekšā, bet 19. vietas īpašniece - Kazahstāna - finišēja sešas ar pusi minūtes pirms Latvijas.

Uzvaru svinēja Krievijas sportistes, kuras pirmajos divos posmos sīvi cīkstējās ar Norvēģiju, taču pēdējā posmā tomēr uzvarēja ar 20 sekunžu atrāvienu, neskatoties uz vienu soda apli otrajā posmā. Bronzas medaļa Itālijai, kamēr Latvijas ziemeļu kaimiņvalsts Igaunija ar pieciem soda apļiem bija 18. vietā.

Arī Latvijas puišu izlasei 3X7.5km stafetē neklājās daudz labāk. Rūda Baloža, Kristera Slavena un Dzintara Daļecka veidotā izlase jau pēc pirmā posma no līderiem atpalika četras ar pusi minūtes, bet beigās pēc piecu soda apļu veikšanas ierindojās 22. vietā 23 valstu konkurencē, par četrām sekundēm apsteidzot tikai Beļģiju. Distances lielāko daļu beļģi bija Latvijai priekšā, taču pašā pēdējā šaušanā atstāja trīs neaizvērtus mērķus, kas lika atkāpties uz pēdējo vietu.

Zelta medaļas ieguva Norvēģijas sportisti, kuri Latviju apsteidza par 14 ar pusi minūtēm, bet sudrabs Krievijai, bronza - Baltkrievijai. Igaunija izcīnīja 14. vietu, bet Lietuva finišēja tieši pirms Latvijas 21. vietā. Gan Latvija, gan Lietuva par vairāk nekā minūti piekāpās trīs soda apļus veikušajai Turcijas izlasei.

Pasaules čempionātā junioriem un jauniešiem sacensību grafikā vēl palikušas junioru stafetes, kas norisināsies rītdien. Starta pieteikumi šīm stafetēm šobrīd vēl nav pieejami.

Avots: sportacentrs.com, Autors: Rolands Eliņš

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv