ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 01 • 2017

Bricis ar sezonas labāko rezultātu kvalificējas iedzīšanai

Šaujot stāvus, kļūdījās teju visi medaļu pretendenti, izņemot austrieti Juliānu Eberhardu, kurš vienreiz bija kļūdījies pirmajā šaušanā. Stāvus šaušanā viņš bija perfekts un izcīnīja pirmo vietu Oberhofas posma ievadā. Šī ir viņa otrā uzvara karjerā Pasaules kausa posmā, pirmā bija pagājušajā sezonā Hantimansijskā, arī sprinta distancē.

Otro vietu izcīnīja čehs Mihals Šlesingrs, savukārt trešās vietas ieguvējs itālis Dominiks Vindišs atpalika jau daudz vairāk, Eberhardam zaudējot 40 sekundes. Bronzu Vindišs ieguva ļoti sīvā konkurencē ar savu tautieti Lukasu Hoferu, apsteidzot viņu par 0.1 sekundi, tāpat mazāk nekā sekundes attālumā bija vācietis Eriks Lesers.

Pasaules kausa posmā biatlonā Oberhofā, Vācijā, Latvijas izlases veterāns Ilmārs Bricis ieņēma 59. vietu 10km sprintā un pirmoreiz kopš 2011. gada kvalificējās pēc divām dienām paredzētajai iedzīšanai. Karjeras augstākā vieta PK posmā arī Daumantam Lūsam, savukārt uzvaru svinēja austrietis Juliāns Eberhards, kamēr daudzus favorītus iegāza šaušana.

Latvijas sportisti

Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs šajā posmā nepiedalās, kā jau bija plānots iepriekš, lai kompensētu savainojuma dēļ nepilnīgi aizvadīto pirmssezonas sagatavošanās posmu un labāk sagatavotos nākamajiem posmiem.

Pirmais no latviešiem trasē devās pieredzējušaisIlmārs Bricis, kurš pirmajā šaušanā pieļāva divas kļūdas. Bricis gan ar konkurētspējīgu slēpošanas ātrumu un pilnīgi precīzu šaušanu stāvus spēja pakāpties krietni uz augšu un arī tēmēt uz iedzīšanu. Intriga par iekļūšanu labāko sešdesmitniekā saglabājās līdz pat pašām sacīkšu beigām, taču beigās tomēr veiksmīga 59. vieta.

46 gadus vecajam Bricim tas ir labākais rezultāts pēc atgriešanās PK apritē (iepriekš 63. vieta klasikā Zviedrijā), un iedzīšanai viņam izdevies kvalificēties pirmoreiz kopš 2011. gada 19. marta. Iedzīšana paredzēta pēc divām dienām, un Bricis trasē dosies divas ar pusi minūtes pēc šodienas uzvarētāja.

Daumants Lūsa savukārt pirmo šaušanu noslēdza bez kļūdām un ieņēma 45. vietu, taču slēpojuma tempu neizdevās noturēt un ar vienu kļūdu otrajā šaušanā nācās atkāpties uz 77. vietu finišā. Lūsam tas ir karjeras rekords PK posmu individuālajās distancēs, pārspējot pagājušajā sezonā klasikā iegūto 83. vietu. Līdz vietai iedzīšanā viņam pietrūka apmēram 40 sekunžu.

Trešais Latvijas izlases pārstāvis Roberts Slotiņš pirmajā šaušanā kļūdījās divreiz, tikpat kļūdas arī otrajā šaušanā, kas deva 98. vietu 102 finišējušo sportistu konkurencē.

Līderi un cīņa par uzvaru

Pēc pirmās šaušanas, kurā nekļūdīgi bija vairāki favorīti, labāko laiku bija uzrādījis austrietis Dominiks Landertingers. Galvenais favorīts Martēns Furkads no viņa atpalika tikai pāris sekundes, taču savas cerības nopietni sabojāja ar šaušanu stāvus, atstājot neaizvērtus trīs mērķus. Trīs soda apļi gan netraucēja Furkadam ielauzties labāko desmitniekā un izcīnīt astoto vietu, tieši aiz norvēģa Emila Svensena, kuram tikai viena kļūda.

Autors: Rolands Eliņš, sportacentrs.com

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv