ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 05 • 2017

Latvijas biatlonisti kritizē trenerus, treneri vaino sportistus, federācija slavē rezultātu

„Ja mēs paskatāmies objektīvi uz izcīnītajām vietām gan šajā sezonā, gan iepriekšējā, ir redzams kāpums.”, apgalvoja Broka, kas arī slavē junioru veikumu.

Sportisti par treneru darbību izsakās negatīvi. Aleksandrs Patrijuks stāsta: „Nesaku, ka no treneru puses nebija ieguldīts darbs, taču ne reizes neredzēju konkrētu treniņu plānu periodam vasara-ziema.” Kritiski par Latvijas izlases treneri Vitāliju Urbanoviču izsakās Daumants Lūsa. „Vitālijs ir padomju laika treneris, kurš strādā pēc krievu shēmas, kas mums neder,” atklāj Lūsa.

Latvijas vadošā biatlonista Andreja Rastorgujeva treneris Valdis Bērziņš atzīst, ka reti kad labi sportisti spēj izaugt par izciliem treneriem. Rastorgujeva galvenais treneris Intars Berkulis sacīja: „Trenerim jāsaprot, ka viņam jābūt ar sportistu kopā visās bēdās, priekos.” Berkulis arī uzskata, ka trenerim jāturpina savs darbs, neskatoties uz visām grūtībām.

Tikmēr treneris Jēkabs Nākums aizstāvas yb saka, ka citās valstīs līdzīgas treniņu programmas strādā, norādot, ka problēma ir ierobežotajos Latvijas sportistu resursos. Arī Ilmārs Bricis norāda, ka programmā nav problēma, jo savulaik ar to ir bijis krietni priekšā šībrīža Latvijas sportistiem. Bricis arī min, ka daudziem vieglāk ir izvēlēties netrenēties.

Broka apgalvo, treneri ir prasīgi, jo savulaik paši gājuši tam visam cauri un aizvadījuši veiksmīgu sportistu karjeru.

Latvijas Biatlona federācijas viceprezidents Gundars Upenieks skaidro, ka par treniņu programmu nevar spriest pēc viena gada, tikai ilgtermiņā būs redzams īstais rezultāts. Upenieks atzīst, ka komandā pastāv komunikācijas problēmas, bet viņš arī uzskata, ka tās jārisina pašai komandai iekšienē.

Avots: www.lsm.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv