ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

12 • 01 • 2017

Latvijas biatlonistu stafetes trio ieņem 24.vietu Rūpoldingā

Saistītā informācija

Latvijas biatlonisti trešdien Vācijā paspēja veikt trīs no četriem posmiem, līdz tika apsteigti par apli un klasificēti 24.vietā 4x7,5 kilometru stafetē, ar ko Rūpoldingā sākās Pasaules kausa etaps, liecina organizatoru informācija. Latvijas kvartetā nestartēja izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš šajā posmā būs dalībnieku vidū individuālajās sacensībās, vēstīja Latvijas Televīzija. 

Uzvarēja norvēģi, kam pirmo vietu noslēguma posmā nodrošināja Emils Hegle Svendsens, pārsimt metru pirms finiša apsteidzot Krievijas biatlonistu Antonu Babikovu. Krievi uzvarētājiem zaudēja 5,1 sekundi, savukārt trešo vietu, neraugoties uz veiktu soda apli, ieguva mājinieki vācieši 23,5 sekundes aiz Norvēģijas.

Latvijas komandā startēja Daumants Lūsa, Ilmārs Bricis un Aleksandrs Patrijuks, bet Roberts Slotiņš savu kārtu nesagaidīja, jo Patrijuku līderi apsteidza par apli. 

Lūsam abās šautuvēs pietika ar vienu papildu patronu un stafeti Bricim viņš nodeva 22. pozīcijā 25 komandu konkurencē. Pa vienai rezerves patronai ugunslīnijās izmantoja Bricis, savu posmu pabeidzot 23.vietā. Savukārt Patrijuks pirmo reizi sezonā startēja Pasaules kausa sacensībās un guļus šaušanā bija nevainojams, toties stāvus nopelnīja soda apli un atkāpās uz 23.vietu, vēl pirms posma finiša viņu noķēra līderi.

Izlases veterāns Ilmārs Bricis Latvijas Televīzijā pēc finiša sacīja, ka labas izredzes komandai sasniegt finišu būtu gadījumā, ja Patrijuks nenopelnītu soda apli. Bricis atzina, ka izredzes uz labu rezultātu bez Rastorgujeva gan nebija lielas, turklāt arī viņš pats sacensību norises vietā varēja ierasties tikai neilgi pirms starta.

Posma turpinājumā ceturtdien būs stafete sievietēm, piektdien un sestdien attiecīgi vīriešiem un sievietēm risināsies sacensības sprintā, savukārt svētdien vēl būs sacīkstes iedzīšanā.

Avots: lsm.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv