ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

29 • 02 • 2016

Aizvadīts tautas slēpojums "Alūksne"

Saistītā informācija

Sestdien, Alūksnes ziemas sporta centrā „Mežinieki”, notika ikgadējais tautas slēpojums „Alūksne”. Lai gan lielākajā daļā Latvijas novadu sniegs jau kādu brīdi nav redzēts, Alūksnē bija lieliski ziemas apstākļi ar sagatavotu dabīgā sniega trasi un slēpošanas sporta cienītāji nelaida garām iespēju to izmantot.

Arī skatītāji bija ieradušies kuplā pulkā, jo šī bija viena no nedaudzajām iespējām klātienē redzēt darbībā Latvijas spēcīgāko biatlonistu Andreju Rastorgujevu, kurš izmanoja iespēju doties savas dzimtās pilsētas sniegotajā trasē, kur arī izcīnīja uzvaru 20km distancē. Sacensība izvērtās aizraujoša, jo turpat aiz Andreja, par goda pjedestāla pārējiem pakāpieniem visas distances garumā blakus cīnījās biatlona speciālists Ilmārs Bricis un pagājušā gada šī slēpojuma uzvarētājs Oskars Muižnieks, kam biatlons tieši tāpat ir viena no iecienītākajām aktivitātēm. Pēdējā aplī Oskars spēja kāpināt ātrumu, izcīnot otro vietu, attiecīgi Ilmāram paliekot trešajā vietā.

Sievietēm šajā pašā 20km distancē pārliecinoši pirmo vietu ieņēma Inese Zvirgzdiņa, aiz sevis Mežinieku trasē atstājot Raivitu Birkentālu un Aivu skopāni.

10km distancē vīriešiem uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Linards Cvetkovs, otrajā vietā atstājot Māri Savicki un trešajā vietā Rolandu Zarīti.

10km slēpojumā sievietēm uzvarēja Baiba Broka, kurai, kā jau Biatlona federācijas prezidentei slēpošana ir labi pazīstams sporta veids. Otrajā vietā ierindojās Jana Popova, bet trašajā Inga Pūcīte.

Visi slēpojuma rezultāti aplūkojami portālā www.sportlat.lv

Jāpiemin, ka gan dienu pims slēpojuma „Alūksne”, gan dienu pēc, šajā pašā ziemas sporta centrā risinājās arī Latvijas čempionāts biatlonā. Piektdien, 9km sprinta distancē vīriešiem pārliecinoši uzvarēja Andrejs Rastorgujevs aiz sevis atstājot Gati Praulīti un Oskaru Muižnieku. Sievietēm 7,5km distancē uzvara Lietuvietei Diānai Bricei, otrā vieta Baibai Bendikai, bet trešā vieta vēl vienai Lietuvas pārstāvei Gabrielei Laščinskaitei.

Svētdien biatlona iedzīšanā uzvaru vīriešiem izcīnīja Oskars Muižnieks, otrajā vietā Gatis Praulītis, bet trešais finišā Roberts Slotiņš. Sievietēm uzvarētāja Inga Paškovska, bet spraigāka cīņa izvērtās iedzīšanā jaunietēm, kur vecākajā grupā uzvaru izcīnīja jaunā biatloniste Ieva Pūce.

Sportlat

starts slepojumam Andrejs.JPG

mazajiem starts.JPG

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv