ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

24 • 01 • 2015

Rastorgujevs nesašauj, skaistā cīņā vēl viena uzvara Šempam

Saistītā informācija

Šodien Pasaules biatlona kausa izcīņas 6.posmā Antholcā 12.5 kilometru iedzīšanas sacensībās uzvarēja vācietis Simons Šemps, bet Andrejam Rastorgujevam šodien šaušanā tikai 14/20 un nācās atkāpties uz 35.vietu.

Vācietim Simonam Šempam izcili padevās pēdējās trīs sacensības (Rūpoldingā sudrabs sprintā un zelts masu startā, Antholcā zelts sprintā), un viņš ne tikai strauji pieteicās uz Lielo kristāla globusu, bet arī bija šīs dienas iedzīšanas galvenais favorīts - gan lieliska forma, gan 1.starta vieta. 24 sekunžu intervālā aiz vācieša sekoja četri biatlonisti, bet par lielāko Šempa draudu bukmeikeri tomēr uzskatīja no 7.pozīcijas startējošo kopvērtējuma vicelīderi Antonu Šipuļinu no Krievijas (+34 sekundes). Augstu tika vērtētas arī Jakova Faka (3.pozīcija, +20 sekundes) izredzes, bet pēdējo trīs sezonu vadošajiem biatlonistiem Martēnam Furkadam un Emilam Heglem Svensenam nācās rāpties no sliktām pozīcijām (attiecīgi 25. un 28.pozīcija un gandrīz pusotras minūtes deficīts pret Šempu). Andrejs Rastorgujevs startēja no 21.pozīcijas, 1:16 aiz līdera.

Šemps 1.šaušanā reizi kļūdījās un atkāpās uz 5.pozīciju aiz jauna līdera, precīzā Jevgeņija Garaņičeva, kurš startēja no 2.vietas. Fiasko 1.šaušanā Šipuļinam (neprecīzi pirmie trīs šāvieni), bet TOP7, kas ietilpa 22 sekundēs, noslēdza Ūle Einārs Bjerndālens. Rastorgujevs netrāpīja 4.mērķī un šautuvi pameta 25.pozīcijā.

Šemps bija ļoti ātrs un uz 2.šaušanu jau ieradās kopā ar Garaņičevu, Bendžaminu Vegeru un Simonu Ederu. Trīs no šiem četriem līderiem pa reizei kļūdījās, toties atkal precīzs bija Garaņičevs, kurš vēlreiz kļuva par līderi. Ātršāvējs Eders šautuvi pameta 2.vietā, bet bronzas pozīcijā izvirzījās precīzais Bjerndālens. Pateicoties 10/10 šaušanā jau uz 10. vietu uzkāpa M.Furkads. Tikmēr Rastorgujevs ieslēpoja šautuvē 21.vietā, taču atkal viena kļūda, kas atmeta piecas pozīcijas zemāk.

Garaņičevs 3.šaušanā neaizvēra pēdējo mērķi, kamēr visi tuvākie sekotāji bija precīzi. Šautuvi praktiski kopā pameta četri līderi - Garaņičevs, Eders, Bjerndālens un Šemps. Jau 5.vietā ar 29 sekunžu deficītu izvirzījās šaušanā perfektais M.Furkads. Diemžēl Rastorgujevam arī šodien šaušanā nesekmējās - 1.stāvus ugunslīnijā trīs soda apļi un vairs tikai 39.vieta.

Līderu kvartets uz pēdējo šaušanu ieradās kopā. Ļoti rets gadījums tamlīdzīgās situācijās, taču visi bija precīzi! 5/5 sašāva arī M.Furkads, bet 25 sekunžu atpalicība bija par lielu, lai veiktu varoņdarbus. Rastorgujevam pēdējā šaušanā vēl viena kļūda, kopā šodien seši soda apļi (vairāk tikai diviem sportistiem), beigās 35.vieta.

Aizraujošā cīņā par zeltu finiša taisnē spēkojās Eders un Šemps - stiprāks izrādījās vācietis, tādējādi Šemps turpina uzņemto fantastisko tempu. Ederam otrā medaļa sezonā, bet Garaņičevs neļāva pie medaļas tikt Bjerndālenam, kuram trūka finiša ātruma. M.Furkads atslēpoja 5.vietā, sešinieku noslēdza Eriks Lesers. Kopvērtējuma sakarā aktuāli pieminēt Šipuļina 13.vietu un Svensena 17.vietu - norvēģis aizvien tālāk atpaliek no sezonas līderiem M.Furkada, Šempa un Šipuļina.

Avots: SPORTACENTRS.COM

Rastorgujevs nesašauj, skaistā cīņā vēl viena uzvara Šempam

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv