ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2015

Rastorgujevam desmitā vieta sprintā Otepē

Starptautiskās biatlona savienības (IBU) Eiropas atklātajā čempionātā biatlonā, kas norisinās Otepē (Igaunija), 10 kilometru sprintā Andrejs Rastorgujevs, šaušanā kļūdoties divas reizes, izcīnīja desmito vietu. Toms Praulītis ieņēma 61. vietu, 81. Aleksandrs Patrijuks un 83. Roberts Slotiņš. Praulītis un Patrijuks šāva bez kļūdām.

Eiropas čempionāts Latvijas labākajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam iesākās neveiksmīgi. Vispirms veselības problēmu dēļ (saaukstēšanās – paaugstināta temperatūra un sāpošs kakls) bija apdraudēta dalība biatlona klasikā, taču veselības problēmas tomēr izdevās atrisināt. 20 kilometru klasikā Rastorgujevs neveiksmīgi krita ceļā uz ceturto šaušanu, salaužot šautenes laidi.

Diemžēl salīmēt to nebija iespējams, tāpēc bija jāmeklē rezerves variants. Ja tāds neatrastos, čempionāts būtu beidzies. Rastorgujevs kopā ar treneri Intaru Berkuli devās uz Alūksni, lai pielāgotu un pārbaudītu šauteni, ar kuru biatlonists šāva pirms Vankūveras olimpiskajām spēlēm. Piešaude Mežinieku biatlona šautuvē liecināja, ka ar šauteni viss ir kārtībā un varēs sestdien startēt sprintā Otepē.

Līdzīgu negadījumu šosezon Pasaules kausa izcīņas posmā piedzīvoja arī Baiba Bendika, kuras šautenes laidi izdevās salīmēt.

Andrejs Rastorgujevs gan šaušanā guļus, gan šaušanā stāvus kļūdījās pa vienai reizei. Kad Rastorgujevs bija veicis otro šaušanu, tas tobrīd šajā starpfinišā deva ceturto rezultātu, līderim Lāšam Heglem Birkelanam (Norvēģija) zaudējot 35.1 sekundi. Vēlāk par līderi kļuva Krievijas biatlonists Aleksejs Sļepovs, bet Rastorgujevu pārspēja vēl vairāki biatlonisti, kas startēja vēlāk. Finišā Rastorgujevam desmitā vieta, kad dod labas starta pozīcijas rītdienas iedzīšanai.

Toms Praulītis apņēmīgi sāka sprinta sacensības, pirmo šaušanu veica nekļūdīgi un tikai četras sekundes zaudēja Rastorgujevam, kurš gan bija veicis vienu soda apli. Arī otrajā šaušanā Praulītis nekļūdījās, taču solis distancē vairs nebija pietiekami ātrs, lai kvalificētos iedzīšanai – 61. vieta.

Aleksandrs Patrijuks šaušanā sasniedza 10/10, taču ieņēma tikai 81. vietu. Roberts Slotiņš ar četrām kļūdām šaušanā (trīs no tām šaušanā stāvus) finišēja 83.

Sprintā uzvarēja nekļūdīgi šāvušais Aleksejs Sļepovs, kurš par 14.5 sekundēm pārspēja Lāšu Hegli Birkelanu. Labāko trijnieku noslēdza Antonēns Gigonā (Francija). Gigonā un Birkelans šaušanā kļūdījās pa vienai reizei.

Rīt norisināsies iedzīšanas sacensības. 10 kilometru iedzīšanai juniorēm kvalificējusies Nora Viktorija Osīte (53. vieta sprintā), 10 kilometru iedzīšanā sievietēm startēs Baiba Bendika (40.). 12.5 kilometru iedzīšanai junioriem kvalificējās divi Latvijas biatlonisti - Ingus Deksnis (35.) un Vladislavs Ņedaivodins (37.).

Avots: SPORTACENTRS.COM

1 Komentāri

Foto
01 • 02 • 2015 / 07:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv