ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

23 • 12 • 2015

Berkulis: Rastorgujevu var uzskatīt par vienu no labākajiem guļus šaušanā

Latvijas labāko biatlonistu Andreju Rastorgujevu noteikti var uzskatīt par vienu no labākajiem guļus šaušanā sezonas pirmajā trimestrī, intervijā laikrakstam «Diena» izteicies sportista treneris Intars Berkulis.

Rastorgujevs pirmajā trimestrī sašāva 84% mērķu, 113 šāvienos pieļaujot 17 kļūdas, no kurām tikai viena bijusi guļus, bet pārējās pieļautas stāvus. Latvijas biatlonists pēc pirmā trimestra dala 24.-28.vietu šaušanā starp visiem Pasaules kausa dalībniekiem.

«Gribu vairāk skatīties uz plusiem, nevis mīnusiem. Šosezon milzīgs ieguvums ir šaušana. Ir acīmredzami uzlabojumi šajā jomā, it sevišķi guļus, kur Andrejam bija tikai viena kļūda Estersundā. Pēc tam Rastorgujevs guļus sašāva 50 mērķus pēc kārtas,» skaidroja Berkulis. «Domāju, Andreju noteikti var uzskatīt par vienu no labākajiem guļus šaušanā sezonas pirmajā trimestrī.»

«Runājot par stāvus šaušanu, tur ir dažas nianses, pie kurām strādājam. Zinām, kurā brīdī lode aiziet garām vienā un tajā pašā virzienā gandrīz visu laiku, zinām tā iemeslus un cenšamies to novērst. Tas kļūdu skaits nemaz nav katastrofāls. Tikai jāsagaida formas atgūšana, un tad jau rezultāti neizpaliks,» pauda treneris.

Lai arī trasē Latvijas sportists ir desmit ātrāko atlētu vidū, ilgs laiks tiek patērēts tieši šaušanā.

«Mēs to apzināmies, taču biatlonā pieredzējuši cilvēki mūs labi saprot - to nevar vienā rāvienā uzreiz mainīt. Mūsu mērķis ir paātrināt šaušanu pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm,» atklāja Berkulis. «Analizējot pagājušās sezonas rezultātus, nonācām pie secinājuma, ka kāpšanai uz goda pjedestāla pietrūka viena precīza šāviena, nevis ātrākas šaušanas.»

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 384 punktiem atrodas francūzis Martēns Furkads. Savukārt Rastorgujevs izcīnījis 55 punktus un ieņem 40.pozīciju.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Avots: TVNET.LV

Berkulis: Rastorgujevu var uzskatīt par vienu no labākajiem guļus šaušanā

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv