ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2015

Berkulis: "Krievu medijs neprecīzi citējis Andreju - nav tā, ka mums nav palīgu"

Latvijas biatlona izlases galvenais treneris Intars Berkulis skaidro, ka Krievijas portālā sportbox.ru (un tālāk arī Latvijas mediju tulkojumā) pausta nekorekta informācija par Andreja Rastorgujeva atbalsta personālu. Krievijas mediji it kā citē Latvijas vadošo biatlonistu, ka viņa rīcībā neesot līdzekļu, piemēram, masiera vai fizioterapeita piesaistei, taču sportista treneris sarunā ar Sportacentrs.com skaidro, ka tā gluži Andrejs nav apgalvojis.

Vakar Krievijas medijs "Sportbox" publicēja interviju ar Latvijas vadošo biatlonistu Andreju Rastorgujevu, kur cita starpā minēja arī to, ka biatlonistam un viņa grupai šobrīd nepietiek naudas masiera un fizioterapeita piesaistei. Šādi izteikumi var radīt iespaidu, ka Latvijas vadošais biatlonists darbojās vispār bez speciālistu atbalsta, taču sportista treneris Intars Berkulis sarunā ar Sportacentrs.com precizē, ka tas īsti neatbilst reālajai situācijai..

"Varbūt krievu žurnālists uzrakstījis ne tā, varbūt Latvijas mediji nav precīzi pārņēmuši informāciju, taču doma ir sekojoša: mums patiešām nepietiek līdzekļu, lai visas sezonas garumā un pastāvīgi pašiem nodrošinātu ārstu vai fizioterapeitu, tajā pašā laikā - mums ir ļoti laba sadarbība ar Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārstiem Līgu Cīruli un Aldi Cīruli un fizioterapeitu Māri Eikenu. Viņi ir palīdzējuši un mūs nodrošinājuši, cik viņiem bijis iespējams, un pat vēl vairāk. Ierobežoto finansiālo iespēju dēļ LOV nevar vienam cilvēkam regulāri sūtīt līdzi ārstu vai fizioterapeitu, taču ar minētajiem cilvēkiem, ar kuriem esam vienojušies, viss ir lieliski," sacīja Berkulis. "Andrejs žurnālistam teica, ka šāda veida palīdzība mums nav pieejama pastāvīgi un ikdienā, bet uzrakstīts, ka nav vispār." Nepieciešamības gadījumā šie speciālisti dodas līdzi Rastorgujevam uz sacensībām un līdz šim problēmu šajos jautājumos nav bijis. Protams, ideāli, ja būtu iespējama plašas atbalsta komandas klātesamība katrās sacensībās, taču arī ar līdzšinējo situāciju varot sadzīvot. Lai startētu pašā augstākajā līmenī, joprojām noderētu vēl viens servisa cilvēks un šaušanas treneris.

Šonedēļ Pasaules kauss notiek citā Vācijas pilsētā Rūpoldingā, kur Rastorgujevam atkal būs nepieciešams ļoti labs rezultāts sprintā sestdien, lai kvalificētos masu startam, kas notiks svētdien. "Šobrīd svarīgākais ir saglabāt veselību un līdzīgu fizisko kondīciju tai, kāda tā bija iepriekšējā posmā. Laika apstākļi Rūpoldingā šodien mainījās dramatiski, un pirmais nosacījums ir nesaslimt. Vienam no komandas sportistiem ir likstas ar vēderu, cerams, pārējiem tās nepielips... Citādā ziņā - mierīgi gatavojamies startiem," pirms gaidāmajām sprinta un masu starta sacensībām sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

"Kopš oktobra mūsu finansiālā situācija ir uzlabojusies. Esam parakstījuši līgumu ar ģenerālsponsoru "Norvik banku", tāpat mūs dažādos veidos atbalsta "Moller Auto", Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Latvijas Biatlona federācija, Latvijas Gāze, "Arčers" un virkne mazāku sponsoru. Nav tik traki, kā varētu būt. Protams, līdz ar Andreja meistarības pieaugumu palielinās arī vajadzības - jo labāks sportists, jo labāks atalgojums nepieciešams viņa atbalsta personālam. Svētdien Oberhofā Andreju devās atbalstīt visa Latvijas izlase – gan jaunie puiši, gan visi treneri un izlases atbalsta personāls," stāsta Berkulis.

Avots: SPORTACENTRS.COM

1 Komentāri

nu ja jau, tad jau piekoriģējiet arī Liepiņa interviju, kur Latvijas medijs latviešu valodā " nav sadzirdējis" info par tiem, kas liepiņu ir masējis, smērējis apģērbis, fotogrāfējis, rakstus rakstījis utt. un utp.

15 • 01 • 2015 / 13:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv