ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2017

Bendika šauj perfekti, veic milzīgu kāpumu un finišē 27. vietā

Savas karjeras augstāko vietu pasaules čempionātos izcīnījusi Baiba Bendika, kura sašāva visus 20 mērķus 10km iedzīšanā un no 50. pozīcijas startā pakāpās uz 27. vietu finišā. Zelta medaļu tikmēr izcīnīja Laura Dālmeiera, bet baltkrieviete Darja Domračeva no 27. vietas pamanījās iegūt sudrabu.

Sprinta sacīkstēs Baiba Bendika ieguva 50. vietu, kas ļāva šodien viņai piedalīties savā pirmajā iedzīšanas disciplīnā pasaules čempionātos. Viņa startēja divas minūtes pēc sprinta uzvarētājas Gabrielas Koukalovas, taču tikai minūti pēc devītās vietas īpašnieces.

Pirmajā šaušanā Koukalovai bija lieliska iespēja saglabāt vadību, jo tuvākā sekotāja Laura Dālmeiera pieļāva vienu kļūdu, taču čehieti piemeklēja neveiksme un divas kļūdas divos pēdējos šāvienos. Dālmeiera līdz ar to pārņēma vadību, kamēr sešas sekundes no viņas atpalika sprinta bronzas medaļnieca Anaisa Ševaljē, taču turpat netālu ar perfektu šaušanu bija arī ātrā somiete Kaisa Mekereinena. Nekļūdījās arī Bendika, kas palīdzēja viņai pakāpties uz 42. vietu.

Otrajā šaušanā visas līderes šāva precīzi, un vadošā trijnieka secība nemainījās, taču pirmajā desmitniekā jau bija ielauzusies no 27. pozīcijas startējusī Darja Domračeva. Precīza bija arī Bendika, kura turklāt īpaši neatpalika no līderes laika arī otrā apļa slēpojumā. Latvijas biatloniste bija pacēlusies jau uz 34. vietu kopvērtējumā.

Trešajā aplī Ševaljē pamazām atpalika no Mekereinenas piedāvātā tempa, turklāt Dālmeieras sekotāju grupā atgriezās Koukalova. Trešajā šaušanā Dālmeiera turpinā šaut sekmīgi, taču to pašu darīja arī Mekereinena un Domračeva, kura bija jau trešajā vietā, kamēr Koukalovai vēl viena kļūda, kas gan netraucēja atgriezties trasē ceturtajā vietā. Tikmēr Bendika arī šaušanā stāvus nekļūdījās ne reizi un turpināja savu ceļu augšup. Pēc trešās šaušanas viņai jau 26. vieta, turklāt tieši priekšā arī sprinta piektās vietas ieguvējai Sanfilipo.

Pēdējā šaušanā Dālmeiera tika galā ar visiem pieciem šāvieniem un uz finišu devās ar deviņu sekunžu pārsvaru pār Domračevu, kura šodien aizvēra visus 20 mērķus. Koukalova sekoja 13 sekundes aiz līderes, bet Mekereinena pieļāva vienu kļūdu un atkrita uz sesto vietu. Domračevas piemēram sekoja arī Bendika, kura trāpīja visus piecus mērķus pēdējā šaušanā un 20 no 20 visās sacīkstes kopumā!

Dālmeiera finišā savu pārsvaru nosargāja un arī palielināja, Domračevu apdzenot par 11 sekundēm. Koukalova droši nosargāja bronzas medaļu, ceturtās vietas ieguvēju pārspējot par 20 sekundēm. 23 gadus vecajai Dālmeierai šī ir ceturtā zelta medaļa pasaules čempionātos (ieskaitot stafetes), bet šajā pasaules čempionātā Hohfilcenā, Austrijā, jau trešā medaļa. Domračeva PČ medaļu ieguvusi pirmoreiz kopš 2013. gada, kad triumfēja masu startā.

Tikmēr Bendika finišu sasniedza 27. vietā, kas ir viņas pārliecinoši labākais panākums PČ karjerā. Latvijas biatloniste finišā no uzvarētājas atpalika divas minūtes, gandrīz tieši tikpat, cik bija viņas deficīts startā. Atsevišķi iedzīšanā, proti, nerēķinot no sprinta iegūto deficītu, Bendikai lieliskais 13. labākais rezultāts. Tiesa, ņemot vērā tikai slēpošanas laiku, viņai 41. vieta 58 finišējušo dalībnieču konkurencē, kas traucēja iegūt vēl augstāku vietu.

Autors: Rolands Eliņš, sportacentrs.com, Foto: Pacific Press/Sipa USA/Sxanpix

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv