ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 01 • 2017

Federācijas vadītājs Upenieks: Biatlons Latvijā ir dzīvs, kamēr par to runā

Pašlaik pašmāju biatlonā ir tikai pāris ļoti augstas klases sportistu, kas nebūt nav vienkārša situācija, taču ļauj uzturēt sporta veidā pēctecību, kas ir svarīgs priekšnosacījums labiem panākumiem nākotnē, Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Biatlona federācijas viceprezidents Gundars Upenieks. Viņš ir pārliecināts, ka biatlonisti agri vai vēlu kāps arī uz sporta gada balvu skatuves, ja vien būs pienācīga līmeņa apritē.

Pašlaik biatlonā līderis ir Andrejs Rastorgujevs, kā arī Baiba Bendika sieviešu konkurencē, bet situācija ar nākotnes rezervēm nav vienkārša, atzina Upenieks. Viņš gan uzsvēra, ka ar pašu sportistu mērķtiecīgu darbu un labvēlīgu apstākļu sakritību pēc vairākiem gadiem no pašreizējiem junioriem var izaugt augstas klases sportisti.

Ir labi, ja sporta veidā ir kāds sportists, par kuru runā, kā par pasaules klases atlētu, pastāstīja Upenieks, kurš pats savulaik startēja augstākajā līmenī. Viņš rēķinās, ka jābūt nepārtrauktībai, lai nepazustu pārmantojamība, treneri un bērnu sapņi par olimpiskajām spēlēm. Šobrīd biatlonā ir sporta veida izdzīvošana, bet nez vai Latvijā ir daudz individuālo sporta veidu, kur varētu nokomplektēt pasaules klases komandu, tādēļ federācijas viceprezidents priecājas arī par atsevišķiem līderiem.

Arī pieredzējušais Ilmārs Bricis ir atgriezies sportistu rindās, lai palīdzētu Latvijas biatlonā noturēt nepārtrauktību. Sezonas trešdaļa ir aizvadīta un Briča rezultāti liecina, ka Pasaules kausa sacensībās viņš pat varētu tikt pie ieskaites punktiem, ja augstākā līmeņa sacensībās šautu tikpat labi kā šosezon zemāka ranga Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) sacīkstēs, pastāstīja Upenieks. Par tālākajām sezonām Bricim pašlaik plānu neesot, un 46 gadus vecajam sportistam pašam par nākotni vien būs jālemj.

Upenieks ir pārliecināts, ka labi iestrādātas lietas sporta veidā nevajag lauzt, ja tās nes augļus. Viņš arī atgādināja, ka nākamajā gadā visas Pasaules kausa sacīkstes biatlona līdzjutēji varēs redzēt LTV7 televīzijā.

Tikmēr pašu mājās siltā ziema biatlonam nav vēlīga, un sniega trūkuma dēļ nācies atcelt Ziemassvētku balvas izcīņu, kas gada pēdējā nedēļā bija plānota Priekuļos.

Avots: LSM.LV

large_2867.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv