ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

26 • 11 • 2014

Par Andreja Rastorgujeva ilgtermiņa ģenerālsponsoru kļūst Norvik Banka

Parakstot četru gadu sadarbības līgumu, AS Norvik Banka ir kļuvusi par Latvijas Biatlona federācijas (LBF) lielāko privāto sadarbības partneri un biatlonista Andreja Rastorgujeva ģenerālsponsoru. Noslēgtais līgums ļauj turpināt attīstīt Latvijas biatlona tradīcijas un dod iespēju mūsu valsts talantīgākajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam pilnvērtīgi gatavoties 2018.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Pjenčangā.

Sadarbības līgums sastāv no divām daļām – finansējuma Andrejam Rastorgujevam un atbalsta LBF aktivitātēm. Līguma pamatsumma ir 170 tūkstoši eiro un tas paredz arī papildu finansējuma iespējas par izciliem sasniegumiem starptautiska mēroga sacensībās (Pasaules kauss, IBU kauss, Pasaules čepionāts, Eiropas čempionāts, Olimpiskās spēles).

„No šodienas Norvik Banka kļūst par lielāko privāto LBF sadarbības partneri, kurš iesaistījies Latvijas biatlona attīstīšanā un popularizēšanā. Sadarbības ietvaros nodrošināsim biatlonistam Andrejam Rastorgujevam visu nepieciešamo, lai viņš varētu koncentrēties tikai uz treniņiem, it īpaši, gatavojoties Ziemas Olimpiskajām spēlēm. Vienlaikus, mūsu sadarbība būs vērsta arī uz Latvijas biatlona attīstību kopumā, tai skaitā, veidojot plaša mēroga biatlona pasākumus, kas būs pieejami ikvienam interesentam,” norāda Norvik Bankas Valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.

„Esmu gandarīts, ka ir novērtēti mani sportiskie sasniegumi un izteikts atbalsts maniem mērķiem - lieliski startēt pasaules biatlona trasē. Šobrīd es un mans treneris varam koncentrēties tikai uz treniņiem, startiem sacensībās un tas ir galvenais. Gribu pateikt paldies Norvik Bankai par man izteikto uzticību,” saka Andrejs Rastorgujevs.

„Ģenerālsponsora piesaiste ar ilglaicīgu līgumu ir ļoti nozīmīgs notikums Latvijas Biatlona federācijai kopumā, jo ļaus sportistiem pilnvērtīgi veikt treniņprocesus un sasniegt visaugstākos rezultātus starptautiska līmeņa sacensībās. Esmu gandarīta par sarunu gaitā panākto kopējo izpratni un Norvik Bankas atbalstu sportam, parādot banku kā sociāli atbildīgu sadarbības partneri. Tas ir labs piemērs, kā banka sniedz iespēju sportistam realizēt savus sapņus un Latvijas sabiedrībai kopumā dod iespēju sagaidīt prieka mirkļus par labu sportisku sniegumu, un Latvijai kā valstij – lepnumu par mūsu Andreju,” atzīmē LBF Prezidente Baiba Broka. Viņa piebilst: „Esam uz pareizā ceļa, lai izveidotu izcilu sadarbību ar uzņēmumiem, kas vēlas atbalstīt Latvijas sportu un sportistus.”

Par Andreju Rastorgujevu:

  • Andrejs Rastorgujevs ir dzimis Alūksnē, kur arī sācis trenēties biatlonā. Šobrīd Andreja treneris ir Intars Berkulis.
  • Andrejs regulāri gūst visaugstākos panākumus starptautiskās sacensībās un ir Eiropas čempions 2013/2014 sezonā. Soču olimpiskajās spēlēs Andrejs Rastorgujevs izcīnija 9 vietu.
  • Starptautiskā biatlona sporta sabiedrība novērtē, ka Andrejs jau ir pasaules līmeņa biatlonists un paredz viņam labus rezultātus arī nākotnē.
  • Šogad paredzēti šādi starti: dalība Pasaules Kausa etapos, Eiropas čempionātā un galvenais starts Pasaules čempionātā Kontiolahti (Somijā) 2015. gada martā. Pirmais starts Pasaules Kausa etapā ir jau 3.decembrī Ostersundā (Zviedrija). 

Par Norvik Banku:

  • AS Norvik Banka ir viena no vecākajām komercbankām Latvijā, dibināta 1992.gada 29.aprīlī.
  • Lielākā banka Latvijā pēc klientu apkalpošanas centru skaita.
  • 5.lielākā banka pēc klientu skaita: 86 526 bankas klientu (uz šā gada 30.septembri).
  • 8.lielākā banka pēc aktīvu apjoma: 855 miljoni eiro (+8% šā gada 9 mēnešos).
  • 8.lielākā banka pēc noguldījumu apjoma: 763 miljoni eiro (+7% šā gada 9 mēnešos). 

Par LBF:

  • Latvijas Biatlona federācija ir vadošā sporta organizācija,  kas attīsta biatlona sportu Latvijā. Tās sastāvā ir 15 juridiskie biedri un vairāk nekā 400 sportistu.
  • Latvijā ir sešas sporta bāzes  (Madona, Priekuļi , Alūksne, Aizkraukle, Talsi , Daugavpilī), kas tiek izmantotas biatlona treniņprocesam un sacensībām.
  • Latvijas biatlona augstākie sasniegumi ir periodā, kad aktīvi startēja mūsu „lieliskais četrinieks” - Gundars Upenieks, Ilmārs Bricis, Oļegs Maļuhins un Jēkabs Nākums. Stafetes komanda, kurā startēja šie sportisti ieņēma augsto 6. vietu Nagano Olimpiskajās spēlēs.
  • Augstākais vīriešu biatlonistu sasniegums ir Ilmāra Briča izcīnītā 4. vieta Turīnas Olimpiskajās spēlēs iedzīšanas braucienā, savukārt biatloniste Madara Līduma Turīnas Olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto 10. vietu.
  • 2014. gadā ievēlēta jauna  LBF Valde. Par LBF prezidenti ievēlēta Baiba Broka, par viceprezidentu – četru Olimpisko spēļu dalībnieks Gundars Upenieks.
  • Ziemas periodā biatlons ir visvairāk skatītais sporta veids TV (pēc Eurosport televīzijas kanāla reitinga).

Papildu informācija par LBF:
Gundars Upenieks
[email protected]
Tel.: 29 454195

Papildu informācijai par Norvik Banku:
Osvalds Zebris
[email protected]
Tel.: 29 408112

2 Komentāri

Lai izvirzītie mērķi piepildās.
sikais
26 • 11 • 2014 / 21:00
nu tik būs..
baranku kaltētājs
27 • 11 • 2014 / 11:35
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv