ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

07 • 01 • 2016

Madshus Latvijas kausa izcīņa biatlonā, Madonas posms

Reizē ar Jaunā gada iestāšanos sākās arī Latvijas biatlona sacensību sezona. Lai gan sākotnēji ziema vēl nepiedāvāja lielu dabīgā sniega daudzumu, Madonas slēpošanas un biatlona sporta bāze „Smeceres sils” jau bija gatava uzņemt MADSHUS Latvijas kausa izcīņu biatlonā,  kas risinājās sagatavotā, mākslīgā sniega pusotra kilometra aplī.

Kā jau ierasts, Latvijas kausa sacensībās dalībnieki startē divu dienu garumā. Sacensībās piedalījās vairāk kā 100 dalībnieku . 2. janvārī starts tika dots biatlona sprinta distancei, savukārt 3. janvārī dalībnieki bija gatavi biatlona masu startam. Sacensību intrigu veicināja fakts, ka startēja  arī Lietuvas sportisti, kas radīja papildus motivāciju uzrādīt augstākus rezultātus arī pašmāju sportistiem. Jāatzīmē, šīs bija Latvijas pirmās 2016. gada sacensības kādā no slēpošanas sporta veidiem un notikumus distancēs fiksēja arī  mēdiji , tai skaitā Latvijas televīzijas 1. kanāla sporta ziņu dienests un  Madonas TV.

Madshus Latvijas kausa izcīņa biatlonā, Madonas posms

MADSHUS Latvijas kausa izcīņas posms Madonā vienlaicīgi kalpoja kā pirmais posms to sportistu atlasei kuri no 24. janvāra līdz 3. februārim pārstāvēs Latvijas komandu pasaules jauniešu un junioru čempionātā Rumānijā, kur plānojas deviņu sportistu starts . Tieši tāpat šīs sacensības tika izmantotas kā posms Latvijas izlases sastāva noteikšanai šī gada Ziemas Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm kuras risināsies Norvēģijas pilsētā Lillehammerē, kur startēs divi sportisti.

Nākamās sacensības kalendārā paredzētas no 6. Līdz 7. janvārim Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā „Priekuļi” kur notiks laika apstākļu dēļ pārceltā Ziemassvētku balvas izcīņa biatlonā, kas , ievērojot kalendāro principu , sauksies  “ Jaunā gada kauss biatlonā “ . Priekuļu biatlons būs arī noslēdzošais atlases posms abām augstāk minētajām pasaules jauniešu un junioru sacensībām.  Atlasei ir  izvēlētas četras disciplīnas, sprints, masu starts, sprints un masu starts , no kurām ieskaitē tiek ņemtas vērā trīs labākās.

MADSHUS Latvijas biatlona kausa izcīņas organizatori saka lielu paldies Latvijas Biatlona federācijas  atbalstītājiem, uzņēmumiem „Latvijas Gāze”, „LDZ Cargo”, „Rīgas Brīvosta”, „Sportland”, apdrošināšanas sabiedrībai „BTA „ ,  „Norvik Banka

Informāciju sagatavoja: Latvijas Biatlona federācija [email protected]

Madshus Latvijas kausa izcīņa biatlonā, Madonas posms



0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv