ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

21 • 04 • 2016

Sāksies SEB MTB maratons

SEB MTB jaunā sezona šogad risināsies Eiropas čempionāta zīmē. Kopā ar Eiropas Čempionāta posmu būs septiņas sacensības. Sezona sāksies 24. aprīlī, bet pēdējais posms 27. septembrī būs Ikšķilē.

Pagājušajā sezonā par SEB MTB vicečempionu kjuva mūsu novadnieks, bijušais biatlonists Raivis Zīmelis. Arī šosezon viņš cīnīsies par augstām vietām populārajās sacensībās. Pērn Zīmelis ieguva ari I,atvijas ХСМ čempionāta zelta godalgu. Bijušajam Latvijas izlases biatlonistam šogad apritēs 40 gadu. Viņš jau martā sācis gatavoties jaunajai sezonai un trenēties aicina ari pārējos kalnu riteņbraukšanas entuziastus, sakot: — Nedrīkst sēdēt mājās un tikai kādas pāris nedējas pirms tam kaut ko sākt darīt. Vajag organismu pieradināt laicīgi. Šobrīd pedāļus minu vienatnē, jo komandas biedri izbraukuši uz nometni ārpus Latvijas. Tomēr gadu gaitā jau iestrādāts sagatavošanās mehānisms, un neko jaunu šajā sezonā neesmu ieviesis. Uzticos pārbaudītām vērtībām. Neslēpšu, nāk jauni, ļoti stipri dalībnieki, tāpēc jāgatavojas nopietni.

Raivis Zīmelis plāno piedalīties visos SEB MTB posmos.

Pagājušajā gadā, kļūstot par Latvijas ХСМ čempionu (šogad Siguldā būs Eiropas čempionāts), viņš sacīja: — Pirms vairākiem gadiem izmēģinājām spēkus Eiropas čempionātā Igaunijā, un redzēju, ka varam cīnīties. Igauņi toreiz izmantoja mājinieku priekšrocības un kopīgiem spēkiem, ja nemaldos, pat tika pie medaļām. Ja mēs kā latvieši sāksim kaut ko dalīt šajās sacensībās, ja sāksim braukt katrs par sevi, kaut ko individuāli gribēsim sasniegt, tad nekas neizdosies. Vajag kopīgiem spēkiem, tad mēs varam kādu iedabūt medaļās.

Par SEB MTB vicečempiona titulu Raivis Zīmelis intervijā atzinis: — Vicečempiona tituls jau bija labi. un tas man ir liels panākums. Ko tādu būs grūti atkārtot. Jāsakrīt apstākļiem, lai atkal pacīnītos par tik augstām vietām, jo tomēr jāsaprot, ka gadu mazāk nekļūst. Protams, pirms sezonas man ir savi mazie mērkīši, tiem ari koncentrēšos.

Mīļāka trase SEB MTB maratona seriālā Raivim ir Sigulda, tā pati klasika "Cēsis—Valmiera '. Raivis Zīmelis

Avots: LETA

Sāksies SEB MTB maratons
Foto: SEB.LV

Sāksies SEB MTB maratons
Foto: SEB.LV

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv