ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

29 • 04 • 2015

Biatlonā atgriežas 'lielais četrinieks' - Bricis, Nākums, Maļuhins un Upenieks vadīs Latvijas biatlona dzīvi

Latvijas biatlona dzīvi turpmāk vadīs "lielais četrinieks", kas savulaik sasniedza izcilus panākumus sacensību trasēs - Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums uzņemsies trenera pienākumus, Gundars Upenieks turpinās darbu Latvijas Biatlona federācijas (LBF) viceprezidenta amatā, bet Oļegs Maļuhins strādās ar biatlona internāta idejas realizēšanu.

Latvijas pieaugušo biatlona izlasi arī turpmāk vadīs Intars Berkulis un Vitālijs Urbanovičs, bet Ilmārs Bricis strādās ar mūsu biatlona nākotni - jauniešiem un junioriem, savukārt Jēkabs Nākums būs šaušanas treneris, tika paziņots otrdien LBF preses konferencē.

Oļegs Maļuhins strādās pie biatlona internāta izveides Madonā, kas gatavotu jaunos biatlonistus.

"Kad tiku ievēlēta amatā, uzrunājot kluba biedrus un federāciju, vēlējos piesaistīt tos cilvēkus, kas kaldinājuši Latvijas vārdu pasaules biatlonā - "lielo četrinieku", kas panāca šī sporta veida popularitāti," saka LBF prezidente Baiba Broka. "Tas ir izdevies, viņi strādās Latvijas biatlona ikdienā. Ir skaidrs, ka vajadzīga pārdomāta un pārbaudīta metodika, tāpēc esam iesaistījuši arī Vitāliju Urbanoviču, lai godam sagatavotos olimpiskajām spēlēm. Treneru korpuss ir entuziasma un enerģijas pilni, lai Latvija varētu veiksmīgi startēt Phjončhanas Olimpiādē."

"Sočos mums neizdevās startēt ar Latvijas komandu, un Latvijas biatlona izlase arī šobrīd netiktu uz Dienvidkoreju," saka Gundars Upenieks. "Līdz Olimpiādes atlasei ir 18 mēneši un mēs esam pieņēmuši vairākus kardinālus lēmumus, ir atgriezies "lielais četrinieks", lai strādātu un Phjončhanā nokļūtu Latvijas komanda. Ceru, ka šo 18 mēnešu laikā izdosies mobilizēties un sagatavot sportistus."

"Lai stiprinātu komandu, vajadzīga konkurence, tāpēc Latvijas biatlonā tiek aicināti arī citu sporta veidu pārstāvji, protams, kas saistīts ar slēpošanu," piebilst Upenieks. "Arvis Liepiņš pagājušajā sezonā pievienojās biatlonam, tagad viņš trenējas un, iespējams, radīs konkurenci komandā. Jārada pēctecība, lai būtu nākotne."

Federācijas vadība norāda, ka mūsu komandas vadošais sportists arī turpmāk būs Andrejs Rastorgujevs, bet galvenais uzdevums būs sagatavot pārējos sportistus, kas atbalstītu izlases līderi komandu sacensībās.

"Pagājušā sezona bija pietiekami raiba, taču uzskatu, ka tā bija veiksmīga," saka Intares Berkulis. "Mūsu virziens ir olimpiskās spēles. Treniņu process tiks virzīts tieši uz to."

Avots: DELFI.LV

Ilmārs Bricis

3 Komentāri

Un kāds ir "mazais četrinieks" ???

02 • 05 • 2015 / 20:24
Praulītis, Patrijuks, Pužulis, Piksons
2 komentārs
04 • 05 • 2015 / 10:51
Piksons tur neiederas

05 • 05 • 2015 / 21:31
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv